Gevulde avocado met ei

Recept afdrukken
Gang Bijgerecht, Lunch
Trefwoord avocado, barbecue
Bereidingstijd 30 min
Porties 1 persoon

Equipment

  • 1 Western red cedar rookplank

Ingrediënten

  • 1 grote rijpe avocado
  • 1 rode ui
  • 1 chilipeper
  • 2 eieren
  • 2 tomaten
  • 1/4 bosje koriander
  • zout en peper

voor erbij

  • vers knapperig brood of tortilla
  • gebakken bonen optioneel

Instructies

  • Leg het Western Red Cedar rookplankje voor gebruik 1-2 uur onder water. Verwarm de barbecue voor op 180°C en richt in voor de directe methode.
  • Snijd een rode ui en chilipeper in dunne ringen. Halveer de avocado en verwijder de pit. Maak met de lepel de holte waar de pit van de avocado heeft gezeten wat groter en snijd met een scherp mes aan de bolle kant van de avocado een klein plakje af, zodat hij stevig blijft liggen op de rookplank. Snijd de tomaten in partjes en hak het bosje koriander fijn.
  • Breek voorzichtig de eitjes open en giet de inhoud rustig in de uitgeholde avocado. Leg naar smaak zoveel chilipeper ringetjes op het eitje als je durft en bestrooi met versgemalen peper en zout.
  • Gril de bereidingszijde van de plank (dit is de kant met het logo van Rookplankje.nl) ca. 20 seconden voor.
  • Draai het plankje nu om en leg de avocado’s op de voorgegrilde zijde. Leg het plankje direct boven de kolen op het rooster van de barbecue en sluit de deksel. Controleer halverwege de bereiding. Als het eiwit helemaal gestold is, zijn de eitjes klaar (afhankelijk van de grootte van de avocado’s en eieren ca. 15-20 minuten).
  • Haal de avocado’s met plankje en al van de barbecue en plaats het op een hittebestendige ondergrond (zoals een houten snijplank). Garneer met alle overige ingrediënten en serveer met het verse knapperige brood of de tortilla’s. 

Notities

Tip
  • Op dit moment loopt er een mooie abonnementenactie met Rookplankje. Wordt abonnee op Fire&Food en ontvang als welkomstcadeau een set van zes rookplankjes -> Klik hier voor deze actie.
Dit recept is i.s.m. Rookplankje.nl

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Bourbon Pork Belly chunks
Bourbon Pork Belly chunks

  Bourbon Pork Belly chunks 1 handjevol rookhoutgietijzeren schaalgietijzeren steelpancocktailprikkers 200-300 ml bourbon whisky800 g buikspek1-2 el barbecuerub4 el tomatenketchup4- 6 el barbecuesaus2 el sojasaus2 el honing Richt de barbecue in voor de indirecte...

Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook
Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook

  Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook 1 handvol rookhout 1 côte de Boeuf4-6 teentjes knoflook4-6 takjes rozemarijn1 bosje groene asperges500 g Roseval aardappelen (ca. 2 grote aardappelen p.p.)zout en peper Maak ca. 6 insnedes van ca. 2 cm de côte de Boeuf...

Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella
Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella

  vijzel 4 Sint-Jakobsschelpen2 kleine buffelmozzarella ’szeezout en peperpesto10-15 basilicumblaadjeseen handvol peterselie2 el pijnboompitten1 el geraspte Parmezaanse kaas60 ml olijfoliesap van een halve limoen Doe alle ingrediënten voor de pesto in een vijzel...

BBQ honey chicken wings
BBQ honey chicken wings

  BBQ honey chicken wings gietijzeren pankernthermometer 1 kg kippenvleugelsmarinade6 el sojasausflinke scheut olijfolie1 el zoetzure chilisaus1 el kiprub1 el pilipili kruiden of chilipoeder1 tl zout1 tl knoflookpoederglaze3 teentjes knoflook1 ui4 el ketchup2 el...

Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout
Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout

  Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout kernthermometeraluminiumfolievijzel 1 varkensrack (ca. 1,3 kg)oliezoethoutrub1 el zwarte peper1 el zoethoutpoeder1 el zout10 pimentbolletjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot...