
Gegrilde spruitjesstamppot met peer
Equipment
- 1 handjevol rooksnippers
- vuurvast schaaltje
- gietijzeren pan
Ingrediënten
- 800 g aardappelen
- 800 g spruitjes
- 100 ml volle melk
- 2 handperen
- 100 g Wolvega’s blauwe of een andere harde blauwe kaas
- 100 g hazelnoten
- olie
Instructies
- Steek de barbecue aan. Doe een handje rooksnippers op de barbecue.
- Leg de hazelnoten in een vuurvast schaaltje en zet dit in de barbecue. Zorg dat de temperatuur onder de 100°C blijft. Roer de hazelnoten regelmatig om, zodat ze niet verbranden. Na een half uur haal je het schaaltje hazelnoten uit de barbecue. Hak de hazelnoten tot een crumble.
- Verhoog nu de temperatuur van de barbecue naar 180°C en richt in voor de directe methode. Leg het rooster op de barbecue. Schil de aardappelen. Zet een gietijzeren pan met water op de barbecue, breng aan de kook en doe er dan de aardappelen in. Kook de aardappelen tot ze beetgaar zijn.
- Snijd de spruitjes doormidden. Schil de peer en snijd die in partjes. Wrijf het grilrooster in met een beetje olie en gril de spruitjes tot ze mooi beetgaar zijn. Gril ook de peer kort mee.
- Stamp de aardappelen met de melk tot puree en roer de spruitjes erdoor.
- Verdeel de stamppot over de borden en leg de partjes peer op de stamppot. Schaaf er wat blauwe kaas over en bestrooi ten slotte met de gerookte hazelnoten.