Gegrilde spruitjesstamppot met peer

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord aardappel, barbecue, buiten koken, skillet, spruitjes, stamppot
Bereidingstijd 45 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • 1 handjevol rooksnippers
  • vuurvast schaaltje
  • gietijzeren pan

Ingrediënten

  • 800 g aardappelen
  • 800 g spruitjes
  • 100 ml volle melk
  • 2 handperen
  • 100 g Wolvega’s blauwe of een andere harde blauwe kaas
  • 100 g hazelnoten
  • olie

Instructies

  • Steek de barbecue aan. Doe een handje rooksnippers op de barbecue.
  • Leg de hazelnoten in een vuurvast schaaltje en zet dit in de barbecue. Zorg dat de temperatuur onder de 100°C blijft. Roer de hazelnoten regelmatig om, zodat ze niet verbranden. Na een half uur haal je het schaaltje hazelnoten uit de barbecue. Hak de hazelnoten tot een crumble.
  • Verhoog nu de temperatuur van de barbecue naar 180°C en richt in voor de directe methode. Leg het rooster op de barbecue. Schil de aardappelen. Zet een gietijzeren pan met water op de barbecue, breng aan de kook en doe er dan de aardappelen in. Kook de aardappelen tot ze beetgaar zijn.
  • Snijd de spruitjes doormidden. Schil de peer en snijd die in partjes. Wrijf het grilrooster in met een beetje olie en gril de spruitjes tot ze mooi beetgaar zijn. Gril ook de peer kort mee.
  • Stamp de aardappelen met de melk tot puree en roer de spruitjes erdoor.
  • Verdeel de stamppot over de borden en leg de partjes peer op de stamppot. Schaaf er wat blauwe kaas over en bestrooi ten slotte met de gerookte hazelnoten.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Mezcal-gemarineerde bavette met gegrilde ananassalsa
Mezcal-gemarineerde bavette met gegrilde ananassalsa

  Mezcal-gemarineerde bavette met gegrilde ananassalsa vacuümzak en vacumeermachinekernthermometeraluminiumfolie 1 bavettemarinade120 ml mezcal2 tl sinaasappelschil2 tl limoenrasp180 ml sinaasappelsap120 ml limoensap4 teentjes knoflook1 rode peper1 el...

Thaise varkensspiesjes
Thaise varkensspiesjes

  Thaise varkensspiesjes houten satéprikkers 400 procureurlapjes50 ml kokosroom½ bosje koriander1 limoenmarinade50 ml kokosmelk5 teentjes knoflook2 el palmsuiker2 el vissaus1 el maïzena1 el neutrale olie1 el gehakte peterselie1 tl korianderzaad1 tl sojasaus1 tl...

Vegan pulled pork bagel
Vegan pulled pork bagel

  Vegan pulled pork bagel barbecue met dekselRVS GrillmandCold smoke generator (CSG)Rookmot Applealuminiumfoliegietijzeren koekenpan (skillet) of bakplaat 750 g oesterzwammen3 el bbq-rubscheutje arachideolie6 bio vegan bagels o.i.d. (wij gebruiken Pur Pain van de...

Kipsaté satay gai
Kipsaté satay gai

  Kipsaté satay gai houten satéprikkers of ijzeren spiesjeskernthermometer1 gietijzeren pan1 gietijzeren koekenpan 500 g kippendijenmarinade1 pakje kokosmelk (a 200 ml)1 tl kurkuma1 el palmsuiker1½ el sojasauschiliflakes (naar smaak)1 teentje knoflook...

Gerookte harissa-kipgehaktballetjes
Gerookte harissa-kipgehaktballetjes

  Gerookte harissa-kipgehaktballetjes gehaktmolenkernthermometerhandvol rookhoutsmokerbox 750 g kippendijen1 sjalotje2 teentjes knoflook15 g peterselie60 g gedroogde abrikozen2 tl harissa50 g paneermeel10 g dille300 g parelcouscouszout en peperharissa-saus250 ml...