Geroosterde ananas met bramensaus

Recept afdrukken
Gang Desserts
Trefwoord ananas, bramen, dessert, munt, nagerecht
Bereidingstijd 25 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • 4 metalen spiesen
  • keukenmachine
  • spatel
  • zeef
  • pan

Ingrediënten

  • 350 g bramen plus handvol voor garnering
  • 1 el suiker
  • 1 el rum of water
  • 1 tl citroensap
  • 2 el pistachenootjes
  • 1 ananas
  • olie
  • 4 muntblaadjes

Instructies

  • Doe de bramen, suiker, rum en het citroensap in een keukenmachine en pureer alles glad. Doe dit niet te lang, ander hak je ook de kleine pitjes fijn die bitter kunnen smaken.
  • Strijk de bramenpuree met een spatel door een fijne zeef in een kom. Zet de kom afgedekt tot het serveren in de koelkast
  • Rooster de pistachenootjes 1-3 minuten in een pan op matig tot hoog vuur. Strooi ze op een snijplank, laat ze afkoelen en hak ze fijn.
  • Maak de barbecue klaar voor directe matige hitte (180-230°C).
  • Snijd de ananas in even grootte blokjes. Rijg de blokjes aan de spiesen met de platte zijde naar één kant wijzend. Zo krijgen ze een mooi grillpatroon. Bestrijk de stukjes ananas dun met olie.
  • Gril de spiesen met gesloten deksel 5-10 minuten boven directe matige hitte. Draai de spiesen tussendoor een paar keer om, zodat de ananasstukjes rondom een gelijkmatig grillpatroon hebben. Neem de spiesen van de barbecue.
  • Leg de spiesen op de borden en geef er de bramensaus bij. Garneer naar wens met de hele bramen, munt en pistachenootjes. Serveer er voor de liefhebber een bolletje ijs bij.

Video

Notities

Deze receptvideo is i.s.m. Weber gemaakt.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Gerookte runderwangen
Gerookte runderwangen

  Gerookte runderwangen 1 handvol rookhoutkernthermometer 1-1,2 kg runderwangenbbq-rub (naar keuze)1 fles bier (Fire&Food BBQ IPA)50 g roomboter2-3 el bruine suiker Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verwarm hem voor op 135°C.Verwijder...

Pizza-breekbrood
Pizza-breekbrood

  Pizza-breekbrood pizzasteen 1 breekbrood1 potje tomatensaus1 bol mozzarella½ zakje jong belegen kaas10-12 plakjes pepperoni of salamikruidenboter75 g gezouten boter3 teentjes knoflook1 el verse salie2 tl gedroogde basilicum1 tl gedroogde oregano1 tl gedroogde...

Bieslook-knoflook boter
Bieslook-knoflook boter

  Bieslook-knoflook boter huishoudfolie 400 g roomboter (ongezouten)olijfolie2 bollen knoflook200 g barbecurub (naar keuze)3 el bieslook (fijngesneden) Snijd de bovenkant van de knoflookbol er af en doe er wat olijfolie op.Leg deze bol een uur op een barbecue van...

Brine/pekel voor (kerst)kalkoen
Brine/pekel voor (kerst)kalkoen

  Brine/pekel voor (kerst)kalkoen emmer 1 kalkoen3,5 l karnemelk3,5 l water400 g zeezout48 g barbecuerub naar keuze (tip gebruik een All Purpose Rub) Voeg 200 gram zout aan de karnemelk, roer totdat het zout is opgelost. Voeg dan de barbecuerub toe. Daarna kan...

Kicken Kerstkalkoen
Kicken Kerstkalkoen

  Kicken Kerstkalkoen handjevol rookhoutkernthermometer 4,5 kg kalkoen (uit de brine)barbecurub naar keuze (bv een All Purpuse Rub)bieslook-kruidenboter (zie recept) Snijd de boterstaaf in schijfjes van ca. 0,5 cm dikte.Maak de huid bij de borst wat los zodat je...