Gevulde champignons van de rookplank

Recept afdrukken
Gang Bijgerecht, Lunch, Voorgerecht
Trefwoord bacon, barbecue, barbecue snack, cederhout plank, champignon, mozzarella
Bereidingstijd 25 min
Passieve Tijd 2 uur
Porties 4 personen

Equipment

  • 1 x Cherry rookplank

Ingrediënten

  • 8 grote champignons
  • 8 plakken gerookt ontbijtspek iets dikker gesneden dan normaal
  • 2 bollen mozzarella
  • 50 g groene pesto
  • ½ tl gerookt paprikapoeder
  • zout en peper

Instructies

  • Leg de rookplank voor gebruik 1-2 uur onder water.
  • Richt de barbecue in voor de directe methode en verwarm voor op 180°C.
  • Borstel de champignons schoon (niet met water wassen) en verwijder de steel.
  • Snijd aan de bolle kant van de champignons een klein plakje af, zodat er een platte kant ontstaat waar hij goed op kan blijven staan.
  • Snijd de mozzarella in kleine blokjes. Vul de champignons met de mozzarella blokjes en verdeel de pesto erover.
  • Wikkel een plakje ontbijtspek om elke champignon en bestrooi met het gerookte paprikapoeder, zout en peper.
  • Gril eerst de bereidingszijde van de plank ca. 20 seconden voor. Leg de champignons op de voorgegrilde zijde van de plank en leg de plank op de barbecue. Sluit de deksel van de barbecue.
  • De champignons zijn klaar als het spek mooi is gekleurd en de mozzarella is gesmolten. Lekker met rucola en geroosterd brood.

Notities

Dit recept is gemaakt i.s.m. Rookplankje.nl

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Bourbon Pork Belly chunks
Bourbon Pork Belly chunks

  Bourbon Pork Belly chunks 1 handjevol rookhoutgietijzeren schaalgietijzeren steelpancocktailprikkers 200-300 ml bourbon whisky800 g buikspek1-2 el barbecuerub4 el tomatenketchup4- 6 el barbecuesaus2 el sojasaus2 el honing Richt de barbecue in voor de indirecte...

Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook
Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook

  Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook 1 handvol rookhout 1 côte de Boeuf4-6 teentjes knoflook4-6 takjes rozemarijn1 bosje groene asperges500 g Roseval aardappelen (ca. 2 grote aardappelen p.p.)zout en peper Maak ca. 6 insnedes van ca. 2 cm de côte de Boeuf...

Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella
Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella

  vijzel 4 Sint-Jakobsschelpen2 kleine buffelmozzarella ’szeezout en peperpesto10-15 basilicumblaadjeseen handvol peterselie2 el pijnboompitten1 el geraspte Parmezaanse kaas60 ml olijfoliesap van een halve limoen Doe alle ingrediënten voor de pesto in een vijzel...

BBQ honey chicken wings
BBQ honey chicken wings

  BBQ honey chicken wings gietijzeren pankernthermometer 1 kg kippenvleugelsmarinade6 el sojasausflinke scheut olijfolie1 el zoetzure chilisaus1 el kiprub1 el pilipili kruiden of chilipoeder1 tl zout1 tl knoflookpoederglaze3 teentjes knoflook1 ui4 el ketchup2 el...

Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout
Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout

  Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout kernthermometeraluminiumfolievijzel 1 varkensrack (ca. 1,3 kg)oliezoethoutrub1 el zwarte peper1 el zoethoutpoeder1 el zout10 pimentbolletjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot...