Gevuld breekbrood

Recept afdrukken
Gang Bijgerecht
Trefwoord barbecue, barbecue snack, deeg, pizzadeeg
Bereidingstijd 45 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • bakpapier
  • gietijzeren pan

Ingrediënten

  • 2 rechthoekige vellen kant-en-klaar pizzadeeg
  • 1 pot pastasaus
  • 1 potje rode pesto
  • 1 potje groene pesto
  • plakjes chorizo of andere vleeswaren
  • 1 zakje geraspte kaas
  • Brassica koolzaadolie
  • 2 teentjes knoflook
  • sesam- en/of chipotlezaadjes

Instructies

  • Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verwarm voor op 200°C.
  • Leg in je pan het bakpapier. Leg nu de pizzavellen op tafel en snijd repen van 2 cm breed. Beleg een paar repen met pastasaus, rode pesto en groene pesto.
  • Vervolgens leg je op een paar repen de chorizo of andere vleeswaren die je nog hebt. Bestrooi met de geraspte kaas en rol ze op.
  • Leg de rolletjes op de zijkant in de pan. Verdeel de rolletjes lekker door elkaar in de pan voor een kleurig effect. Leg de rolletjes tegen elkaar aan, maar niet te strak, dan kan het pizzadeeg nog wat uitzetten.
  • Pers de teentjes knoflook en meng deze met een flinke scheut koolzaadolie. Bestrijk de rolletjes in de pan met deze olie. Bestrooi met sesam- en chipotlezaadjes.
  • Zet het breekbrood op het indirecte gedeelte in je barbecue en gaar tot het pizzadeeg gaar goudbruin is. Serveer het breekbrood van uit de pan of vanaf een plank. Het brood kun je nu afbreken, pas wel op want het is heet.

Video

Notities

Deze video is i.s.m. Campingaz gemaakt.
Tip
  • Dit gerecht leent zich uitstekend voor leftover antipasta hapjes uit de koelkast. Je kunt hiervoor van alles gebruiken waar je ook een pizza mee zou beleggen.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Dutch style bbq-mussels
Dutch style bbq-mussels

Dutch style bbq-mussels gietijzeren pan 2 kg verse mosselen300 g spek50 g gezouten roomboter800 g Hollandse roerbakgroenten2 el Roquefort250 ml kookroomstokbroodbieslook Bereid een bbq voor op directe bereiding met een temperatuur van 180°C.Spoel intussen de mosselen...

Gekruide lamsrack met citrussalade
Gekruide lamsrack met citrussalade

  Gekruide lamsrack met citrussalade kernthermometer 2 lamsracksolijfolierub2 tl zout2 tl gemalen komijn1 tl gemalen koriander1 tl gemalen kardemom½ tl chiliflakes½ tl zwarte pepercitrussalade1 bloedsinaasappelen1 sinaasappel1 grapefruit2 lente-uitjes8...

BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw
BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw

  BBQ-bearclaw / BBQ-berenklauw pankernthermometerhouten satéprikkers 500 g rundergehakt1 el bbq-rub2 uienbbq-sauszout en pepersatésaus150 g pindakaas2 el mirin2½ el sojasaus2 tl honing½ tl knoflookpoeder80 ml kokend water Richt de barbecue in met een indirect en...

Dutch style bbq-mussels
BBQ-carnitas in bao buns

  BBQ-carnitas in bao buns kernthermometerDutch Oven procureur van ca. 1100 grambbq-rublittle gembao bunslente-uikruidenmengsel2 el basterdsuiker1 el oregano2 tl komijnpoeder1 tl paprikapoeder1 ui5 teentjes knoflook1 rode peper2 laurierblaadjes1 sinaasappel4 el...

BBQ Smoked Spatchcock Chicken
BBQ Smoked Spatchcock Chicken

  BBQ Smoked Spatchcock Chicken Beer Barrel chunksgevogelteschaargietijzeren koekenpan (skillet)fijne raspspray-bottle (plantenspuit)kernthermometeraluminiumfolie 1 hele kip500 g voorgegaarde krieltjes in de schil1 el bbq-rubolijfolie1 flesje bier (bv...