Gegrilde bierworsten met cheddar

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord barbecue, barbecue snack, barbecuerub, barbecueworst, BBQ Style, bier, pancetta, spek
Bereidingstijd 25 minuten
Passieve Tijd 3 uur
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 8 braadworsten
  • 1 blok chedderkaas
  • 16 plakken langwerpig spek
  • barbecuerub naar keuze
  • 1 flesje bier naar keuze

Instructies

  • Snijd lange ‘frietjes’ van de cheddar.
  • Snijd de worsten met een mes in de lengte in en vul met de cheddar.
  • Omwikkel de worst met het spek en leg in de bak. Bestrooi met barbecuerub. Giet je bier bij en laat 2-3 uur marineren.
  • Bereid de barbecue voor op indirecte hitte (120°C). Doe het rookhout in de barbecue en laat de worsten op het indirecte gedeelte garen tot een kerntemperatuur van 70°C is bereikt.

Video

Notities

extra nodig
  • kernthermometer
  • 1 handjevol appelrookhout
Dit recept is i.s.m. Napoleon gemaakt.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Gerookte runderwangen
Gerookte runderwangen

  Gerookte runderwangen 1 handvol rookhoutkernthermometer 1-1,2 kg runderwangenbbq-rub (naar keuze)1 fles bier (Fire&Food BBQ IPA)50 g roomboter2-3 el bruine suiker Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verwarm hem voor op 135°C.Verwijder...

Pizza-breekbrood
Pizza-breekbrood

  Pizza-breekbrood pizzasteen 1 breekbrood1 potje tomatensaus1 bol mozzarella½ zakje jong belegen kaas10-12 plakjes pepperoni of salamikruidenboter75 g gezouten boter3 teentjes knoflook1 el verse salie2 tl gedroogde basilicum1 tl gedroogde oregano1 tl gedroogde...

Bieslook-knoflook boter
Bieslook-knoflook boter

  Bieslook-knoflook boter huishoudfolie 400 g roomboter (ongezouten)olijfolie2 bollen knoflook200 g barbecurub (naar keuze)3 el bieslook (fijngesneden) Snijd de bovenkant van de knoflookbol er af en doe er wat olijfolie op.Leg deze bol een uur op een barbecue van...

Brine/pekel voor (kerst)kalkoen
Brine/pekel voor (kerst)kalkoen

  Brine/pekel voor (kerst)kalkoen emmer 1 kalkoen3,5 l karnemelk3,5 l water400 g zeezout48 g barbecuerub naar keuze (tip gebruik een All Purpose Rub) Voeg 200 gram zout aan de karnemelk, roer totdat het zout is opgelost. Voeg dan de barbecuerub toe. Daarna kan...

Kicken Kerstkalkoen
Kicken Kerstkalkoen

  Kicken Kerstkalkoen handjevol rookhoutkernthermometer 4,5 kg kalkoen (uit de brine)barbecurub naar keuze (bv een All Purpuse Rub)bieslook-kruidenboter (zie recept) Snijd de boterstaaf in schijfjes van ca. 0,5 cm dikte.Maak de huid bij de borst wat los zodat je...