
Gevlochten flank steak
Equipment
- cocktailprikkers
- blender
- kwastje
- kernthermometer
Ingrediënten
- ½ flank steak
- 9 plakken dikke langwerpige pancetta / varkensvet
- mezcal
- zout en peper
chimichurri
- 1 rode peper
- 1 teentje knoflook
- 15 g verse platte peterselie
- 1 tl gedroogde oregano
- 6 el olijfolie
- 2 el rodewijnazijn
Instructies
- Verwijder voor de chimichurri de zaadlijst en pitjes uit de rode peper en doe dit met alle andere ingrediënten in de blender. Mix het kort tot een grof mengsel en breng op smaak met zout en peper.
- Snijd het vet in repen en doe in een ziplock. Doe er een scheut mezcal bij en laat een uurtje marineren.
- Snijd de steak in 3 lange stroken en leg de stroken naast elkaar en zet de punt vast met een cocktailprikker. Bestrooi met zout.
- Beleg iedere strook met het vet.
- Vlecht de 3 stroken en zet vast met een cocktailprikker.
- Richt de bbq in met een indirecte en directe zone en verwarm voor op 180°C.
- Gril de vlecht eerst op het indirecte gedeelte mooi rondom aan tot een kerntemperatuur van 54°C is bereikt. Smeer de vlecht de hele tijd in met de chimichurri. Gril daarna nog even kort af op het directe gedeelte (of gebruik de boost zone)
- Haal de vlecht van de bbq en besmeer nog een keer met de chimichurri. Snijd in stukjes en serveer direct.