Gevlochten flank steak

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans
Trefwoord bavette, beef&steak, flank, flank steak, mezcal, pancetta, rund, vlecht
Voorbereidingstijd 1 uur
Bereidingstijd 45 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • cocktailprikkers
  • blender
  • kwastje
  • kernthermometer

Ingrediënten

  • ½ flank steak
  • 9 plakken dikke langwerpige pancetta / varkensvet
  • mezcal
  • zout en peper

chimichurri

  • 1 rode peper
  • 1 teentje knoflook
  • 15 g verse platte peterselie
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 6 el olijfolie
  • 2 el rodewijnazijn

Instructies

  • Verwijder voor de chimichurri de zaadlijst en pitjes uit de rode peper en doe dit met alle andere ingrediënten in de blender. Mix het kort tot een grof mengsel en breng op smaak met zout en peper.
  • Snijd het vet in repen en doe in een ziplock. Doe er een scheut mezcal bij en laat een uurtje marineren.
  • Snijd de steak in 3 lange stroken en leg de stroken naast elkaar en zet de punt vast met een cocktailprikker. Bestrooi met zout.
  • Beleg iedere strook met het vet.
  • Vlecht de 3 stroken en zet vast met een cocktailprikker.
  • Richt de bbq in met een indirecte en directe zone en verwarm voor op 180°C.
  • Gril de vlecht eerst op het indirecte gedeelte mooi rondom aan tot een kerntemperatuur van 54°C is bereikt. Smeer de vlecht de hele tijd in met de chimichurri. Gril daarna nog even kort af op het directe gedeelte (of gebruik de boost zone)
  • Haal de vlecht van de bbq en besmeer nog een keer met de chimichurri. Snijd in stukjes en serveer direct.

Video

Notities

Wij gebruiken de Sevo eBBQ.
Deze video is i.s.m. Severin gemaakt.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Mezcal-gemarineerde bavette met gegrilde ananassalsa
Mezcal-gemarineerde bavette met gegrilde ananassalsa

  Mezcal-gemarineerde bavette met gegrilde ananassalsa vacuümzak en vacumeermachinekernthermometeraluminiumfolie 1 bavettemarinade120 ml mezcal2 tl sinaasappelschil2 tl limoenrasp180 ml sinaasappelsap120 ml limoensap4 teentjes knoflook1 rode peper1 el...

Thaise varkensspiesjes
Thaise varkensspiesjes

  Thaise varkensspiesjes houten satéprikkers 400 procureurlapjes50 ml kokosroom½ bosje koriander1 limoenmarinade50 ml kokosmelk5 teentjes knoflook2 el palmsuiker2 el vissaus1 el maïzena1 el neutrale olie1 el gehakte peterselie1 tl korianderzaad1 tl sojasaus1 tl...

Vegan pulled pork bagel
Vegan pulled pork bagel

  Vegan pulled pork bagel barbecue met dekselRVS GrillmandCold smoke generator (CSG)Rookmot Applealuminiumfoliegietijzeren koekenpan (skillet) of bakplaat 750 g oesterzwammen3 el bbq-rubscheutje arachideolie6 bio vegan bagels o.i.d. (wij gebruiken Pur Pain van de...

Kipsaté satay gai
Kipsaté satay gai

  Kipsaté satay gai houten satéprikkers of ijzeren spiesjeskernthermometer1 gietijzeren pan1 gietijzeren koekenpan 500 g kippendijenmarinade1 pakje kokosmelk (a 200 ml)1 tl kurkuma1 el palmsuiker1½ el sojasauschiliflakes (naar smaak)1 teentje knoflook...

Gerookte harissa-kipgehaktballetjes
Gerookte harissa-kipgehaktballetjes

  Gerookte harissa-kipgehaktballetjes gehaktmolenkernthermometerhandvol rookhoutsmokerbox 750 g kippendijen1 sjalotje2 teentjes knoflook15 g peterselie60 g gedroogde abrikozen2 tl harissa50 g paneermeel10 g dille300 g parelcouscouszout en peperharissa-saus250 ml...