Gegrilde kip met vodka spaghetti

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • gietijzeren pan
  • kernthermometer

Ingrediënten

  • 4 kipfilets
  • 3 tl barbecuerub kip
  • 340 g spaghetti
  • rassica koolzaadolie Bak en Braad
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 kleine blikjes tomatenpuree
  • 60 ml vodka
  • 250 ml slagroom
  • 2 klontjes roomboter
  • 70 g gerapste Parmezaanse kaas
  • 1/2 bosje basilicum
  • zout en peper

Instructies

  • Kook op de zijbrander van de barbecue in een pan met water de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing. Houd 1 beker met pastavocht achter.
  • Verwarm de barbecue voor op 200°C en richt in voor de indirecte methode.
  • Smeer de kipfilets in met koolzaadolie en bestrooi met de barbecuerub. Zet de kipfilets kort aan op hoge temperatuur, zorg voor een grillstreep en leg ze dan indirect weg. Verlaag de temperatuur van je barbecue naar 180°C. Gaar de kipfilets tot een kerntemperatuur van 70°C.
  • Verwarm in de pan een scheut koolzaadolie en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de blikjes tomatenpuree toe en bak kort aan, ca. 5 minuten. Blus af met de vodka en roer vervolgens de slagroom er door. Breng op smaak met zout en peper. Verlaag de temperatuur. Roer de gekookte spaghetti door de saus en voeg twee klontjes boter toe. Blijf goed roeren en voeg eventueel nog wat achtergehouden pastavocht toe. Voeg nu de Parmezaanse kaas toe, houd iets achter voor de garnering.
  • Laat de kipfilet 5 minuten rusten, hak de basilcium fijn. Serveer de pasta met de kip en garneer het geheel met de basilicum en Parmezaanse kaas.

Video

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Mezcal-gemarineerde bavette met gegrilde ananassalsa
Mezcal-gemarineerde bavette met gegrilde ananassalsa

  Mezcal-gemarineerde bavette met gegrilde ananassalsa vacuümzak en vacumeermachinekernthermometeraluminiumfolie 1 bavettemarinade120 ml mezcal2 tl sinaasappelschil2 tl limoenrasp180 ml sinaasappelsap120 ml limoensap4 teentjes knoflook1 rode peper1 el...

Thaise varkensspiesjes
Thaise varkensspiesjes

  Thaise varkensspiesjes houten satéprikkers 400 procureurlapjes50 ml kokosroom½ bosje koriander1 limoenmarinade50 ml kokosmelk5 teentjes knoflook2 el palmsuiker2 el vissaus1 el maïzena1 el neutrale olie1 el gehakte peterselie1 tl korianderzaad1 tl sojasaus1 tl...

Vegan pulled pork bagel
Vegan pulled pork bagel

  Vegan pulled pork bagel barbecue met dekselRVS GrillmandCold smoke generator (CSG)Rookmot Applealuminiumfoliegietijzeren koekenpan (skillet) of bakplaat 750 g oesterzwammen3 el bbq-rubscheutje arachideolie6 bio vegan bagels o.i.d. (wij gebruiken Pur Pain van de...

Kipsaté satay gai
Kipsaté satay gai

  Kipsaté satay gai houten satéprikkers of ijzeren spiesjeskernthermometer1 gietijzeren pan1 gietijzeren koekenpan 500 g kippendijenmarinade1 pakje kokosmelk (a 200 ml)1 tl kurkuma1 el palmsuiker1½ el sojasauschiliflakes (naar smaak)1 teentje knoflook...

Gerookte harissa-kipgehaktballetjes
Gerookte harissa-kipgehaktballetjes

  Gerookte harissa-kipgehaktballetjes gehaktmolenkernthermometerhandvol rookhoutsmokerbox 750 g kippendijen1 sjalotje2 teentjes knoflook15 g peterselie60 g gedroogde abrikozen2 tl harissa50 g paneermeel10 g dille300 g parelcouscouszout en peperharissa-saus250 ml...