Gepofte appel

Recept afdrukken
Gang Desserts
Trefwoord appel, barbecue, dessert
Bereidingstijd 40 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • appelboor
  • aluminiumfolie

Ingrediënten

  • 4 appels
  • 25 g walnoten
  • 25 g amandelschaafsel
  • 25 g rietsuiker
  • 25 g kersencompote
  • 25 g stemgember
  • 1 el amaretto naar keuze
  • 50 g boter
  • Brassica koolzaadolie

Instructies

  • Verwarm de barbecue voor op 180°C en richt in voor de indirecte methode.
  • Ontdoe de appels met appelboor van hun klokhuis. Snijd ze halverweg rondom in zodat de schil niet barst.
  • Meng voor de vulling de gehakte walnoten, amandelschaafsel, rietsuiker, kersencompote, fijngehakte stemgember en eventueel de amaretto in een kom.
  • Vul de holte van de appel royaal met dit mengsel. Vorm een hoopje vulling op de appel.
  • Leg elke appel op een stuk dubbelgevouwen aluminiumfolie en verdeel er een klontje boter en olie over. Vouw de randen van de folie omhoog en sluit de pakketjes.
  • Zet de pakketjes 30 minuten op het indirecte gedeelte van de barbecue, tot de appels zacht zijn.
  • Serveer de appels met een toef slagroom, ijs of yoghurt.

Video

Notities

Dit recept  is i.s.m. Campingaz gemaakt.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Gerookte runderwangen
Gerookte runderwangen

  Gerookte runderwangen 1 handvol rookhoutkernthermometer 1-1,2 kg runderwangenbbq-rub (naar keuze)1 fles bier (Fire&Food BBQ IPA)50 g roomboter2-3 el bruine suiker Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verwarm hem voor op 135°C.Verwijder...

Pizza-breekbrood
Pizza-breekbrood

  Pizza-breekbrood pizzasteen 1 breekbrood1 potje tomatensaus1 bol mozzarella½ zakje jong belegen kaas10-12 plakjes pepperoni of salamikruidenboter75 g gezouten boter3 teentjes knoflook1 el verse salie2 tl gedroogde basilicum1 tl gedroogde oregano1 tl gedroogde...

Bieslook-knoflook boter
Bieslook-knoflook boter

  Bieslook-knoflook boter huishoudfolie 400 g roomboter (ongezouten)olijfolie2 bollen knoflook200 g barbecurub (naar keuze)3 el bieslook (fijngesneden) Snijd de bovenkant van de knoflookbol er af en doe er wat olijfolie op.Leg deze bol een uur op een barbecue van...

Brine/pekel voor (kerst)kalkoen
Brine/pekel voor (kerst)kalkoen

  Brine/pekel voor (kerst)kalkoen emmer 1 kalkoen3,5 l karnemelk3,5 l water400 g zeezout48 g barbecuerub naar keuze (tip gebruik een All Purpose Rub) Voeg 200 gram zout aan de karnemelk, roer totdat het zout is opgelost. Voeg dan de barbecuerub toe. Daarna kan...

Kicken Kerstkalkoen
Kicken Kerstkalkoen

  Kicken Kerstkalkoen handjevol rookhoutkernthermometer 4,5 kg kalkoen (uit de brine)barbecurub naar keuze (bv een All Purpuse Rub)bieslook-kruidenboter (zie recept) Snijd de boterstaaf in schijfjes van ca. 0,5 cm dikte.Maak de huid bij de borst wat los zodat je...