
Gevlinderde kokos-kip
Equipment
- gevogelteschaar
- kernthermometer
Ingrediënten
- 1 hele kip
- neutrale olie
- 1 rode peper
- takjes verse munt
glaze
- 125 ml kokosmelk
- 1 teentje knoflook
- 2 el basterdsuiker
- 2 el sojasaus
- 1 el vissaus
- zest en sap van 1 citroen
- zout en peper
Instructies
- Gebruik gevogelteschaar (of een mes), knip langs beide zijden van de ruggengraat van de kip; gooi de ruggengraat weg. Draai de kip om, zodat het vlees naar boven ligt. Druk nu de kip plat. Snijd langs de poten van de kip zodat je deze ook plat kunt drukken.
- Besprenkel de kip met olie en bestrooi met zout en peper.
- Maak de glaze door de ingrediënten in een kom te mengen.
- Richt de barbecue in met een indirect gedeelte en zorg voor een temperatuur van 160°C.
- Gril de kip met de huid naar beneden totdat de huid bruin en knapperig is. Keer na ongeveer 10 minuten de kip om en gril op matig vuur tot de kip gaar is. Smeer de kip tijdens het grillen regelmatig in met de glaze. De kip is gaar bij een kerntemperatuur van 70°C.
- Haal de kip van de bbq en laat 10 minuten rusten. Leg op een plank en bestrooi met de in ringetjes gesneden rode peper en grof gehakte munt.