
Gehaktrol met ei
Equipment
- aluminiumfolie
- kernthermometer
Ingrediënten
- 500 g varkensgehakt
- 1 boterham
- 100 ml melk
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- ½ bosje platte peterselie
- 1 tl paprikapoeder
- 4 eieren
- zout en peper
Instructies
- Verwarm de barbecue voor op 180°C en richt in voor de indirecte methode.
- Week de boterham in de melk. Snipper de ui en knoflook. Hak de peterselie fijn. Meng het gehakt met de ui, peterselie, knoflook, 1 rauw ei, de geweekte boterham en paprikapoeder. Breng op smaak met zout en peper. Maak er een stevig mengsel van.
- Kook ondertussen 3 eieren hard. Leg aluminiumfolie op je werkplank en verdeel het gehaktmengsel erover in een rechthoek. In het midden hiervan gaan de 3 eieren en rol dit op.
- Leg de aluminiumrol op het indirecte gedeelte van de barbecue en gril dit tot de gehaktrol een kerntemperatuur van 70°C heeft bereikt.
- Verwijder op het laatst de aluminiumfolie en laat de gehaktrol een mooie krokante buitenkant krijgen. Snijd de gehaktrol in plakken en serveer uit.