
Geplankte kabeljauw met kokosrijst
Equipment
- gietijzeren pan
- rookplank
- kernthermometer
Ingrediënten
- 4 stevige witte visfilets wij gebruiken kabeljauw
- 2 tl olie
- verse koriander ter garnering
kokosrijst
- 190 g jasmijnrijst
- 270 ml blikje kokosmelk
- 120 ml koud water
Thaise dressing
- 2 el zoete chilisaus
- 1 citroengras
- 3 cm stuk gember
- 1 teentje knoflook
- 2 el limoensap
- 2 tl vissaus
- 1 el sojasaus
- 1 el olie
Instructies
- Begin met de dressing. Meng de zoete chilisaus, fijngehakte citroengras, geraspte gember en knoflook, limoensap, vissaus, sojasaus en olie in een kom.
- Doe rijst in de pan. Voeg de kokosmelk en water toe. Goed roeren. Breng de rijst aan de kook. Zet het vuur laag en laat 10-12 minuten sudderen. Maak de rijst met een vork los om een mooie losse korrel te krijgen.
- Bereid de barbecue voor op directe hitte (180°C).
- Besprenkel de vis met olie en bestrooi met zout en peper.
- Leg de rookplank op het directe gedeelte, wacht tot de rookplank gaat roken en leg dan pas de vis op de rookplank. Gaar de vis in ca. 10 minuten.
- Serveer met de rijst, koriander en besprenkel met dressing.