
Gevulde avocado met ei
Equipment
- 1 Western red cedar rookplank
Ingrediënten
- 1 grote rijpe avocado
- 1 rode ui
- 1 chilipeper
- 2 eieren
- 2 tomaten
- 1/4 bosje koriander
- zout en peper
voor erbij
- vers knapperig brood of tortilla
- gebakken bonen optioneel
Instructies
- Leg het Western Red Cedar rookplankje voor gebruik 1-2 uur onder water. Verwarm de barbecue voor op 180°C en richt in voor de directe methode.
- Snijd een rode ui en chilipeper in dunne ringen. Halveer de avocado en verwijder de pit. Maak met de lepel de holte waar de pit van de avocado heeft gezeten wat groter en snijd met een scherp mes aan de bolle kant van de avocado een klein plakje af, zodat hij stevig blijft liggen op de rookplank. Snijd de tomaten in partjes en hak het bosje koriander fijn.
- Breek voorzichtig de eitjes open en giet de inhoud rustig in de uitgeholde avocado. Leg naar smaak zoveel chilipeper ringetjes op het eitje als je durft en bestrooi met versgemalen peper en zout.
- Gril de bereidingszijde van de plank (dit is de kant met het logo van Rookplankje.nl) ca. 20 seconden voor.
- Draai het plankje nu om en leg de avocado’s op de voorgegrilde zijde. Leg het plankje direct boven de kolen op het rooster van de barbecue en sluit de deksel. Controleer halverwege de bereiding. Als het eiwit helemaal gestold is, zijn de eitjes klaar (afhankelijk van de grootte van de avocado’s en eieren ca. 15-20 minuten).
- Haal de avocado’s met plankje en al van de barbecue en plaats het op een hittebestendige ondergrond (zoals een houten snijplank). Garneer met alle overige ingrediënten en serveer met het verse knapperige brood of de tortilla’s.
Notities
- Op dit moment loopt er een mooie abonnementenactie met Rookplankje. Wordt abonnee op Fire&Food en ontvang als welkomstcadeau een set van zes rookplankjes -> Klik hier voor deze actie.