Gegrilde spruitjesstamppot met peer

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord aardappel, barbecue, buiten koken, skillet, spruitjes, stamppot
Bereidingstijd 45 min
Porties 4 personen

Equipment

  • 1 handjevol rooksnippers
  • vuurvast schaaltje
  • gietijzeren pan

Ingrediënten

  • 800 g aardappelen
  • 800 g spruitjes
  • 100 ml volle melk
  • 2 handperen
  • 100 g Wolvega’s blauwe of een andere harde blauwe kaas
  • 100 g hazelnoten
  • olie

Instructies

  • Steek de barbecue aan. Doe een handje rooksnippers op de barbecue.
  • Leg de hazelnoten in een vuurvast schaaltje en zet dit in de barbecue. Zorg dat de temperatuur onder de 100°C blijft. Roer de hazelnoten regelmatig om, zodat ze niet verbranden. Na een half uur haal je het schaaltje hazelnoten uit de barbecue. Hak de hazelnoten tot een crumble.
  • Verhoog nu de temperatuur van de barbecue naar 180°C en richt in voor de directe methode. Leg het rooster op de barbecue. Schil de aardappelen. Zet een gietijzeren pan met water op de barbecue, breng aan de kook en doe er dan de aardappelen in. Kook de aardappelen tot ze beetgaar zijn.
  • Snijd de spruitjes doormidden. Schil de peer en snijd die in partjes. Wrijf het grilrooster in met een beetje olie en gril de spruitjes tot ze mooi beetgaar zijn. Gril ook de peer kort mee.
  • Stamp de aardappelen met de melk tot puree en roer de spruitjes erdoor.
  • Verdeel de stamppot over de borden en leg de partjes peer op de stamppot. Schaaf er wat blauwe kaas over en bestrooi ten slotte met de gerookte hazelnoten.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Bourbon Pork Belly chunks
Bourbon Pork Belly chunks

  Bourbon Pork Belly chunks 1 handjevol rookhoutgietijzeren schaalgietijzeren steelpancocktailprikkers 200-300 ml bourbon whisky800 g buikspek1-2 el barbecuerub4 el tomatenketchup4- 6 el barbecuesaus2 el sojasaus2 el honing Richt de barbecue in voor de indirecte...

Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook
Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook

  Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook 1 handvol rookhout 1 côte de Boeuf4-6 teentjes knoflook4-6 takjes rozemarijn1 bosje groene asperges500 g Roseval aardappelen (ca. 2 grote aardappelen p.p.)zout en peper Maak ca. 6 insnedes van ca. 2 cm de côte de Boeuf...

Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella
Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella

  vijzel 4 Sint-Jakobsschelpen2 kleine buffelmozzarella ’szeezout en peperpesto10-15 basilicumblaadjeseen handvol peterselie2 el pijnboompitten1 el geraspte Parmezaanse kaas60 ml olijfoliesap van een halve limoen Doe alle ingrediënten voor de pesto in een vijzel...

BBQ honey chicken wings
BBQ honey chicken wings

  BBQ honey chicken wings gietijzeren pankernthermometer 1 kg kippenvleugelsmarinade6 el sojasausflinke scheut olijfolie1 el zoetzure chilisaus1 el kiprub1 el pilipili kruiden of chilipoeder1 tl zout1 tl knoflookpoederglaze3 teentjes knoflook1 ui4 el ketchup2 el...

Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout
Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout

  Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout kernthermometeraluminiumfolievijzel 1 varkensrack (ca. 1,3 kg)oliezoethoutrub1 el zwarte peper1 el zoethoutpoeder1 el zout10 pimentbolletjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot...