Geroosterde ananas met bramensaus

Recept afdrukken
Gang Desserts
Trefwoord ananas, bramen, dessert, munt, nagerecht
Bereidingstijd 25 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • 4 metalen spiesen
  • keukenmachine
  • spatel
  • zeef
  • pan

Ingrediënten

  • 350 g bramen plus handvol voor garnering
  • 1 el suiker
  • 1 el rum of water
  • 1 tl citroensap
  • 2 el pistachenootjes
  • 1 ananas
  • olie
  • 4 muntblaadjes

Instructies

  • Doe de bramen, suiker, rum en het citroensap in een keukenmachine en pureer alles glad. Doe dit niet te lang, ander hak je ook de kleine pitjes fijn die bitter kunnen smaken.
  • Strijk de bramenpuree met een spatel door een fijne zeef in een kom. Zet de kom afgedekt tot het serveren in de koelkast
  • Rooster de pistachenootjes 1-3 minuten in een pan op matig tot hoog vuur. Strooi ze op een snijplank, laat ze afkoelen en hak ze fijn.
  • Maak de barbecue klaar voor directe matige hitte (180-230°C).
  • Snijd de ananas in even grootte blokjes. Rijg de blokjes aan de spiesen met de platte zijde naar één kant wijzend. Zo krijgen ze een mooi grillpatroon. Bestrijk de stukjes ananas dun met olie.
  • Gril de spiesen met gesloten deksel 5-10 minuten boven directe matige hitte. Draai de spiesen tussendoor een paar keer om, zodat de ananasstukjes rondom een gelijkmatig grillpatroon hebben. Neem de spiesen van de barbecue.
  • Leg de spiesen op de borden en geef er de bramensaus bij. Garneer naar wens met de hele bramen, munt en pistachenootjes. Serveer er voor de liefhebber een bolletje ijs bij.

Video

Notities

Deze receptvideo is i.s.m. Weber gemaakt.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Teriyaki Pina Colada Burger
Teriyaki Pina Colada Burger

  Teriyaki Pina Colada Burger keukenmachine met gehaktmolenkwastjekernthermometeraluminiumfolie 780 g runderlappen20 g speklapjes80 ml teriyakisaus1 ananas1 zakje geraspte kaas8 plakjes ontbijtspek4 hamburgerbroodjeszout en peperPina Coladasaus300 ml kokosroom150...

Dutch style bbq-mussels
Dutch style bbq-mussels

  Dutch style bbq-mussels gietijzeren pan 2 kg verse mosselen300 g spek50 g gezouten roomboter800 g Hollandse roerbakgroenten2 el Roquefort250 ml kookroomstokbroodbieslook Bereid een bbq voor op directe bereiding met een temperatuur van 180°C.Spoel intussen de...

Gekruide lamsrack met citrussalade
Gekruide lamsrack met citrussalade

  Gekruide lamsrack met citrussalade kernthermometer 2 lamsracksolijfolierub2 tl zout2 tl gemalen komijn1 tl gemalen koriander1 tl gemalen kardemom½ tl chiliflakes½ tl zwarte pepercitrussalade1 bloedsinaasappelen1 sinaasappel1 grapefruit2 lente-uitjes8...

BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw
BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw

  BBQ-bearclaw / BBQ-berenklauw pankernthermometerhouten satéprikkers 500 g rundergehakt1 el bbq-rub2 uienbbq-sauszout en pepersatésaus150 g pindakaas2 el mirin2½ el sojasaus2 tl honing½ tl knoflookpoeder80 ml kokend water Richt de barbecue in met een indirect en...

BBQ-carnitas in bao buns
BBQ-carnitas in bao buns

  BBQ-carnitas in bao buns kernthermometerDutch Oven procureur van ca. 1100 grambbq-rublittle gembao bunslente-uikruidenmengsel2 el basterdsuiker1 el oregano2 tl komijnpoeder1 tl paprikapoeder1 ui5 teentjes knoflook1 rode peper2 laurierblaadjes1 sinaasappel4 el...