
Gevulde champignons van de rookplank
Equipment
- 1 x Cherry rookplank
Ingrediënten
- 8 grote champignons
- 8 plakken gerookt ontbijtspek iets dikker gesneden dan normaal
- 2 bollen mozzarella
- 50 g groene pesto
- ½ tl gerookt paprikapoeder
- zout en peper
Instructies
- Leg de rookplank voor gebruik 1-2 uur onder water.
- Richt de barbecue in voor de directe methode en verwarm voor op 180°C.
- Borstel de champignons schoon (niet met water wassen) en verwijder de steel.
- Snijd aan de bolle kant van de champignons een klein plakje af, zodat er een platte kant ontstaat waar hij goed op kan blijven staan.
- Snijd de mozzarella in kleine blokjes. Vul de champignons met de mozzarella blokjes en verdeel de pesto erover.
- Wikkel een plakje ontbijtspek om elke champignon en bestrooi met het gerookte paprikapoeder, zout en peper.
- Gril eerst de bereidingszijde van de plank ca. 20 seconden voor. Leg de champignons op de voorgegrilde zijde van de plank en leg de plank op de barbecue. Sluit de deksel van de barbecue.
- De champignons zijn klaar als het spek mooi is gekleurd en de mozzarella is gesmolten. Lekker met rucola en geroosterd brood.