Verwarm je barbecue voor op maximaal 180°C en richt hem in voor de indirecte methode. De temperatuur van de barbecue mag ook lager zijn bijvoorbeeld 120°C. Bij een lagere temperatuur in de barbecue blijft het vlees mooi mals en sappig.
Vlinder het vlees open en smeer hierop de stroop.
Bedek met het spek en in het midden met de pruimen.
Bestrooi het geheel met de rub en rol het vlees op tot een rollade en maak het vast met slagerstouw
Gooi drie handjes rookhout in de barbecue.
Vul de lekbak met de witte wijn.
Rook de rollade gedurende circa 1 uur. tot de gewenste kerntemperatuur is 70° C.
Haal het vlees van de barbecue en laat even 10 minuten rusten voor dat je het serveert
Bourbon Pork Belly chunks 1 handjevol rookhoutgietijzeren schaalgietijzeren steelpancocktailprikkers 200-300 ml bourbon whisky800 g buikspek1-2 el barbecuerub4 el tomatenketchup4- 6 el barbecuesaus2 el sojasaus2 el honing Richt de barbecue in voor de indirecte...
Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook 1 handvol rookhout 1 côte de Boeuf4-6 teentjes knoflook4-6 takjes rozemarijn1 bosje groene asperges500 g Roseval aardappelen (ca. 2 grote aardappelen p.p.)zout en peper Maak ca. 6 insnedes van ca. 2 cm de côte de Boeuf...
vijzel 4 Sint-Jakobsschelpen2 kleine buffelmozzarella ’szeezout en peperpesto10-15 basilicumblaadjeseen handvol peterselie2 el pijnboompitten1 el geraspte Parmezaanse kaas60 ml olijfoliesap van een halve limoen Doe alle ingrediënten voor de pesto in een vijzel...
BBQ honey chicken wings gietijzeren pankernthermometer 1 kg kippenvleugelsmarinade6 el sojasausflinke scheut olijfolie1 el zoetzure chilisaus1 el kiprub1 el pilipili kruiden of chilipoeder1 tl zout1 tl knoflookpoederglaze3 teentjes knoflook1 ui4 el ketchup2 el...
Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout kernthermometeraluminiumfolievijzel 1 varkensrack (ca. 1,3 kg)oliezoethoutrub1 el zwarte peper1 el zoethoutpoeder1 el zout10 pimentbolletjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot...