Gegrilde kip met vodka spaghetti

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • gietijzeren pan
  • kernthermometer

Ingrediënten

  • 4 kipfilets
  • 3 tl barbecuerub kip
  • 340 g spaghetti
  • rassica koolzaadolie Bak en Braad
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 kleine blikjes tomatenpuree
  • 60 ml vodka
  • 250 ml slagroom
  • 2 klontjes roomboter
  • 70 g gerapste Parmezaanse kaas
  • 1/2 bosje basilicum
  • zout en peper

Instructies

  • Kook op de zijbrander van de barbecue in een pan met water de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing. Houd 1 beker met pastavocht achter.
  • Verwarm de barbecue voor op 200°C en richt in voor de indirecte methode.
  • Smeer de kipfilets in met koolzaadolie en bestrooi met de barbecuerub. Zet de kipfilets kort aan op hoge temperatuur, zorg voor een grillstreep en leg ze dan indirect weg. Verlaag de temperatuur van je barbecue naar 180°C. Gaar de kipfilets tot een kerntemperatuur van 70°C.
  • Verwarm in de pan een scheut koolzaadolie en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de blikjes tomatenpuree toe en bak kort aan, ca. 5 minuten. Blus af met de vodka en roer vervolgens de slagroom er door. Breng op smaak met zout en peper. Verlaag de temperatuur. Roer de gekookte spaghetti door de saus en voeg twee klontjes boter toe. Blijf goed roeren en voeg eventueel nog wat achtergehouden pastavocht toe. Voeg nu de Parmezaanse kaas toe, houd iets achter voor de garnering.
  • Laat de kipfilet 5 minuten rusten, hak de basilcium fijn. Serveer de pasta met de kip en garneer het geheel met de basilicum en Parmezaanse kaas.

Video

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Teriyaki Pina Colada Burger
Teriyaki Pina Colada Burger

  Teriyaki Pina Colada Burger keukenmachine met gehaktmolenkwastjekernthermometeraluminiumfolie 780 g runderlappen20 g speklapjes80 ml teriyakisaus1 ananas1 zakje geraspte kaas8 plakjes ontbijtspek4 hamburgerbroodjeszout en peperPina Coladasaus300 ml kokosroom150...

Dutch style bbq-mussels
Dutch style bbq-mussels

  Dutch style bbq-mussels gietijzeren pan 2 kg verse mosselen300 g spek50 g gezouten roomboter800 g Hollandse roerbakgroenten2 el Roquefort250 ml kookroomstokbroodbieslook Bereid een bbq voor op directe bereiding met een temperatuur van 180°C.Spoel intussen de...

Gekruide lamsrack met citrussalade
Gekruide lamsrack met citrussalade

  Gekruide lamsrack met citrussalade kernthermometer 2 lamsracksolijfolierub2 tl zout2 tl gemalen komijn1 tl gemalen koriander1 tl gemalen kardemom½ tl chiliflakes½ tl zwarte pepercitrussalade1 bloedsinaasappelen1 sinaasappel1 grapefruit2 lente-uitjes8...

BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw
BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw

  BBQ-bearclaw / BBQ-berenklauw pankernthermometerhouten satéprikkers 500 g rundergehakt1 el bbq-rub2 uienbbq-sauszout en pepersatésaus150 g pindakaas2 el mirin2½ el sojasaus2 tl honing½ tl knoflookpoeder80 ml kokend water Richt de barbecue in met een indirect en...

BBQ-carnitas in bao buns
BBQ-carnitas in bao buns

  BBQ-carnitas in bao buns kernthermometerDutch Oven procureur van ca. 1100 grambbq-rublittle gembao bunslente-uikruidenmengsel2 el basterdsuiker1 el oregano2 tl komijnpoeder1 tl paprikapoeder1 ui5 teentjes knoflook1 rode peper2 laurierblaadjes1 sinaasappel4 el...