Gerookte saltimbocca

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Bereidingstijd 15 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • cocktailprikkers
  • 1 handjevol appelrookhout
  • gietijzeren pan

Ingrediënten

  • 8 g kalfsoesters van elk 60 g
  • Brassica Botersmaak koolzaadolie
  • 8 salieblaadjes
  • 8 plakken Parmaham
  • 100 g rookboter
  • 1 teentje knoflook
  • zest en sap van 1 citroen
  • zout & peper

Instructies

  • Verwarm de barbecue voor op 180°C en richt in op indirecte methode.
  • Sla de kalfsoester plat en bestrijk met wat koolzaadolie. Bestrooi de kalfsoesters met zout en peper. Leg boven op elke kalfsoester een plakje Parmaham met daarop een salieblaadje. Zet deze vast met een cocktailprikker.
  • Leg het rookhout in de barbecue en gril de kalfsoesters indirect tot de gewenste kerntemperatuur.
  • Zet naast de kalfsoester een klein pannetje met roomboter en 1 teentje geraspte knoflook en een beetje citroenzest en citroensap. Laat het smelten en rook dit mee tijdens de bereiding van de kalfsoester.
  • Als de kalfsoesters gaar zijn haal ze van de barbecue en serveer met een beetje van de gesmolten knoflookboter.

Video

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

KellyBronze kalkoen van de bbq
KellyBronze kalkoen van de bbq

KellyBronze kalkoen van de bbq vuurbestendige schaal, waar de kalkoen in pastkernthermometer 1 KellyBronze kalkoen à 3 kgzout en peper1 glas water Haal de kalkoen uit de koelkast en laat hem 1 uur op kamertemperatuur komen.Laat de kleine donkere veertjes gewoon zitten...

Zalm Wellington
Zalm Wellington

  Zalm Wellington wokdeegrollerpizzasteen 600 g zalm (zonder huid)1 rol bladerdeegneutrale olie200 g verse spinazie200 g champignon2 teentjes knoflook1 el mosterdzest van een limoen1 eizout en peper Richt de barbecue in met een direct en indirect gedeelte en...

Gerookte runderwangen
Gerookte runderwangen

  Gerookte runderwangen 1 handvol rookhoutkernthermometer 1-1,2 kg runderwangenbbq-rub (naar keuze)1 fles bier (Fire&Food BBQ IPA)50 g roomboter2-3 el bruine suiker Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verwarm hem voor op 135°C.Verwijder...

KellyBronze kalkoen van de bbq
Pizza-breekbrood

  Pizza-breekbrood pizzasteen 1 breekbrood1 potje tomatensaus1 bol mozzarella½ zakje jong belegen kaas10-12 plakjes pepperoni of salamikruidenboter75 g gezouten boter3 teentjes knoflook1 el verse salie2 tl gedroogde basilicum1 tl gedroogde oregano1 tl gedroogde...

Bieslook-knoflook boter
Bieslook-knoflook boter

  Bieslook-knoflook boter huishoudfolie 400 g roomboter (ongezouten)olijfolie2 bollen knoflook200 g barbecurub (naar keuze)3 el bieslook (fijngesneden) Snijd de bovenkant van de knoflookbol er af en doe er wat olijfolie op.Leg deze bol een uur op een barbecue van...