Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verwarm voor op 200°C. Week het rookhout 30 minuten in koud water.
Dep de kalkoen droog. Kruid de buikholte met zout en peper. Snijd de salie, bieslook en rozemarijn fijn en meng dit samen met geperste knoflook met de boter. Rasp de schil van de sinaasappel boven de boter en meng dit erdoor.
Ga met je vingers tussen het vel en wrik zo het vel van de kalkoen los. Vul de kalkoen onder de huid met deze boter en smeer de rest over het vel van de kalkoen en in de kalkoen.
Halveer de sinaasappels en stop deze in de buikholte van de kalkoen.
Leg de geweekte rookhoutsnippers in je barbecue. Afhankelijk van het type barbecue strooi je ze over de briketten of doe je ze in een rookbox.
Leg de kalkoen op het indirecte gedeelte van de barbecue. Zorg ervoor dat op het onderrooster een lekbakje staat om alle vetten op te vangen. Gril de kalkoen met gesloten deksel op 200°C gedurende 20 minuten.
Open de deksel en leg de plakken pancetta op de bovenkant van de kalkoen. Sluit de deksel en verlaag de temperatuur tot 140°C. Laat de kalkoen garen tot een kerntemperatuur van 74°C.
Haal de kalkoen van de barbecue, doe deze in een schaal en dek af met aluminiumfolie. Laat de kalkoen 15 minuten rusten alvorens deze aan te snijden.