Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord varken, varkensrack, zoethout
Bereidingstijd 2 uur
Porties 4 personen

Equipment

  • kernthermometer
  • aluminiumfolie
  • vijzel

Ingrediënten

  • 1 varkensrack ca. 1,3 kg
  • olie

zoethoutrub

  • 1 el zwarte peper
  • 1 el zoethoutpoeder
  • 1 el zout
  • 10 pimentbolletjes

Instructies

  • Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot 160°C.
  • Stamp de piment fijn. Meng de ingredienten voor de rub.
  • Snijd de vetlaag van de varkensrack kruislings in. Smeer de rack in met de olie en de rub.
  • Leg het vlees op het indirecte gedeelte. Gaar het vlees tot een kerntemperatuur van 60°C bereikt.
  • Haal het vlees van de barbecue en laat 5 minuten, losjes onder aluminiumfolie, rusten.
  • Snijd de varkensrack in plakken en serveer direct.

Video

Notities

BIERTIP
Kruid&Koek Quadruple van Brouwerij de Molen.
Deze video i.s.m. Brouwerij de Molen.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Gerookte runderwangen
Gerookte runderwangen

  Gerookte runderwangen 1 handvol rookhoutkernthermometer 1-1,2 kg runderwangenbbq-rub (naar keuze)1 fles bier (Fire&Food BBQ IPA)50 g roomboter2-3 el bruine suiker Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verwarm hem voor op 135°C.Verwijder...

Pizza-breekbrood
Pizza-breekbrood

  Pizza-breekbrood pizzasteen 1 breekbrood1 potje tomatensaus1 bol mozzarella½ zakje jong belegen kaas10-12 plakjes pepperoni of salamikruidenboter75 g gezouten boter3 teentjes knoflook1 el verse salie2 tl gedroogde basilicum1 tl gedroogde oregano1 tl gedroogde...

Bieslook-knoflook boter
Bieslook-knoflook boter

  Bieslook-knoflook boter huishoudfolie 400 g roomboter (ongezouten)olijfolie2 bollen knoflook200 g barbecurub (naar keuze)3 el bieslook (fijngesneden) Snijd de bovenkant van de knoflookbol er af en doe er wat olijfolie op.Leg deze bol een uur op een barbecue van...

Brine/pekel voor (kerst)kalkoen
Brine/pekel voor (kerst)kalkoen

  Brine/pekel voor (kerst)kalkoen emmer 1 kalkoen3,5 l karnemelk3,5 l water400 g zeezout48 g barbecuerub naar keuze (tip gebruik een All Purpose Rub) Voeg 200 gram zout aan de karnemelk, roer totdat het zout is opgelost. Voeg dan de barbecuerub toe. Daarna kan...

Kicken Kerstkalkoen
Kicken Kerstkalkoen

  Kicken Kerstkalkoen handjevol rookhoutkernthermometer 4,5 kg kalkoen (uit de brine)barbecurub naar keuze (bv een All Purpuse Rub)bieslook-kruidenboter (zie recept) Snijd de boterstaaf in schijfjes van ca. 0,5 cm dikte.Maak de huid bij de borst wat los zodat je...