Gevlinderde kokos-kip

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Keuken Aziatisch
Trefwoord glaze, hele kip, kip, kokos, vlinderen
Bereidingstijd 45 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • gevogelteschaar
  • kernthermometer

Ingrediënten

  • 1 hele kip
  • neutrale olie
  • 1 rode peper
  • takjes verse munt

glaze

  • 125 ml kokosmelk
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el basterdsuiker
  • 2 el sojasaus
  • 1 el vissaus
  • zest en sap van 1 citroen
  • zout en peper

Instructies

  • Gebruik gevogelteschaar (of een mes), knip langs beide zijden van de ruggengraat van de kip; gooi de ruggengraat weg. Draai de kip om, zodat het vlees naar boven ligt. Druk nu de kip plat. Snijd langs de poten van de kip zodat je deze ook plat kunt drukken.
  • Besprenkel de kip met olie en bestrooi met zout en peper.
  • Maak de glaze door de ingrediënten in een kom te mengen.
  • Richt de barbecue in met een indirect gedeelte en zorg voor een temperatuur van 160°C.
  • Gril de kip met de huid naar beneden totdat de huid bruin en knapperig is. Keer na ongeveer 10 minuten de kip om en gril op matig vuur tot de kip gaar is. Smeer de kip tijdens het grillen regelmatig in met de glaze. De kip is gaar bij een kerntemperatuur van 70°C.
  • Haal de kip van de bbq en laat 10 minuten rusten. Leg op een plank en bestrooi met de in ringetjes gesneden rode peper en grof gehakte munt.

Notities

Wij gebruiken in deze video de Utenflåmm. Dit recept is i.s.m. Welvaere.
 

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Teriyaki Pina Colada Burger
Teriyaki Pina Colada Burger

  Teriyaki Pina Colada Burger keukenmachine met gehaktmolenkwastjekernthermometeraluminiumfolie 780 g runderlappen20 g speklapjes80 ml teriyakisaus1 ananas1 zakje geraspte kaas8 plakjes ontbijtspek4 hamburgerbroodjeszout en peperPina Coladasaus300 ml kokosroom150...

Dutch style bbq-mussels
Dutch style bbq-mussels

  Dutch style bbq-mussels gietijzeren pan 2 kg verse mosselen300 g spek50 g gezouten roomboter800 g Hollandse roerbakgroenten2 el Roquefort250 ml kookroomstokbroodbieslook Bereid een bbq voor op directe bereiding met een temperatuur van 180°C.Spoel intussen de...

Gekruide lamsrack met citrussalade
Gekruide lamsrack met citrussalade

  Gekruide lamsrack met citrussalade kernthermometer 2 lamsracksolijfolierub2 tl zout2 tl gemalen komijn1 tl gemalen koriander1 tl gemalen kardemom½ tl chiliflakes½ tl zwarte pepercitrussalade1 bloedsinaasappelen1 sinaasappel1 grapefruit2 lente-uitjes8...

BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw
BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw

  BBQ-bearclaw / BBQ-berenklauw pankernthermometerhouten satéprikkers 500 g rundergehakt1 el bbq-rub2 uienbbq-sauszout en pepersatésaus150 g pindakaas2 el mirin2½ el sojasaus2 tl honing½ tl knoflookpoeder80 ml kokend water Richt de barbecue in met een indirect en...

BBQ-carnitas in bao buns
BBQ-carnitas in bao buns

  BBQ-carnitas in bao buns kernthermometerDutch Oven procureur van ca. 1100 grambbq-rublittle gembao bunslente-uikruidenmengsel2 el basterdsuiker1 el oregano2 tl komijnpoeder1 tl paprikapoeder1 ui5 teentjes knoflook1 rode peper2 laurierblaadjes1 sinaasappel4 el...