Gevuld breekbrood

Recept afdrukken
Gang Bijgerecht
Trefwoord barbecue, barbecue snack, deeg, pizzadeeg
Bereidingstijd 45 min
Porties 4 personen

Equipment

  • bakpapier
  • gietijzeren pan

Ingrediënten

  • 2 rechthoekige vellen kant-en-klaar pizzadeeg
  • 1 pot pastasaus
  • 1 potje rode pesto
  • 1 potje groene pesto
  • plakjes chorizo of andere vleeswaren
  • 1 zakje geraspte kaas
  • Brassica koolzaadolie
  • 2 teentjes knoflook
  • sesam- en/of chipotlezaadjes

Instructies

  • Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verwarm voor op 200°C.
  • Leg in je pan het bakpapier. Leg nu de pizzavellen op tafel en snijd repen van 2 cm breed. Beleg een paar repen met pastasaus, rode pesto en groene pesto.
  • Vervolgens leg je op een paar repen de chorizo of andere vleeswaren die je nog hebt. Bestrooi met de geraspte kaas en rol ze op.
  • Leg de rolletjes op de zijkant in de pan. Verdeel de rolletjes lekker door elkaar in de pan voor een kleurig effect. Leg de rolletjes tegen elkaar aan, maar niet te strak, dan kan het pizzadeeg nog wat uitzetten.
  • Pers de teentjes knoflook en meng deze met een flinke scheut koolzaadolie. Bestrijk de rolletjes in de pan met deze olie. Bestrooi met sesam- en chipotlezaadjes.
  • Zet het breekbrood op het indirecte gedeelte in je barbecue en gaar tot het pizzadeeg gaar goudbruin is. Serveer het breekbrood van uit de pan of vanaf een plank. Het brood kun je nu afbreken, pas wel op want het is heet.

Video

Notities

Deze video is i.s.m. Campingaz gemaakt.
Tip
  • Dit gerecht leent zich uitstekend voor leftover antipasta hapjes uit de koelkast. Je kunt hiervoor van alles gebruiken waar je ook een pizza mee zou beleggen.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Bourbon Pork Belly chunks
Bourbon Pork Belly chunks

  Bourbon Pork Belly chunks 1 handjevol rookhoutgietijzeren schaalgietijzeren steelpancocktailprikkers 200-300 ml bourbon whisky800 g buikspek1-2 el barbecuerub4 el tomatenketchup4- 6 el barbecuesaus2 el sojasaus2 el honing Richt de barbecue in voor de indirecte...

Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook
Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook

  Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook 1 handvol rookhout 1 côte de Boeuf4-6 teentjes knoflook4-6 takjes rozemarijn1 bosje groene asperges500 g Roseval aardappelen (ca. 2 grote aardappelen p.p.)zout en peper Maak ca. 6 insnedes van ca. 2 cm de côte de Boeuf...

Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella
Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella

  vijzel 4 Sint-Jakobsschelpen2 kleine buffelmozzarella ’szeezout en peperpesto10-15 basilicumblaadjeseen handvol peterselie2 el pijnboompitten1 el geraspte Parmezaanse kaas60 ml olijfoliesap van een halve limoen Doe alle ingrediënten voor de pesto in een vijzel...

BBQ honey chicken wings
BBQ honey chicken wings

  BBQ honey chicken wings gietijzeren pankernthermometer 1 kg kippenvleugelsmarinade6 el sojasausflinke scheut olijfolie1 el zoetzure chilisaus1 el kiprub1 el pilipili kruiden of chilipoeder1 tl zout1 tl knoflookpoederglaze3 teentjes knoflook1 ui4 el ketchup2 el...

Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout
Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout

  Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout kernthermometeraluminiumfolievijzel 1 varkensrack (ca. 1,3 kg)oliezoethoutrub1 el zwarte peper1 el zoethoutpoeder1 el zout10 pimentbolletjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot...