Gerookte wildzwijn bout

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord aardappel, barbecue, buiten koken, groente, recept, roken, wild
Bereidingstijd 4 uur
Porties 4 personen

Equipment

  • plantenspuit
  • gietijzeren koekenpan
  • kernthermometer
  • 1 handjevol rookhoutsnippers hickory of appelhout (is minder intens)

Ingrediënten

  • 2 wortelen
  • 2 uien
  • 4 aardappelen
  • 200 g champignons
  • 1 rode peper
  • 1 wild zwijnbout
  • jeneverbessenspray mengsel van 1/6 jenever, 2/3 appelsap en 1/6 honing
  • Brassica koolzaadolie
  • 50 g tomatenpuree
  • 1 l wildfond
  • zout en peper

Instructies

  • Schil de wortelen en snijd in plakjes. Snipper de ui. Schil de aardappelen en snijd in parten. Borstel de champignons en snijd in kwarten. Verwijder de zaadlijst uit de rode peper en snijd in ringetjes.
  • Verwarm de barbecue voor op 160°C en richt in voor de indirecte methode. Voeg een handjevol rookhoutsnippers toe. Smeer de bout in met koolzaadolie, zout en peper en leg deze in de voorverwarmde barbecue gedurende 1,5 uur. Spray elke 15 minuten de bout met de jeneverbessenspray.
  • Verwarm de pan voor op de barbecue en zet in een scheut koolzaadolie de groenten aan. Voeg de tomatenpuree toe en blus af met de wildfond. Leg nu de gerookte bout op de groenten in de pan, sluit de deksel van de barbecue. De bout is klaar wanneer het een kerntemperatuur van 85°C heeft bereikt (duurt ca. 2 uur). Laat het even rusten. Strooi vlak voor het serveren nog wat grof zeezout op het getrancheerde vlees en leg de groenten erbij.

Video

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

BBQ honey chicken wings
BBQ honey chicken wings

  BBQ honey chicken wings gietijzeren pankernthermometer 1 kg kippenvleugelsmarinade6 el sojasausflinke scheut olijfolie1 el zoetzure chilisaus1 el kiprub1 el pilipili kruiden of chilipoeder1 tl zout1 tl knoflookpoederglaze3 teentjes knoflook1 ui4 el ketchup2 el...

Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout
Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout

  Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout kernthermometeraluminiumfolievijzel 1 varkensrack (ca. 1,3 kg)oliezoethoutrub1 el zwarte peper1 el zoethoutpoeder1 el zout10 pimentbolletjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot...

Cinnamon Beef Roll – hartige kaneelbroodjes
Cinnamon Beef Roll – hartige kaneelbroodjes

  Cinnamonbeef roll met peren-bbqsaus gietijzeren panpizzasteenbakpapierrasp 250 g rundergehakt1 sjalotje1 el sambalolie1 pak kant-en-klaar kaneelbroodjesperen-bbqglaze90 ml tomatenketchup2 tl worcestersaus1 tl azijn1 el bruinebasterdsuiker1 tl paprikapoeder½ tl...

Pittig broodje BBQ-rund
Pittig broodje BBQ-rund

  Pittig broodje BBQ-rund gietijzeren panhandjevol 2 el plantaardige olie1 ui2 teentjes knoflook1 rode peper700 g rundergehakt1 el tomatenpuree2 tl kerriepoeder1 tl tabasco1 el bloem400 g gehakte tomaten in blik2 el chutney150 ml water4 eierenkoriander (ter...

Geplankte kabeljauw met kokosrijst
Geplankte kabeljauw met kokosrijst

Geplankte kabeljauw met kokosrijst gietijzeren panrookplankkernthermometer 4 stevige witte visfilets (wij gebruiken kabeljauw)2 tl olieverse koriander (ter garnering)kokosrijst190 g jasmijnrijst270 ml blikje kokosmelk120 ml koud waterThaise dressing2 el zoete...