Verwarm je barbecue voor op maximaal 180°C en richt hem in voor de indirecte methode. De temperatuur van de barbecue mag ook lager zijn bijvoorbeeld 120°C. Bij een lagere temperatuur in de barbecue blijft het vlees mooi mals en sappig.
Vlinder het vlees open en smeer hierop de stroop.
Bedek met het spek en in het midden met de pruimen.
Bestrooi het geheel met de rub en rol het vlees op tot een rollade en maak het vast met slagerstouw
Gooi drie handjes rookhout in de barbecue.
Vul de lekbak met de witte wijn.
Rook de rollade gedurende circa 1 uur. tot de gewenste kerntemperatuur is 70° C.
Haal het vlees van de barbecue en laat even 10 minuten rusten voor dat je het serveert
Dutch style bbq-mussels gietijzeren pan 2 kg verse mosselen300 g spek50 g gezouten roomboter800 g Hollandse roerbakgroenten2 el Roquefort250 ml kookroomstokbroodbieslook Bereid een bbq voor op directe bereiding met een temperatuur van 180°C.Spoel intussen de mosselen...
BBQ-bearclaw / BBQ-berenklauw pankernthermometerhouten satéprikkers 500 g rundergehakt1 el bbq-rub2 uienbbq-sauszout en pepersatésaus150 g pindakaas2 el mirin2½ el sojasaus2 tl honing½ tl knoflookpoeder80 ml kokend water Richt de barbecue in met een indirect en...
BBQ-carnitas in bao buns kernthermometerDutch Oven procureur van ca. 1100 grambbq-rublittle gembao bunslente-uikruidenmengsel2 el basterdsuiker1 el oregano2 tl komijnpoeder1 tl paprikapoeder1 ui5 teentjes knoflook1 rode peper2 laurierblaadjes1 sinaasappel4 el...
BBQ Smoked Spatchcock Chicken Beer Barrel chunksgevogelteschaargietijzeren koekenpan (skillet)fijne raspspray-bottle (plantenspuit)kernthermometeraluminiumfolie 1 hele kip500 g voorgegaarde krieltjes in de schil1 el bbq-rubolijfolie1 flesje bier (bv...