Gehaktrol met ei

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Trefwoord barbecue, ei, gehakt, gehaktbrood
Bereidingstijd 1 uur
Porties 4 personen

Equipment

  • aluminiumfolie
  • kernthermometer

Ingrediënten

  • 500 g varkensgehakt
  • 1 boterham
  • 100 ml melk
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ bosje platte peterselie
  • 1 tl paprikapoeder
  • 4 eieren
  • zout en peper

Instructies

  • Verwarm de barbecue voor op 180°C en richt in voor de indirecte methode.
  • Week de boterham in de melk. Snipper de ui en knoflook. Hak de peterselie fijn. Meng het gehakt met de ui, peterselie, knoflook, 1 rauw ei, de geweekte boterham en paprikapoeder. Breng op smaak met zout en peper. Maak er een stevig mengsel van.
  • Kook ondertussen 3 eieren hard. Leg aluminiumfolie op je werkplank en verdeel het gehaktmengsel erover in een rechthoek. In het midden hiervan gaan de 3 eieren en rol dit op.
  • Leg de aluminiumrol op het indirecte gedeelte van de barbecue en gril dit tot de gehaktrol een kerntemperatuur van 70°C heeft bereikt.
  • Verwijder op het laatst de aluminiumfolie en laat de gehaktrol een mooie krokante buitenkant krijgen. Snijd de gehaktrol in plakken en serveer uit.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Dutch style bbq-mussels
Dutch style bbq-mussels

Dutch style bbq-mussels gietijzeren pan 2 kg verse mosselen300 g spek50 g gezouten roomboter800 g Hollandse roerbakgroenten2 el Roquefort250 ml kookroomstokbroodbieslook Bereid een bbq voor op directe bereiding met een temperatuur van 180°C.Spoel intussen de mosselen...

Gekruide lamsrack met citrussalade
Gekruide lamsrack met citrussalade

  Gekruide lamsrack met citrussalade kernthermometer 2 lamsracksolijfolierub2 tl zout2 tl gemalen komijn1 tl gemalen koriander1 tl gemalen kardemom½ tl chiliflakes½ tl zwarte pepercitrussalade1 bloedsinaasappelen1 sinaasappel1 grapefruit2 lente-uitjes8...

BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw
BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw

  BBQ-bearclaw / BBQ-berenklauw pankernthermometerhouten satéprikkers 500 g rundergehakt1 el bbq-rub2 uienbbq-sauszout en pepersatésaus150 g pindakaas2 el mirin2½ el sojasaus2 tl honing½ tl knoflookpoeder80 ml kokend water Richt de barbecue in met een indirect en...

Dutch style bbq-mussels
BBQ-carnitas in bao buns

  BBQ-carnitas in bao buns kernthermometerDutch Oven procureur van ca. 1100 grambbq-rublittle gembao bunslente-uikruidenmengsel2 el basterdsuiker1 el oregano2 tl komijnpoeder1 tl paprikapoeder1 ui5 teentjes knoflook1 rode peper2 laurierblaadjes1 sinaasappel4 el...

BBQ Smoked Spatchcock Chicken
BBQ Smoked Spatchcock Chicken

  BBQ Smoked Spatchcock Chicken Beer Barrel chunksgevogelteschaargietijzeren koekenpan (skillet)fijne raspspray-bottle (plantenspuit)kernthermometeraluminiumfolie 1 hele kip500 g voorgegaarde krieltjes in de schil1 el bbq-rubolijfolie1 flesje bier (bv...