
Gevulde hamburger
Equipment
- plastic folie
- hamburgerpers Napoleon Grills
- kernthermometer
- houten satéprikkers
Ingrediënten
- 480 g rundergehakt
- 20 plakjes ontbijtspek 5 per hamburger
- bbq-rub naar keuze
- 4 hamburgerbroodjes
- rode bbq-saus naar keuze
- witte bbq-saus naar keuze
- 1 tomaat
- 1 ui
- blaadjes sla
- 4 ingelegde jalapeños
vulling
- 1 bakje roomkaas
- ½ bosje bieslook fijngehakt
- 2 ingelegde jalapeños in ringetjes
- 150 g cheddar in kleine blokjes
Instructies
- Begin met maken van het spekmatje. Voor iedere hamburger maak je een eigen spekmatje. Leg op je werkblad plastic folie en leg hierop horizontaal vier plakjes spek. Snijd het vijfde plakje doormidden en weef dit verticaal in het midden van het matje door de horizontale plakjes. Herhaal dit voor de andere hamburgers.
- Snijd de ingrediënten voor de vulling in kleine stukjes. Meng dit door de roomkaas. Zet apart.
- Snijd de tomaat in plakjes, de ui in ringen en was de blaadjes sla. Zet apart.
- Doe het plastic folie met het spekmatje in de hamburgerpers. Strooi er een beetje bbq-rub in. Vul met een handje gehakt, druk dit niet aan maar houd het los. Maak met de deksel van de hamburgerpers een kuiltje of doe dit met je hand. Vul het kuiltje met ongeveer 1 eetlepel van de roomkaasvulling. Sluit af met een laagje gehakt en vouw de burger dicht met het spek. Wikkel het plastic folie strak om de burger. Haal de burger uit de vorm en leg het 30 minuten in de koelkast. Herhaal dit voor de andere hamburgers.
- Maak de barbecue klaar voor indirecte bereiding (105°C). Gril de hamburgers eerst op het indirecte gedeelte tot een kerntemperatuur van ca. 54°C, gril eventueel af op het directe gedeelte voor extra kleur (de temperatuur van de barbecue zal nu ca. 180°C zijn). Snijd de hamburgerbroodjes door het midden en gril deze kort krokant op het directe gedeelte van de barbecue.
- Bouw nu het hamburgerbroodje op. Leg op de onderste helft van het broodje een beetje van de rode bbq-saus, dan de blaadjes sla, 3 plakjes tomaat, 3 uienringen, de hamburger, een beetje witte saus en de bovenkant van het broodje. Prik de satéprikker door de jalapeño en steek deze door het broodje. Serveer direct.