Geplankte kabeljauw met kokosrijst

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord kabeljauw, kokos, rijst, rookplank, rookplankje, vis
Bereidingstijd 45 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • gietijzeren pan
  • rookplank
  • kernthermometer

Ingrediënten

  • 4 stevige witte visfilets wij gebruiken kabeljauw
  • 2 tl olie
  • verse koriander ter garnering

kokosrijst

  • 190 g jasmijnrijst
  • 270 ml blikje kokosmelk
  • 120 ml koud water

Thaise dressing

  • 2 el zoete chilisaus
  • 1 citroengras
  • 3 cm stuk gember
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el limoensap
  • 2 tl vissaus
  • 1 el sojasaus
  • 1 el olie

Instructies

  • Begin met de dressing. Meng de zoete chilisaus, fijngehakte citroengras, geraspte gember en knoflook, limoensap, vissaus, sojasaus en olie in een kom.
  • Doe rijst in de pan. Voeg de kokosmelk en water toe. Goed roeren. Breng de rijst aan de kook. Zet het vuur laag en laat 10-12 minuten sudderen. Maak de rijst met een vork los om een mooie losse korrel te krijgen.
  • Bereid de barbecue voor op directe hitte (180°C).
  • Besprenkel de vis met olie en bestrooi met zout en peper.
  • Leg de rookplank op het directe gedeelte, wacht tot de rookplank gaat roken en leg dan pas de vis op de rookplank. Gaar de vis in ca. 10 minuten.
  • Serveer met de rijst, koriander en besprenkel met dressing.

Video

Notities

Dit recept is i.s.m. Napoleon Grills.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Teriyaki Pina Colada Burger
Teriyaki Pina Colada Burger

  Teriyaki Pina Colada Burger keukenmachine met gehaktmolenkwastjekernthermometeraluminiumfolie 780 g runderlappen20 g speklapjes80 ml teriyakisaus1 ananas1 zakje geraspte kaas8 plakjes ontbijtspek4 hamburgerbroodjeszout en peperPina Coladasaus300 ml kokosroom150...

Dutch style bbq-mussels
Dutch style bbq-mussels

  Dutch style bbq-mussels gietijzeren pan 2 kg verse mosselen300 g spek50 g gezouten roomboter800 g Hollandse roerbakgroenten2 el Roquefort250 ml kookroomstokbroodbieslook Bereid een bbq voor op directe bereiding met een temperatuur van 180°C.Spoel intussen de...

Gekruide lamsrack met citrussalade
Gekruide lamsrack met citrussalade

  Gekruide lamsrack met citrussalade kernthermometer 2 lamsracksolijfolierub2 tl zout2 tl gemalen komijn1 tl gemalen koriander1 tl gemalen kardemom½ tl chiliflakes½ tl zwarte pepercitrussalade1 bloedsinaasappelen1 sinaasappel1 grapefruit2 lente-uitjes8...

BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw
BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw

  BBQ-bearclaw / BBQ-berenklauw pankernthermometerhouten satéprikkers 500 g rundergehakt1 el bbq-rub2 uienbbq-sauszout en pepersatésaus150 g pindakaas2 el mirin2½ el sojasaus2 tl honing½ tl knoflookpoeder80 ml kokend water Richt de barbecue in met een indirect en...

BBQ-carnitas in bao buns
BBQ-carnitas in bao buns

  BBQ-carnitas in bao buns kernthermometerDutch Oven procureur van ca. 1100 grambbq-rublittle gembao bunslente-uikruidenmengsel2 el basterdsuiker1 el oregano2 tl komijnpoeder1 tl paprikapoeder1 ui5 teentjes knoflook1 rode peper2 laurierblaadjes1 sinaasappel4 el...