Gerookte varkensfricandeau

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord varkensfricandeau
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Passieve Tijd 10 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 130 g ontbijtspek
  • 1 zakje gedroogde pruimen zonder pit
  • 4 el stroop
  • 4 tl van je favoriete BBQ rub
  • 3 handjes appelrookhout
  • slagerstouw
  • lekbak gevuld met water of witte wijn

Instructies

  • Verwarm je barbecue voor op maximaal 180°C en richt hem in voor de indirecte methode. De temperatuur van de barbecue mag ook lager zijn bijvoorbeeld 120°C. Bij een lagere temperatuur in de barbecue blijft het vlees mooi mals en sappig.
  • Vlinder het vlees open en smeer hierop de stroop.
  • Bedek met het spek en in het midden met de pruimen.
  • Bestrooi het geheel met de rub en rol het vlees op tot een rollade en maak het vast met slagerstouw
  • Gooi drie handjes rookhout in de barbecue.
  • Vul de lekbak met de witte wijn.
  • Rook de rollade gedurende circa 1 uur. tot de gewenste kerntemperatuur is 70° C.
  • Haal het vlees van de barbecue en laat even 10 minuten rusten voor dat je het serveert

Video

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Mezcal-gemarineerde bavette met gegrilde ananassalsa
Mezcal-gemarineerde bavette met gegrilde ananassalsa

  Mezcal-gemarineerde bavette met gegrilde ananassalsa vacuümzak en vacumeermachinekernthermometeraluminiumfolie 1 bavettemarinade120 ml mezcal2 tl sinaasappelschil2 tl limoenrasp180 ml sinaasappelsap120 ml limoensap4 teentjes knoflook1 rode peper1 el...

Thaise varkensspiesjes
Thaise varkensspiesjes

  Thaise varkensspiesjes houten satéprikkers 400 procureurlapjes50 ml kokosroom½ bosje koriander1 limoenmarinade50 ml kokosmelk5 teentjes knoflook2 el palmsuiker2 el vissaus1 el maïzena1 el neutrale olie1 el gehakte peterselie1 tl korianderzaad1 tl sojasaus1 tl...

Vegan pulled pork bagel
Vegan pulled pork bagel

  Vegan pulled pork bagel barbecue met dekselRVS GrillmandCold smoke generator (CSG)Rookmot Applealuminiumfoliegietijzeren koekenpan (skillet) of bakplaat 750 g oesterzwammen3 el bbq-rubscheutje arachideolie6 bio vegan bagels o.i.d. (wij gebruiken Pur Pain van de...

Kipsaté satay gai
Kipsaté satay gai

  Kipsaté satay gai houten satéprikkers of ijzeren spiesjeskernthermometer1 gietijzeren pan1 gietijzeren koekenpan 500 g kippendijenmarinade1 pakje kokosmelk (a 200 ml)1 tl kurkuma1 el palmsuiker1½ el sojasauschiliflakes (naar smaak)1 teentje knoflook...

Gerookte harissa-kipgehaktballetjes
Gerookte harissa-kipgehaktballetjes

  Gerookte harissa-kipgehaktballetjes gehaktmolenkernthermometerhandvol rookhoutsmokerbox 750 g kippendijen1 sjalotje2 teentjes knoflook15 g peterselie60 g gedroogde abrikozen2 tl harissa50 g paneermeel10 g dille300 g parelcouscouszout en peperharissa-saus250 ml...