Gegrilde kip met vodka spaghetti

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 20 min
Porties 4 personen

Equipment

  • gietijzeren pan
  • kernthermometer

Ingrediënten

  • 4 kipfilets
  • 3 tl barbecuerub kip
  • 340 g spaghetti
  • rassica koolzaadolie Bak en Braad
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 kleine blikjes tomatenpuree
  • 60 ml vodka
  • 250 ml slagroom
  • 2 klontjes roomboter
  • 70 g gerapste Parmezaanse kaas
  • 1/2 bosje basilicum
  • zout en peper

Instructies

  • Kook op de zijbrander van de barbecue in een pan met water de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing. Houd 1 beker met pastavocht achter.
  • Verwarm de barbecue voor op 200°C en richt in voor de indirecte methode.
  • Smeer de kipfilets in met koolzaadolie en bestrooi met de barbecuerub. Zet de kipfilets kort aan op hoge temperatuur, zorg voor een grillstreep en leg ze dan indirect weg. Verlaag de temperatuur van je barbecue naar 180°C. Gaar de kipfilets tot een kerntemperatuur van 70°C.
  • Verwarm in de pan een scheut koolzaadolie en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de blikjes tomatenpuree toe en bak kort aan, ca. 5 minuten. Blus af met de vodka en roer vervolgens de slagroom er door. Breng op smaak met zout en peper. Verlaag de temperatuur. Roer de gekookte spaghetti door de saus en voeg twee klontjes boter toe. Blijf goed roeren en voeg eventueel nog wat achtergehouden pastavocht toe. Voeg nu de Parmezaanse kaas toe, houd iets achter voor de garnering.
  • Laat de kipfilet 5 minuten rusten, hak de basilcium fijn. Serveer de pasta met de kip en garneer het geheel met de basilicum en Parmezaanse kaas.

Video

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Bourbon Pork Belly chunks
Bourbon Pork Belly chunks

  Bourbon Pork Belly chunks 1 handjevol rookhoutgietijzeren schaalgietijzeren steelpancocktailprikkers 200-300 ml bourbon whisky800 g buikspek1-2 el barbecuerub4 el tomatenketchup4- 6 el barbecuesaus2 el sojasaus2 el honing Richt de barbecue in voor de indirecte...

Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook
Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook

  Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook 1 handvol rookhout 1 côte de Boeuf4-6 teentjes knoflook4-6 takjes rozemarijn1 bosje groene asperges500 g Roseval aardappelen (ca. 2 grote aardappelen p.p.)zout en peper Maak ca. 6 insnedes van ca. 2 cm de côte de Boeuf...

Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella
Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella

  vijzel 4 Sint-Jakobsschelpen2 kleine buffelmozzarella ’szeezout en peperpesto10-15 basilicumblaadjeseen handvol peterselie2 el pijnboompitten1 el geraspte Parmezaanse kaas60 ml olijfoliesap van een halve limoen Doe alle ingrediënten voor de pesto in een vijzel...

BBQ honey chicken wings
BBQ honey chicken wings

  BBQ honey chicken wings gietijzeren pankernthermometer 1 kg kippenvleugelsmarinade6 el sojasausflinke scheut olijfolie1 el zoetzure chilisaus1 el kiprub1 el pilipili kruiden of chilipoeder1 tl zout1 tl knoflookpoederglaze3 teentjes knoflook1 ui4 el ketchup2 el...

Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout
Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout

  Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout kernthermometeraluminiumfolievijzel 1 varkensrack (ca. 1,3 kg)oliezoethoutrub1 el zwarte peper1 el zoethoutpoeder1 el zout10 pimentbolletjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot...