Gevulde avocado met ei

Recept afdrukken
Gang Bijgerecht, Lunch
Trefwoord avocado, barbecue
Bereidingstijd 30 minuten
Porties 1 persoon

Equipment

  • 1 Western red cedar rookplank

Ingrediënten

  • 1 grote rijpe avocado
  • 1 rode ui
  • 1 chilipeper
  • 2 eieren
  • 2 tomaten
  • 1/4 bosje koriander
  • zout en peper

voor erbij

  • vers knapperig brood of tortilla
  • gebakken bonen optioneel

Instructies

  • Leg het Western Red Cedar rookplankje voor gebruik 1-2 uur onder water. Verwarm de barbecue voor op 180°C en richt in voor de directe methode.
  • Snijd een rode ui en chilipeper in dunne ringen. Halveer de avocado en verwijder de pit. Maak met de lepel de holte waar de pit van de avocado heeft gezeten wat groter en snijd met een scherp mes aan de bolle kant van de avocado een klein plakje af, zodat hij stevig blijft liggen op de rookplank. Snijd de tomaten in partjes en hak het bosje koriander fijn.
  • Breek voorzichtig de eitjes open en giet de inhoud rustig in de uitgeholde avocado. Leg naar smaak zoveel chilipeper ringetjes op het eitje als je durft en bestrooi met versgemalen peper en zout.
  • Gril de bereidingszijde van de plank (dit is de kant met het logo van Rookplankje.nl) ca. 20 seconden voor.
  • Draai het plankje nu om en leg de avocado’s op de voorgegrilde zijde. Leg het plankje direct boven de kolen op het rooster van de barbecue en sluit de deksel. Controleer halverwege de bereiding. Als het eiwit helemaal gestold is, zijn de eitjes klaar (afhankelijk van de grootte van de avocado’s en eieren ca. 15-20 minuten).
  • Haal de avocado’s met plankje en al van de barbecue en plaats het op een hittebestendige ondergrond (zoals een houten snijplank). Garneer met alle overige ingrediënten en serveer met het verse knapperige brood of de tortilla’s. 

Notities

Tip
  • Op dit moment loopt er een mooie abonnementenactie met Rookplankje. Wordt abonnee op Fire&Food en ontvang als welkomstcadeau een set van zes rookplankjes -> Klik hier voor deze actie.
Dit recept is i.s.m. Rookplankje.nl

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Thaise varkensspiesjes
Thaise varkensspiesjes

  Thaise varkensspiesjes houten satéprikkers 400 procureurlapjes50 ml kokosroom½ bosje koriander1 limoenmarinade50 ml kokosmelk5 teentjes knoflook2 el palmsuiker2 el vissaus1 el maïzena1 el neutrale olie1 el gehakte peterselie1 tl korianderzaad1 tl sojasaus1 tl...

Vegan pulled pork bagel
Vegan pulled pork bagel

  Vegan pulled pork bagel barbecue met dekselRVS GrillmandCold smoke generator (CSG)Rookmot Applealuminiumfoliegietijzeren koekenpan (skillet) of bakplaat 750 g oesterzwammen3 el bbq-rubscheutje arachideolie6 bio vegan bagels o.i.d. (wij gebruiken Pur Pain van de...

Kipsaté satay gai
Kipsaté satay gai

  Kipsaté satay gai houten satéprikkers of ijzeren spiesjeskernthermometer1 gietijzeren pan1 gietijzeren koekenpan 500 g kippendijenmarinade1 pakje kokosmelk (a 200 ml)1 tl kurkuma1 el palmsuiker1½ el sojasauschiliflakes (naar smaak)1 teentje knoflook...

Gerookte harissa-kipgehaktballetjes
Gerookte harissa-kipgehaktballetjes

  Gerookte harissa-kipgehaktballetjes gehaktmolenkernthermometerhandvol rookhoutsmokerbox 750 g kippendijen1 sjalotje2 teentjes knoflook15 g peterselie60 g gedroogde abrikozen2 tl harissa50 g paneermeel10 g dille300 g parelcouscouszout en peperharissa-saus250 ml...

Picanha met gegrilde lente-ui-olie
Picanha met gegrilde lente-ui-olie

  Picanha met gegrilde lente-ui-olie aluminiumbakjekernthermometer 1 picanhagekleurde snackpaprika’sneutrale oliezout en pepermarinade4 teentjes knoflook (fijngeperst)2 el sojasaus3 el olijfolie2 el limoensap1 tl gerookt paprikapoeder1 tl gemalen komijn1 tl...