
Gerookte saltimbocca
Equipment
- cocktailprikkers
- 1 handjevol appelrookhout
- gietijzeren pan
Ingrediënten
- 8 g kalfsoesters van elk 60 g
- Brassica Botersmaak koolzaadolie
- 8 salieblaadjes
- 8 plakken Parmaham
- 100 g rookboter
- 1 teentje knoflook
- zest en sap van 1 citroen
- zout & peper
Instructies
- Verwarm de barbecue voor op 180°C en richt in op indirecte methode.
- Sla de kalfsoester plat en bestrijk met wat koolzaadolie. Bestrooi de kalfsoesters met zout en peper. Leg boven op elke kalfsoester een plakje Parmaham met daarop een salieblaadje. Zet deze vast met een cocktailprikker.
- Leg het rookhout in de barbecue en gril de kalfsoesters indirect tot de gewenste kerntemperatuur.
- Zet naast de kalfsoester een klein pannetje met roomboter en 1 teentje geraspte knoflook en een beetje citroenzest en citroensap. Laat het smelten en rook dit mee tijdens de bereiding van de kalfsoester.
- Als de kalfsoesters gaar zijn haal ze van de barbecue en serveer met een beetje van de gesmolten knoflookboter.