Gevulde avocado met ei

Recept afdrukken
Gang Bijgerecht, Lunch
Trefwoord avocado, barbecue
Bereidingstijd 30 minuten
Porties 1 persoon

Equipment

  • 1 Western red cedar rookplank

Ingrediënten

  • 1 grote rijpe avocado
  • 1 rode ui
  • 1 chilipeper
  • 2 eieren
  • 2 tomaten
  • 1/4 bosje koriander
  • zout en peper

voor erbij

  • vers knapperig brood of tortilla
  • gebakken bonen optioneel

Instructies

  • Leg het Western Red Cedar rookplankje voor gebruik 1-2 uur onder water. Verwarm de barbecue voor op 180°C en richt in voor de directe methode.
  • Snijd een rode ui en chilipeper in dunne ringen. Halveer de avocado en verwijder de pit. Maak met de lepel de holte waar de pit van de avocado heeft gezeten wat groter en snijd met een scherp mes aan de bolle kant van de avocado een klein plakje af, zodat hij stevig blijft liggen op de rookplank. Snijd de tomaten in partjes en hak het bosje koriander fijn.
  • Breek voorzichtig de eitjes open en giet de inhoud rustig in de uitgeholde avocado. Leg naar smaak zoveel chilipeper ringetjes op het eitje als je durft en bestrooi met versgemalen peper en zout.
  • Gril de bereidingszijde van de plank (dit is de kant met het logo van Rookplankje.nl) ca. 20 seconden voor.
  • Draai het plankje nu om en leg de avocado’s op de voorgegrilde zijde. Leg het plankje direct boven de kolen op het rooster van de barbecue en sluit de deksel. Controleer halverwege de bereiding. Als het eiwit helemaal gestold is, zijn de eitjes klaar (afhankelijk van de grootte van de avocado’s en eieren ca. 15-20 minuten).
  • Haal de avocado’s met plankje en al van de barbecue en plaats het op een hittebestendige ondergrond (zoals een houten snijplank). Garneer met alle overige ingrediënten en serveer met het verse knapperige brood of de tortilla’s. 

Notities

Tip
  • Op dit moment loopt er een mooie abonnementenactie met Rookplankje. Wordt abonnee op Fire&Food en ontvang als welkomstcadeau een set van zes rookplankjes -> Klik hier voor deze actie.
Dit recept is i.s.m. Rookplankje.nl

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Dutch style bbq-mussels
Dutch style bbq-mussels

Dutch style bbq-mussels gietijzeren pan 2 kg verse mosselen300 g spek50 g gezouten roomboter800 g Hollandse roerbakgroenten2 el Roquefort250 ml kookroomstokbroodbieslook Bereid een bbq voor op directe bereiding met een temperatuur van 180°C.Spoel intussen de mosselen...

Gekruide lamsrack met citrussalade
Gekruide lamsrack met citrussalade

  Gekruide lamsrack met citrussalade kernthermometer 2 lamsracksolijfolierub2 tl zout2 tl gemalen komijn1 tl gemalen koriander1 tl gemalen kardemom½ tl chiliflakes½ tl zwarte pepercitrussalade1 bloedsinaasappelen1 sinaasappel1 grapefruit2 lente-uitjes8...

BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw
BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw

  BBQ-bearclaw / BBQ-berenklauw pankernthermometerhouten satéprikkers 500 g rundergehakt1 el bbq-rub2 uienbbq-sauszout en pepersatésaus150 g pindakaas2 el mirin2½ el sojasaus2 tl honing½ tl knoflookpoeder80 ml kokend water Richt de barbecue in met een indirect en...

Dutch style bbq-mussels
BBQ-carnitas in bao buns

  BBQ-carnitas in bao buns kernthermometerDutch Oven procureur van ca. 1100 grambbq-rublittle gembao bunslente-uikruidenmengsel2 el basterdsuiker1 el oregano2 tl komijnpoeder1 tl paprikapoeder1 ui5 teentjes knoflook1 rode peper2 laurierblaadjes1 sinaasappel4 el...

BBQ Smoked Spatchcock Chicken
BBQ Smoked Spatchcock Chicken

  BBQ Smoked Spatchcock Chicken Beer Barrel chunksgevogelteschaargietijzeren koekenpan (skillet)fijne raspspray-bottle (plantenspuit)kernthermometeraluminiumfolie 1 hele kip500 g voorgegaarde krieltjes in de schil1 el bbq-rubolijfolie1 flesje bier (bv...