Verwarm je barbecue voor op maximaal 180°C en richt hem in voor de indirecte methode. De temperatuur van de barbecue mag ook lager zijn bijvoorbeeld 120°C. Bij een lagere temperatuur in de barbecue blijft het vlees mooi mals en sappig.
Vlinder het vlees open en smeer hierop de stroop.
Bedek met het spek en in het midden met de pruimen.
Bestrooi het geheel met de rub en rol het vlees op tot een rollade en maak het vast met slagerstouw
Gooi drie handjes rookhout in de barbecue.
Vul de lekbak met de witte wijn.
Rook de rollade gedurende circa 1 uur. tot de gewenste kerntemperatuur is 70° C.
Haal het vlees van de barbecue en laat even 10 minuten rusten voor dat je het serveert
Mezcal-gemarineerde bavette met gegrilde ananassalsa vacuümzak en vacumeermachinekernthermometeraluminiumfolie 1 bavettemarinade120 ml mezcal2 tl sinaasappelschil2 tl limoenrasp180 ml sinaasappelsap120 ml limoensap4 teentjes knoflook1 rode peper1 el...
Thaise varkensspiesjes houten satéprikkers 400 procureurlapjes50 ml kokosroom½ bosje koriander1 limoenmarinade50 ml kokosmelk5 teentjes knoflook2 el palmsuiker2 el vissaus1 el maïzena1 el neutrale olie1 el gehakte peterselie1 tl korianderzaad1 tl sojasaus1 tl...
Kipsaté satay gai houten satéprikkers of ijzeren spiesjeskernthermometer1 gietijzeren pan1 gietijzeren koekenpan 500 g kippendijenmarinade1 pakje kokosmelk (a 200 ml)1 tl kurkuma1 el palmsuiker1½ el sojasauschiliflakes (naar smaak)1 teentje knoflook...
Gerookte harissa-kipgehaktballetjes gehaktmolenkernthermometerhandvol rookhoutsmokerbox 750 g kippendijen1 sjalotje2 teentjes knoflook15 g peterselie60 g gedroogde abrikozen2 tl harissa50 g paneermeel10 g dille300 g parelcouscouszout en peperharissa-saus250 ml...