
Gember-sojasteak met gegrilde bloemkool al Mojo de Ajo
Equipment
- ziplock
- spatel
- skillet
- kernthermometer
Ingrediënten
- 1 kg steak
- zout en peper
marinade
- 80 ml sojasaus
- 2 el rijstwijn/mirin
- 60 ml olijfolie
- 1½ el honing
- 4 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 el verse gember fijngehakt
gegrilde bloemkool al Mojo de Ajo
- 1 bloemkool
- 100 ml olijfolie
- 3 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 el gedroogde peterselie
gegrilde bataat
- 1 grote bataat
- olijfolie
- zout en peper
Instructies
- Doe alle ingrediënten voor de marinade in een ziplock met het vlees erin. Laat minimaal 30 minuten (tot een nacht) marineren in de koelkast.
- Haal het vlees uit de zak en dep het goed droog. Smeer de steak aan beide kanten licht in met olie en zout.
- Richt de bbq in voor de directe bereiding en verwarm voor op 200°C. Gril de steak tot een kern van 52°C en laat, losjes onder aluminiumfolie, het 5 minuten rusten.
- Bereid in de tussentijd de bijgerechten.
gegrilde bloemkool al Mojo de Ajo en bataat
- Snijd de bloemkool in kleine roosjes.
- Meng de olijfolie met de fijngehakte knoflook en peterselie in een kom. Meng hier de bloemkoolroosjes door.
- Leg de bloemkoolroosjes op de bakplaat, bestrooi met zout en peper en gril in ca. 30 minuten mooi knapperig.
- Snijd de bataat in plakjes, besprenkel met olijfolie zout en peper en gril ze tegelijkertijd met de bloemkool
Serveren
- Snijd het vlees in mooi plakjes en bestrooi nog royaal met peper. Serveer met de gegrilde bloemkool en bataat.