
Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout
Equipment
- kernthermometer
- aluminiumfolie
- vijzel
Ingrediënten
- 1 varkensrack ca. 1,3 kg
- olie
zoethoutrub
- 1 el zwarte peper
- 1 el zoethoutpoeder
- 1 el zout
- 10 pimentbolletjes
Instructies
- Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot 160°C.
- Stamp de piment fijn. Meng de ingredienten voor de rub.
- Snijd de vetlaag van de varkensrack kruislings in. Smeer de rack in met de olie en de rub.
- Leg het vlees op het indirecte gedeelte. Gaar het vlees tot een kerntemperatuur van 60°C bereikt.
- Haal het vlees van de barbecue en laat 5 minuten, losjes onder aluminiumfolie, rusten.
- Snijd de varkensrack in plakken en serveer direct.
Video
Notities
• Kruid&Koek Quadruple van Brouwerij de Molen. Deze video i.s.m. Brouwerij de Molen.