Gevulde champignons van de rookplank

Recept afdrukken
Gang Bijgerecht, Lunch, Voorgerecht
Trefwoord bacon, barbecue, barbecue snack, cederhout plank, champignon, mozzarella
Bereidingstijd 25 minuten
Passieve Tijd 2 uur
Porties 4 personen

Equipment

  • 1 x Cherry rookplank

Ingrediënten

  • 8 grote champignons
  • 8 plakken gerookt ontbijtspek iets dikker gesneden dan normaal
  • 2 bollen mozzarella
  • 50 g groene pesto
  • ½ tl gerookt paprikapoeder
  • zout en peper

Instructies

  • Leg de rookplank voor gebruik 1-2 uur onder water.
  • Richt de barbecue in voor de directe methode en verwarm voor op 180°C.
  • Borstel de champignons schoon (niet met water wassen) en verwijder de steel.
  • Snijd aan de bolle kant van de champignons een klein plakje af, zodat er een platte kant ontstaat waar hij goed op kan blijven staan.
  • Snijd de mozzarella in kleine blokjes. Vul de champignons met de mozzarella blokjes en verdeel de pesto erover.
  • Wikkel een plakje ontbijtspek om elke champignon en bestrooi met het gerookte paprikapoeder, zout en peper.
  • Gril eerst de bereidingszijde van de plank ca. 20 seconden voor. Leg de champignons op de voorgegrilde zijde van de plank en leg de plank op de barbecue. Sluit de deksel van de barbecue.
  • De champignons zijn klaar als het spek mooi is gekleurd en de mozzarella is gesmolten. Lekker met rucola en geroosterd brood.

Notities

Dit recept is gemaakt i.s.m. Rookplankje.nl

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Dutch style bbq-mussels
Dutch style bbq-mussels

Dutch style bbq-mussels gietijzeren pan 2 kg verse mosselen300 g spek50 g gezouten roomboter800 g Hollandse roerbakgroenten2 el Roquefort250 ml kookroomstokbroodbieslook Bereid een bbq voor op directe bereiding met een temperatuur van 180°C.Spoel intussen de mosselen...

Gekruide lamsrack met citrussalade
Gekruide lamsrack met citrussalade

  Gekruide lamsrack met citrussalade kernthermometer 2 lamsracksolijfolierub2 tl zout2 tl gemalen komijn1 tl gemalen koriander1 tl gemalen kardemom½ tl chiliflakes½ tl zwarte pepercitrussalade1 bloedsinaasappelen1 sinaasappel1 grapefruit2 lente-uitjes8...

BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw
BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw

  BBQ-bearclaw / BBQ-berenklauw pankernthermometerhouten satéprikkers 500 g rundergehakt1 el bbq-rub2 uienbbq-sauszout en pepersatésaus150 g pindakaas2 el mirin2½ el sojasaus2 tl honing½ tl knoflookpoeder80 ml kokend water Richt de barbecue in met een indirect en...

Dutch style bbq-mussels
BBQ-carnitas in bao buns

  BBQ-carnitas in bao buns kernthermometerDutch Oven procureur van ca. 1100 grambbq-rublittle gembao bunslente-uikruidenmengsel2 el basterdsuiker1 el oregano2 tl komijnpoeder1 tl paprikapoeder1 ui5 teentjes knoflook1 rode peper2 laurierblaadjes1 sinaasappel4 el...

BBQ Smoked Spatchcock Chicken
BBQ Smoked Spatchcock Chicken

  BBQ Smoked Spatchcock Chicken Beer Barrel chunksgevogelteschaargietijzeren koekenpan (skillet)fijne raspspray-bottle (plantenspuit)kernthermometeraluminiumfolie 1 hele kip500 g voorgegaarde krieltjes in de schil1 el bbq-rubolijfolie1 flesje bier (bv...