Gerookte wildzwijn bout

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord aardappel, barbecue, buiten koken, groente, recept, roken, wild
Bereidingstijd 4 uur
Porties 4 personen

Equipment

  • plantenspuit
  • gietijzeren koekenpan
  • kernthermometer
  • 1 handjevol rookhoutsnippers hickory of appelhout (is minder intens)

Ingrediënten

  • 2 wortelen
  • 2 uien
  • 4 aardappelen
  • 200 g champignons
  • 1 rode peper
  • 1 wild zwijnbout
  • jeneverbessenspray mengsel van 1/6 jenever, 2/3 appelsap en 1/6 honing
  • Brassica koolzaadolie
  • 50 g tomatenpuree
  • 1 l wildfond
  • zout en peper

Instructies

  • Schil de wortelen en snijd in plakjes. Snipper de ui. Schil de aardappelen en snijd in parten. Borstel de champignons en snijd in kwarten. Verwijder de zaadlijst uit de rode peper en snijd in ringetjes.
  • Verwarm de barbecue voor op 160°C en richt in voor de indirecte methode. Voeg een handjevol rookhoutsnippers toe. Smeer de bout in met koolzaadolie, zout en peper en leg deze in de voorverwarmde barbecue gedurende 1,5 uur. Spray elke 15 minuten de bout met de jeneverbessenspray.
  • Verwarm de pan voor op de barbecue en zet in een scheut koolzaadolie de groenten aan. Voeg de tomatenpuree toe en blus af met de wildfond. Leg nu de gerookte bout op de groenten in de pan, sluit de deksel van de barbecue. De bout is klaar wanneer het een kerntemperatuur van 85°C heeft bereikt (duurt ca. 2 uur). Laat het even rusten. Strooi vlak voor het serveren nog wat grof zeezout op het getrancheerde vlees en leg de groenten erbij.

Video

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Teriyaki Pina Colada Burger
Teriyaki Pina Colada Burger

  Teriyaki Pina Colada Burger keukenmachine met gehaktmolenkwastjekernthermometeraluminiumfolie 780 g runderlappen20 g speklapjes80 ml teriyakisaus1 ananas1 zakje geraspte kaas8 plakjes ontbijtspek4 hamburgerbroodjeszout en peperPina Coladasaus300 ml kokosroom150...

Dutch style bbq-mussels
Dutch style bbq-mussels

  Dutch style bbq-mussels gietijzeren pan 2 kg verse mosselen300 g spek50 g gezouten roomboter800 g Hollandse roerbakgroenten2 el Roquefort250 ml kookroomstokbroodbieslook Bereid een bbq voor op directe bereiding met een temperatuur van 180°C.Spoel intussen de...

Gekruide lamsrack met citrussalade
Gekruide lamsrack met citrussalade

  Gekruide lamsrack met citrussalade kernthermometer 2 lamsracksolijfolierub2 tl zout2 tl gemalen komijn1 tl gemalen koriander1 tl gemalen kardemom½ tl chiliflakes½ tl zwarte pepercitrussalade1 bloedsinaasappelen1 sinaasappel1 grapefruit2 lente-uitjes8...

BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw
BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw

  BBQ-bearclaw / BBQ-berenklauw pankernthermometerhouten satéprikkers 500 g rundergehakt1 el bbq-rub2 uienbbq-sauszout en pepersatésaus150 g pindakaas2 el mirin2½ el sojasaus2 tl honing½ tl knoflookpoeder80 ml kokend water Richt de barbecue in met een indirect en...

BBQ-carnitas in bao buns
BBQ-carnitas in bao buns

  BBQ-carnitas in bao buns kernthermometerDutch Oven procureur van ca. 1100 grambbq-rublittle gembao bunslente-uikruidenmengsel2 el basterdsuiker1 el oregano2 tl komijnpoeder1 tl paprikapoeder1 ui5 teentjes knoflook1 rode peper2 laurierblaadjes1 sinaasappel4 el...