Gehaktrol met ei

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Trefwoord barbecue, ei, gehakt, gehaktbrood
Bereidingstijd 1 uur
Porties 4 personen

Equipment

  • aluminiumfolie
  • kernthermometer

Ingrediënten

  • 500 g varkensgehakt
  • 1 boterham
  • 100 ml melk
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ bosje platte peterselie
  • 1 tl paprikapoeder
  • 4 eieren
  • zout en peper

Instructies

  • Verwarm de barbecue voor op 180°C en richt in voor de indirecte methode.
  • Week de boterham in de melk. Snipper de ui en knoflook. Hak de peterselie fijn. Meng het gehakt met de ui, peterselie, knoflook, 1 rauw ei, de geweekte boterham en paprikapoeder. Breng op smaak met zout en peper. Maak er een stevig mengsel van.
  • Kook ondertussen 3 eieren hard. Leg aluminiumfolie op je werkplank en verdeel het gehaktmengsel erover in een rechthoek. In het midden hiervan gaan de 3 eieren en rol dit op.
  • Leg de aluminiumrol op het indirecte gedeelte van de barbecue en gril dit tot de gehaktrol een kerntemperatuur van 70°C heeft bereikt.
  • Verwijder op het laatst de aluminiumfolie en laat de gehaktrol een mooie krokante buitenkant krijgen. Snijd de gehaktrol in plakken en serveer uit.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Bourbon Pork Belly chunks
Bourbon Pork Belly chunks

  Bourbon Pork Belly chunks 1 handjevol rookhoutgietijzeren schaalgietijzeren steelpancocktailprikkers 200-300 ml bourbon whisky800 g buikspek1-2 el barbecuerub4 el tomatenketchup4- 6 el barbecuesaus2 el sojasaus2 el honing Richt de barbecue in voor de indirecte...

Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook
Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook

  Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook 1 handvol rookhout 1 côte de Boeuf4-6 teentjes knoflook4-6 takjes rozemarijn1 bosje groene asperges500 g Roseval aardappelen (ca. 2 grote aardappelen p.p.)zout en peper Maak ca. 6 insnedes van ca. 2 cm de côte de Boeuf...

Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella
Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella

  vijzel 4 Sint-Jakobsschelpen2 kleine buffelmozzarella ’szeezout en peperpesto10-15 basilicumblaadjeseen handvol peterselie2 el pijnboompitten1 el geraspte Parmezaanse kaas60 ml olijfoliesap van een halve limoen Doe alle ingrediënten voor de pesto in een vijzel...

BBQ honey chicken wings
BBQ honey chicken wings

  BBQ honey chicken wings gietijzeren pankernthermometer 1 kg kippenvleugelsmarinade6 el sojasausflinke scheut olijfolie1 el zoetzure chilisaus1 el kiprub1 el pilipili kruiden of chilipoeder1 tl zout1 tl knoflookpoederglaze3 teentjes knoflook1 ui4 el ketchup2 el...

Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout
Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout

  Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout kernthermometeraluminiumfolievijzel 1 varkensrack (ca. 1,3 kg)oliezoethoutrub1 el zwarte peper1 el zoethoutpoeder1 el zout10 pimentbolletjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot...