
Gerookte wildzwijn bout
Equipment
- plantenspuit
- gietijzeren koekenpan
- kernthermometer
- 1 handjevol rookhoutsnippers hickory of appelhout (is minder intens)
Ingrediënten
- 2 wortelen
- 2 uien
- 4 aardappelen
- 200 g champignons
- 1 rode peper
- 1 wild zwijnbout
- jeneverbessenspray mengsel van 1/6 jenever, 2/3 appelsap en 1/6 honing
- Brassica koolzaadolie
- 50 g tomatenpuree
- 1 l wildfond
- zout en peper
Instructies
- Schil de wortelen en snijd in plakjes. Snipper de ui. Schil de aardappelen en snijd in parten. Borstel de champignons en snijd in kwarten. Verwijder de zaadlijst uit de rode peper en snijd in ringetjes.
- Verwarm de barbecue voor op 160°C en richt in voor de indirecte methode. Voeg een handjevol rookhoutsnippers toe. Smeer de bout in met koolzaadolie, zout en peper en leg deze in de voorverwarmde barbecue gedurende 1,5 uur. Spray elke 15 minuten de bout met de jeneverbessenspray.
- Verwarm de pan voor op de barbecue en zet in een scheut koolzaadolie de groenten aan. Voeg de tomatenpuree toe en blus af met de wildfond. Leg nu de gerookte bout op de groenten in de pan, sluit de deksel van de barbecue. De bout is klaar wanneer het een kerntemperatuur van 85°C heeft bereikt (duurt ca. 2 uur). Laat het even rusten. Strooi vlak voor het serveren nog wat grof zeezout op het getrancheerde vlees en leg de groenten erbij.