Gevuld breekbrood

Recept afdrukken
Gang Bijgerecht
Trefwoord barbecue, barbecue snack, deeg, pizzadeeg
Bereidingstijd 45 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • bakpapier
  • gietijzeren pan

Ingrediënten

  • 2 rechthoekige vellen kant-en-klaar pizzadeeg
  • 1 pot pastasaus
  • 1 potje rode pesto
  • 1 potje groene pesto
  • plakjes chorizo of andere vleeswaren
  • 1 zakje geraspte kaas
  • Brassica koolzaadolie
  • 2 teentjes knoflook
  • sesam- en/of chipotlezaadjes

Instructies

  • Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verwarm voor op 200°C.
  • Leg in je pan het bakpapier. Leg nu de pizzavellen op tafel en snijd repen van 2 cm breed. Beleg een paar repen met pastasaus, rode pesto en groene pesto.
  • Vervolgens leg je op een paar repen de chorizo of andere vleeswaren die je nog hebt. Bestrooi met de geraspte kaas en rol ze op.
  • Leg de rolletjes op de zijkant in de pan. Verdeel de rolletjes lekker door elkaar in de pan voor een kleurig effect. Leg de rolletjes tegen elkaar aan, maar niet te strak, dan kan het pizzadeeg nog wat uitzetten.
  • Pers de teentjes knoflook en meng deze met een flinke scheut koolzaadolie. Bestrijk de rolletjes in de pan met deze olie. Bestrooi met sesam- en chipotlezaadjes.
  • Zet het breekbrood op het indirecte gedeelte in je barbecue en gaar tot het pizzadeeg gaar goudbruin is. Serveer het breekbrood van uit de pan of vanaf een plank. Het brood kun je nu afbreken, pas wel op want het is heet.

Video

Notities

Deze video is i.s.m. Campingaz gemaakt.
Tip
  • Dit gerecht leent zich uitstekend voor leftover antipasta hapjes uit de koelkast. Je kunt hiervoor van alles gebruiken waar je ook een pizza mee zou beleggen.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Gerookte runderwangen
Gerookte runderwangen

  Gerookte runderwangen 1 handvol rookhoutkernthermometer 1-1,2 kg runderwangenbbq-rub (naar keuze)1 fles bier (Fire&Food BBQ IPA)50 g roomboter2-3 el bruine suiker Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verwarm hem voor op 135°C.Verwijder...

Pizza-breekbrood
Pizza-breekbrood

  Pizza-breekbrood pizzasteen 1 breekbrood1 potje tomatensaus1 bol mozzarella½ zakje jong belegen kaas10-12 plakjes pepperoni of salamikruidenboter75 g gezouten boter3 teentjes knoflook1 el verse salie2 tl gedroogde basilicum1 tl gedroogde oregano1 tl gedroogde...

Bieslook-knoflook boter
Bieslook-knoflook boter

  Bieslook-knoflook boter huishoudfolie 400 g roomboter (ongezouten)olijfolie2 bollen knoflook200 g barbecurub (naar keuze)3 el bieslook (fijngesneden) Snijd de bovenkant van de knoflookbol er af en doe er wat olijfolie op.Leg deze bol een uur op een barbecue van...

Brine/pekel voor (kerst)kalkoen
Brine/pekel voor (kerst)kalkoen

  Brine/pekel voor (kerst)kalkoen emmer 1 kalkoen3,5 l karnemelk3,5 l water400 g zeezout48 g barbecuerub naar keuze (tip gebruik een All Purpose Rub) Voeg 200 gram zout aan de karnemelk, roer totdat het zout is opgelost. Voeg dan de barbecuerub toe. Daarna kan...

Kicken Kerstkalkoen
Kicken Kerstkalkoen

  Kicken Kerstkalkoen handjevol rookhoutkernthermometer 4,5 kg kalkoen (uit de brine)barbecurub naar keuze (bv een All Purpuse Rub)bieslook-kruidenboter (zie recept) Snijd de boterstaaf in schijfjes van ca. 0,5 cm dikte.Maak de huid bij de borst wat los zodat je...