Geplankte kabeljauw met kokosrijst

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord kabeljauw, kokos, rijst, rookplank, rookplankje, vis
Bereidingstijd 45 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • gietijzeren pan
  • rookplank
  • kernthermometer

Ingrediënten

  • 4 stevige witte visfilets wij gebruiken kabeljauw
  • 2 tl olie
  • verse koriander ter garnering

kokosrijst

  • 190 g jasmijnrijst
  • 270 ml blikje kokosmelk
  • 120 ml koud water

Thaise dressing

  • 2 el zoete chilisaus
  • 1 citroengras
  • 3 cm stuk gember
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el limoensap
  • 2 tl vissaus
  • 1 el sojasaus
  • 1 el olie

Instructies

  • Begin met de dressing. Meng de zoete chilisaus, fijngehakte citroengras, geraspte gember en knoflook, limoensap, vissaus, sojasaus en olie in een kom.
  • Doe rijst in de pan. Voeg de kokosmelk en water toe. Goed roeren. Breng de rijst aan de kook. Zet het vuur laag en laat 10-12 minuten sudderen. Maak de rijst met een vork los om een mooie losse korrel te krijgen.
  • Bereid de barbecue voor op directe hitte (180°C).
  • Besprenkel de vis met olie en bestrooi met zout en peper.
  • Leg de rookplank op het directe gedeelte, wacht tot de rookplank gaat roken en leg dan pas de vis op de rookplank. Gaar de vis in ca. 10 minuten.
  • Serveer met de rijst, koriander en besprenkel met dressing.

Video

Notities

Dit recept is i.s.m. Napoleon Grills.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Gerookte runderwangen
Gerookte runderwangen

  Gerookte runderwangen 1 handvol rookhoutkernthermometer 1-1,2 kg runderwangenbbq-rub (naar keuze)1 fles bier (Fire&Food BBQ IPA)50 g roomboter2-3 el bruine suiker Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verwarm hem voor op 135°C.Verwijder...

Pizza-breekbrood
Pizza-breekbrood

  Pizza-breekbrood pizzasteen 1 breekbrood1 potje tomatensaus1 bol mozzarella½ zakje jong belegen kaas10-12 plakjes pepperoni of salamikruidenboter75 g gezouten boter3 teentjes knoflook1 el verse salie2 tl gedroogde basilicum1 tl gedroogde oregano1 tl gedroogde...

Bieslook-knoflook boter
Bieslook-knoflook boter

  Bieslook-knoflook boter huishoudfolie 400 g roomboter (ongezouten)olijfolie2 bollen knoflook200 g barbecurub (naar keuze)3 el bieslook (fijngesneden) Snijd de bovenkant van de knoflookbol er af en doe er wat olijfolie op.Leg deze bol een uur op een barbecue van...

Brine/pekel voor (kerst)kalkoen
Brine/pekel voor (kerst)kalkoen

  Brine/pekel voor (kerst)kalkoen emmer 1 kalkoen3,5 l karnemelk3,5 l water400 g zeezout48 g barbecuerub naar keuze (tip gebruik een All Purpose Rub) Voeg 200 gram zout aan de karnemelk, roer totdat het zout is opgelost. Voeg dan de barbecuerub toe. Daarna kan...

Kicken Kerstkalkoen
Kicken Kerstkalkoen

  Kicken Kerstkalkoen handjevol rookhoutkernthermometer 4,5 kg kalkoen (uit de brine)barbecurub naar keuze (bv een All Purpuse Rub)bieslook-kruidenboter (zie recept) Snijd de boterstaaf in schijfjes van ca. 0,5 cm dikte.Maak de huid bij de borst wat los zodat je...