Gember-sojasteak met gegrilde bloemkool al Mojo de Ajo

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord bataat, bloemkool, soja, steak
Voorbereidingstijd 12 uur
Bereidingstijd 45 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • ziplock
  • spatel
  • skillet
  • kernthermometer

Ingrediënten

  • 1 kg steak
  • zout en peper

marinade

  • 80 ml sojasaus
  • 2 el rijstwijn/mirin
  • 60 ml olijfolie
  • el honing
  • 4 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 el verse gember fijngehakt

gegrilde bloemkool al Mojo de Ajo

  • 1 bloemkool
  • 100 ml olijfolie
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 el gedroogde peterselie

gegrilde bataat

  • 1 grote bataat
  • olijfolie
  • zout en peper

Instructies

  • Doe alle ingrediënten voor de marinade in een ziplock met het vlees erin. Laat minimaal 30 minuten (tot een nacht) marineren in de koelkast.
  • Haal het vlees uit de zak en dep het goed droog. Smeer de steak aan beide kanten licht in met olie en zout.
  • Richt de bbq in voor de directe bereiding en verwarm voor op 200°C. Gril de steak tot een kern van 52°C en laat, losjes onder aluminiumfolie, het 5 minuten rusten.
  • Bereid in de tussentijd de bijgerechten.

gegrilde bloemkool al Mojo de Ajo en bataat

  • Snijd de bloemkool in kleine roosjes.
  • Meng de olijfolie met de fijngehakte knoflook en peterselie in een kom. Meng hier de bloemkoolroosjes door.
  • Leg de bloemkoolroosjes op de bakplaat, bestrooi met zout en peper en gril in ca. 30 minuten mooi knapperig.
  • Snijd de bataat in plakjes, besprenkel met olijfolie zout en peper en gril ze tegelijkertijd met de bloemkool

Serveren

  • Snijd het vlees in mooi plakjes en bestrooi nog royaal met peper. Serveer met de gegrilde bloemkool en bataat.

Video

Notities

Wij gebruiken de Nestor van Barbecook.
Deze video is i.s.m. Barbecook gemaakt.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Mezcal-gemarineerde bavette met gegrilde ananassalsa
Mezcal-gemarineerde bavette met gegrilde ananassalsa

  Mezcal-gemarineerde bavette met gegrilde ananassalsa vacuümzak en vacumeermachinekernthermometeraluminiumfolie 1 bavettemarinade120 ml mezcal2 tl sinaasappelschil2 tl limoenrasp180 ml sinaasappelsap120 ml limoensap4 teentjes knoflook1 rode peper1 el...

Thaise varkensspiesjes
Thaise varkensspiesjes

  Thaise varkensspiesjes houten satéprikkers 400 procureurlapjes50 ml kokosroom½ bosje koriander1 limoenmarinade50 ml kokosmelk5 teentjes knoflook2 el palmsuiker2 el vissaus1 el maïzena1 el neutrale olie1 el gehakte peterselie1 tl korianderzaad1 tl sojasaus1 tl...

Vegan pulled pork bagel
Vegan pulled pork bagel

  Vegan pulled pork bagel barbecue met dekselRVS GrillmandCold smoke generator (CSG)Rookmot Applealuminiumfoliegietijzeren koekenpan (skillet) of bakplaat 750 g oesterzwammen3 el bbq-rubscheutje arachideolie6 bio vegan bagels o.i.d. (wij gebruiken Pur Pain van de...

Kipsaté satay gai
Kipsaté satay gai

  Kipsaté satay gai houten satéprikkers of ijzeren spiesjeskernthermometer1 gietijzeren pan1 gietijzeren koekenpan 500 g kippendijenmarinade1 pakje kokosmelk (a 200 ml)1 tl kurkuma1 el palmsuiker1½ el sojasauschiliflakes (naar smaak)1 teentje knoflook...

Gerookte harissa-kipgehaktballetjes
Gerookte harissa-kipgehaktballetjes

  Gerookte harissa-kipgehaktballetjes gehaktmolenkernthermometerhandvol rookhoutsmokerbox 750 g kippendijen1 sjalotje2 teentjes knoflook15 g peterselie60 g gedroogde abrikozen2 tl harissa50 g paneermeel10 g dille300 g parelcouscouszout en peperharissa-saus250 ml...