Gevulde champignons van de rookplank

Recept afdrukken
Gang Bijgerecht, Lunch, Voorgerecht
Trefwoord bacon, barbecue, barbecue snack, cederhout plank, champignon, mozzarella
Bereidingstijd 25 minuten
Passieve Tijd 2 uur
Porties 4 personen

Equipment

  • 1 x Cherry rookplank

Ingrediënten

  • 8 grote champignons
  • 8 plakken gerookt ontbijtspek iets dikker gesneden dan normaal
  • 2 bollen mozzarella
  • 50 g groene pesto
  • ½ tl gerookt paprikapoeder
  • zout en peper

Instructies

  • Leg de rookplank voor gebruik 1-2 uur onder water.
  • Richt de barbecue in voor de directe methode en verwarm voor op 180°C.
  • Borstel de champignons schoon (niet met water wassen) en verwijder de steel.
  • Snijd aan de bolle kant van de champignons een klein plakje af, zodat er een platte kant ontstaat waar hij goed op kan blijven staan.
  • Snijd de mozzarella in kleine blokjes. Vul de champignons met de mozzarella blokjes en verdeel de pesto erover.
  • Wikkel een plakje ontbijtspek om elke champignon en bestrooi met het gerookte paprikapoeder, zout en peper.
  • Gril eerst de bereidingszijde van de plank ca. 20 seconden voor. Leg de champignons op de voorgegrilde zijde van de plank en leg de plank op de barbecue. Sluit de deksel van de barbecue.
  • De champignons zijn klaar als het spek mooi is gekleurd en de mozzarella is gesmolten. Lekker met rucola en geroosterd brood.

Notities

Dit recept is gemaakt i.s.m. Rookplankje.nl

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Gerookte runderwangen
Gerookte runderwangen

  Gerookte runderwangen 1 handvol rookhoutkernthermometer 1-1,2 kg runderwangenbbq-rub (naar keuze)1 fles bier (Fire&Food BBQ IPA)50 g roomboter2-3 el bruine suiker Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verwarm hem voor op 135°C.Verwijder...

Pizza-breekbrood
Pizza-breekbrood

  Pizza-breekbrood pizzasteen 1 breekbrood1 potje tomatensaus1 bol mozzarella½ zakje jong belegen kaas10-12 plakjes pepperoni of salamikruidenboter75 g gezouten boter3 teentjes knoflook1 el verse salie2 tl gedroogde basilicum1 tl gedroogde oregano1 tl gedroogde...

Bieslook-knoflook boter
Bieslook-knoflook boter

  Bieslook-knoflook boter huishoudfolie 400 g roomboter (ongezouten)olijfolie2 bollen knoflook200 g barbecurub (naar keuze)3 el bieslook (fijngesneden) Snijd de bovenkant van de knoflookbol er af en doe er wat olijfolie op.Leg deze bol een uur op een barbecue van...

Brine/pekel voor (kerst)kalkoen
Brine/pekel voor (kerst)kalkoen

  Brine/pekel voor (kerst)kalkoen emmer 1 kalkoen3,5 l karnemelk3,5 l water400 g zeezout48 g barbecuerub naar keuze (tip gebruik een All Purpose Rub) Voeg 200 gram zout aan de karnemelk, roer totdat het zout is opgelost. Voeg dan de barbecuerub toe. Daarna kan...

Kicken Kerstkalkoen
Kicken Kerstkalkoen

  Kicken Kerstkalkoen handjevol rookhoutkernthermometer 4,5 kg kalkoen (uit de brine)barbecurub naar keuze (bv een All Purpuse Rub)bieslook-kruidenboter (zie recept) Snijd de boterstaaf in schijfjes van ca. 0,5 cm dikte.Maak de huid bij de borst wat los zodat je...