Gehaktrol met ei

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Trefwoord barbecue, ei, gehakt, gehaktbrood
Bereidingstijd 1 uur
Porties 4 personen

Equipment

  • aluminiumfolie
  • kernthermometer

Ingrediënten

  • 500 g varkensgehakt
  • 1 boterham
  • 100 ml melk
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ bosje platte peterselie
  • 1 tl paprikapoeder
  • 4 eieren
  • zout en peper

Instructies

  • Verwarm de barbecue voor op 180°C en richt in voor de indirecte methode.
  • Week de boterham in de melk. Snipper de ui en knoflook. Hak de peterselie fijn. Meng het gehakt met de ui, peterselie, knoflook, 1 rauw ei, de geweekte boterham en paprikapoeder. Breng op smaak met zout en peper. Maak er een stevig mengsel van.
  • Kook ondertussen 3 eieren hard. Leg aluminiumfolie op je werkplank en verdeel het gehaktmengsel erover in een rechthoek. In het midden hiervan gaan de 3 eieren en rol dit op.
  • Leg de aluminiumrol op het indirecte gedeelte van de barbecue en gril dit tot de gehaktrol een kerntemperatuur van 70°C heeft bereikt.
  • Verwijder op het laatst de aluminiumfolie en laat de gehaktrol een mooie krokante buitenkant krijgen. Snijd de gehaktrol in plakken en serveer uit.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

KellyBronze kalkoen van de bbq
KellyBronze kalkoen van de bbq

KellyBronze kalkoen van de bbq vuurbestendige schaal, waar de kalkoen in pastkernthermometer 1 KellyBronze kalkoen à 3 kgzout en peper1 glas water Haal de kalkoen uit de koelkast en laat hem 1 uur op kamertemperatuur komen.Laat de kleine donkere veertjes gewoon zitten...

Zalm Wellington
Zalm Wellington

  Zalm Wellington wokdeegrollerpizzasteen 600 g zalm (zonder huid)1 rol bladerdeegneutrale olie200 g verse spinazie200 g champignon2 teentjes knoflook1 el mosterdzest van een limoen1 eizout en peper Richt de barbecue in met een direct en indirect gedeelte en...

Gerookte runderwangen
Gerookte runderwangen

  Gerookte runderwangen 1 handvol rookhoutkernthermometer 1-1,2 kg runderwangenbbq-rub (naar keuze)1 fles bier (Fire&Food BBQ IPA)50 g roomboter2-3 el bruine suiker Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verwarm hem voor op 135°C.Verwijder...

KellyBronze kalkoen van de bbq
Pizza-breekbrood

  Pizza-breekbrood pizzasteen 1 breekbrood1 potje tomatensaus1 bol mozzarella½ zakje jong belegen kaas10-12 plakjes pepperoni of salamikruidenboter75 g gezouten boter3 teentjes knoflook1 el verse salie2 tl gedroogde basilicum1 tl gedroogde oregano1 tl gedroogde...

Bieslook-knoflook boter
Bieslook-knoflook boter

  Bieslook-knoflook boter huishoudfolie 400 g roomboter (ongezouten)olijfolie2 bollen knoflook200 g barbecurub (naar keuze)3 el bieslook (fijngesneden) Snijd de bovenkant van de knoflookbol er af en doe er wat olijfolie op.Leg deze bol een uur op een barbecue van...