Geplankte kabeljauw met kokosrijst

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord kabeljauw, kokos, rijst, rookplank, rookplankje, vis
Bereidingstijd 45 min
Porties 4 personen

Equipment

  • gietijzeren pan
  • rookplank
  • kernthermometer

Ingrediënten

  • 4 stevige witte visfilets wij gebruiken kabeljauw
  • 2 tl olie
  • verse koriander ter garnering

kokosrijst

  • 190 g jasmijnrijst
  • 270 ml blikje kokosmelk
  • 120 ml koud water

Thaise dressing

  • 2 el zoete chilisaus
  • 1 citroengras
  • 3 cm stuk gember
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el limoensap
  • 2 tl vissaus
  • 1 el sojasaus
  • 1 el olie

Instructies

  • Begin met de dressing. Meng de zoete chilisaus, fijngehakte citroengras, geraspte gember en knoflook, limoensap, vissaus, sojasaus en olie in een kom.
  • Doe rijst in de pan. Voeg de kokosmelk en water toe. Goed roeren. Breng de rijst aan de kook. Zet het vuur laag en laat 10-12 minuten sudderen. Maak de rijst met een vork los om een mooie losse korrel te krijgen.
  • Bereid de barbecue voor op directe hitte (180°C).
  • Besprenkel de vis met olie en bestrooi met zout en peper.
  • Leg de rookplank op het directe gedeelte, wacht tot de rookplank gaat roken en leg dan pas de vis op de rookplank. Gaar de vis in ca. 10 minuten.
  • Serveer met de rijst, koriander en besprenkel met dressing.

Video

Notities

Dit recept is i.s.m. Napoleon Grills.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Bourbon Pork Belly chunks
Bourbon Pork Belly chunks

  Bourbon Pork Belly chunks 1 handjevol rookhoutgietijzeren schaalgietijzeren steelpancocktailprikkers 200-300 ml bourbon whisky800 g buikspek1-2 el barbecuerub4 el tomatenketchup4- 6 el barbecuesaus2 el sojasaus2 el honing Richt de barbecue in voor de indirecte...

Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook
Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook

  Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook 1 handvol rookhout 1 côte de Boeuf4-6 teentjes knoflook4-6 takjes rozemarijn1 bosje groene asperges500 g Roseval aardappelen (ca. 2 grote aardappelen p.p.)zout en peper Maak ca. 6 insnedes van ca. 2 cm de côte de Boeuf...

Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella
Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella

  vijzel 4 Sint-Jakobsschelpen2 kleine buffelmozzarella ’szeezout en peperpesto10-15 basilicumblaadjeseen handvol peterselie2 el pijnboompitten1 el geraspte Parmezaanse kaas60 ml olijfoliesap van een halve limoen Doe alle ingrediënten voor de pesto in een vijzel...

BBQ honey chicken wings
BBQ honey chicken wings

  BBQ honey chicken wings gietijzeren pankernthermometer 1 kg kippenvleugelsmarinade6 el sojasausflinke scheut olijfolie1 el zoetzure chilisaus1 el kiprub1 el pilipili kruiden of chilipoeder1 tl zout1 tl knoflookpoederglaze3 teentjes knoflook1 ui4 el ketchup2 el...

Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout
Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout

  Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout kernthermometeraluminiumfolievijzel 1 varkensrack (ca. 1,3 kg)oliezoethoutrub1 el zwarte peper1 el zoethoutpoeder1 el zout10 pimentbolletjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot...