Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord varken, varkensrack, zoethout
Bereidingstijd 2 uur
Porties 4 personen

Equipment

  • kernthermometer
  • aluminiumfolie
  • vijzel

Ingrediënten

  • 1 varkensrack ca. 1,3 kg
  • olie

zoethoutrub

  • 1 el zwarte peper
  • 1 el zoethoutpoeder
  • 1 el zout
  • 10 pimentbolletjes

Instructies

  • Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot 160°C.
  • Stamp de piment fijn. Meng de ingredienten voor de rub.
  • Snijd de vetlaag van de varkensrack kruislings in. Smeer de rack in met de olie en de rub.
  • Leg het vlees op het indirecte gedeelte. Gaar het vlees tot een kerntemperatuur van 60°C bereikt.
  • Haal het vlees van de barbecue en laat 5 minuten, losjes onder aluminiumfolie, rusten.
  • Snijd de varkensrack in plakken en serveer direct.

Video

Notities

BIERTIP
Kruid&Koek Quadruple van Brouwerij de Molen.
Deze video i.s.m. Brouwerij de Molen.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Teriyaki Pina Colada Burger
Teriyaki Pina Colada Burger

  Teriyaki Pina Colada Burger keukenmachine met gehaktmolenkwastjekernthermometeraluminiumfolie 780 g runderlappen20 g speklapjes80 ml teriyakisaus1 ananas1 zakje geraspte kaas8 plakjes ontbijtspek4 hamburgerbroodjeszout en peperPina Coladasaus300 ml kokosroom150...

Dutch style bbq-mussels
Dutch style bbq-mussels

  Dutch style bbq-mussels gietijzeren pan 2 kg verse mosselen300 g spek50 g gezouten roomboter800 g Hollandse roerbakgroenten2 el Roquefort250 ml kookroomstokbroodbieslook Bereid een bbq voor op directe bereiding met een temperatuur van 180°C.Spoel intussen de...

Gekruide lamsrack met citrussalade
Gekruide lamsrack met citrussalade

  Gekruide lamsrack met citrussalade kernthermometer 2 lamsracksolijfolierub2 tl zout2 tl gemalen komijn1 tl gemalen koriander1 tl gemalen kardemom½ tl chiliflakes½ tl zwarte pepercitrussalade1 bloedsinaasappelen1 sinaasappel1 grapefruit2 lente-uitjes8...

BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw
BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw

  BBQ-bearclaw / BBQ-berenklauw pankernthermometerhouten satéprikkers 500 g rundergehakt1 el bbq-rub2 uienbbq-sauszout en pepersatésaus150 g pindakaas2 el mirin2½ el sojasaus2 tl honing½ tl knoflookpoeder80 ml kokend water Richt de barbecue in met een indirect en...

BBQ-carnitas in bao buns
BBQ-carnitas in bao buns

  BBQ-carnitas in bao buns kernthermometerDutch Oven procureur van ca. 1100 grambbq-rublittle gembao bunslente-uikruidenmengsel2 el basterdsuiker1 el oregano2 tl komijnpoeder1 tl paprikapoeder1 ui5 teentjes knoflook1 rode peper2 laurierblaadjes1 sinaasappel4 el...