Geroosterde ananas met bramensaus

Recept afdrukken
Gang Desserts
Trefwoord ananas, bramen, dessert, munt, nagerecht
Bereidingstijd 25 min
Porties 4 personen

Equipment

  • 4 metalen spiesen
  • keukenmachine
  • spatel
  • zeef
  • pan

Ingrediënten

  • 350 g bramen plus handvol voor garnering
  • 1 el suiker
  • 1 el rum of water
  • 1 tl citroensap
  • 2 el pistachenootjes
  • 1 ananas
  • olie
  • 4 muntblaadjes

Instructies

  • Doe de bramen, suiker, rum en het citroensap in een keukenmachine en pureer alles glad. Doe dit niet te lang, ander hak je ook de kleine pitjes fijn die bitter kunnen smaken.
  • Strijk de bramenpuree met een spatel door een fijne zeef in een kom. Zet de kom afgedekt tot het serveren in de koelkast
  • Rooster de pistachenootjes 1-3 minuten in een pan op matig tot hoog vuur. Strooi ze op een snijplank, laat ze afkoelen en hak ze fijn.
  • Maak de barbecue klaar voor directe matige hitte (180-230°C).
  • Snijd de ananas in even grootte blokjes. Rijg de blokjes aan de spiesen met de platte zijde naar één kant wijzend. Zo krijgen ze een mooi grillpatroon. Bestrijk de stukjes ananas dun met olie.
  • Gril de spiesen met gesloten deksel 5-10 minuten boven directe matige hitte. Draai de spiesen tussendoor een paar keer om, zodat de ananasstukjes rondom een gelijkmatig grillpatroon hebben. Neem de spiesen van de barbecue.
  • Leg de spiesen op de borden en geef er de bramensaus bij. Garneer naar wens met de hele bramen, munt en pistachenootjes. Serveer er voor de liefhebber een bolletje ijs bij.

Video

Notities

Deze receptvideo is i.s.m. Weber gemaakt.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Bourbon Pork Belly chunks
Bourbon Pork Belly chunks

  Bourbon Pork Belly chunks 1 handjevol rookhoutgietijzeren schaalgietijzeren steelpancocktailprikkers 200-300 ml bourbon whisky800 g buikspek1-2 el barbecuerub4 el tomatenketchup4- 6 el barbecuesaus2 el sojasaus2 el honing Richt de barbecue in voor de indirecte...

Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook
Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook

  Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook 1 handvol rookhout 1 côte de Boeuf4-6 teentjes knoflook4-6 takjes rozemarijn1 bosje groene asperges500 g Roseval aardappelen (ca. 2 grote aardappelen p.p.)zout en peper Maak ca. 6 insnedes van ca. 2 cm de côte de Boeuf...

Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella
Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella

  vijzel 4 Sint-Jakobsschelpen2 kleine buffelmozzarella ’szeezout en peperpesto10-15 basilicumblaadjeseen handvol peterselie2 el pijnboompitten1 el geraspte Parmezaanse kaas60 ml olijfoliesap van een halve limoen Doe alle ingrediënten voor de pesto in een vijzel...

BBQ honey chicken wings
BBQ honey chicken wings

  BBQ honey chicken wings gietijzeren pankernthermometer 1 kg kippenvleugelsmarinade6 el sojasausflinke scheut olijfolie1 el zoetzure chilisaus1 el kiprub1 el pilipili kruiden of chilipoeder1 tl zout1 tl knoflookpoederglaze3 teentjes knoflook1 ui4 el ketchup2 el...

Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout
Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout

  Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout kernthermometeraluminiumfolievijzel 1 varkensrack (ca. 1,3 kg)oliezoethoutrub1 el zwarte peper1 el zoethoutpoeder1 el zout10 pimentbolletjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot...