Gevulde hamburger

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord bacon, barbecue, barbecuerub, barbecuesaus, BBQ Style, cheddar, gehakt, hamburger, jalapeno
Bereidingstijd 30 minuten
Passieve Tijd 30 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • plastic folie
  • hamburgerpers Napoleon Grills
  • kernthermometer
  • houten satéprikkers

Ingrediënten

  • 480 g rundergehakt
  • 20 plakjes ontbijtspek 5 per hamburger
  • bbq-rub naar keuze
  • 4 hamburgerbroodjes
  • rode bbq-saus naar keuze
  • witte bbq-saus naar keuze
  • 1 tomaat
  • 1 ui
  • blaadjes sla
  • 4 ingelegde jalapeños

vulling

  • 1 bakje roomkaas
  • ½ bosje bieslook fijngehakt
  • 2 ingelegde jalapeños in ringetjes
  • 150 g cheddar in kleine blokjes

Instructies

  • Begin met maken van het spekmatje. Voor iedere hamburger maak je een eigen spekmatje. Leg op je werkblad plastic folie en leg hierop horizontaal vier plakjes spek. Snijd het vijfde plakje doormidden en weef dit verticaal in het midden van het matje door de horizontale plakjes. Herhaal dit voor de andere hamburgers.
  • Snijd de ingrediënten voor de vulling in kleine stukjes. Meng dit door de roomkaas. Zet apart.
  • Snijd de tomaat in plakjes, de ui in ringen en was de blaadjes sla. Zet apart.
  • Doe het plastic folie met het spekmatje in de hamburgerpers. Strooi er een beetje bbq-rub in. Vul met een handje gehakt, druk dit niet aan maar houd het los. Maak met de deksel van de hamburgerpers een kuiltje of doe dit met je hand. Vul het kuiltje met ongeveer 1 eetlepel van de roomkaasvulling. Sluit af met een laagje gehakt en vouw de burger dicht met het spek. Wikkel het plastic folie strak om de burger. Haal de burger uit de vorm en leg het 30 minuten in de koelkast. Herhaal dit voor de andere hamburgers.
  • Maak de barbecue klaar voor indirecte bereiding (105°C). Gril de hamburgers eerst op het indirecte gedeelte tot een kerntemperatuur van ca. 54°C, gril eventueel af op het directe gedeelte voor extra kleur (de temperatuur van de barbecue zal nu ca. 180°C zijn). Snijd de hamburgerbroodjes door het midden en gril deze kort krokant op het directe gedeelte van de barbecue.
  • Bouw nu het hamburgerbroodje op. Leg op de onderste helft van het broodje een beetje van de rode bbq-saus, dan de blaadjes sla, 3 plakjes tomaat, 3 uienringen, de hamburger, een beetje witte saus en de bovenkant van het broodje. Prik de satéprikker door de jalapeño en steek deze door het broodje. Serveer direct.

Video

Notities

Deze video is gemaakt i.s.m. met Napoleon Grills.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

KellyBronze kalkoen van de bbq
KellyBronze kalkoen van de bbq

KellyBronze kalkoen van de bbq vuurbestendige schaal, waar de kalkoen in pastkernthermometer 1 KellyBronze kalkoen à 3 kgzout en peper1 glas water Haal de kalkoen uit de koelkast en laat hem 1 uur op kamertemperatuur komen.Laat de kleine donkere veertjes gewoon zitten...

Zalm Wellington
Zalm Wellington

  Zalm Wellington wokdeegrollerpizzasteen 600 g zalm (zonder huid)1 rol bladerdeegneutrale olie200 g verse spinazie200 g champignon2 teentjes knoflook1 el mosterdzest van een limoen1 eizout en peper Richt de barbecue in met een direct en indirect gedeelte en...

Gerookte runderwangen
Gerookte runderwangen

  Gerookte runderwangen 1 handvol rookhoutkernthermometer 1-1,2 kg runderwangenbbq-rub (naar keuze)1 fles bier (Fire&Food BBQ IPA)50 g roomboter2-3 el bruine suiker Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verwarm hem voor op 135°C.Verwijder...

KellyBronze kalkoen van de bbq
Pizza-breekbrood

  Pizza-breekbrood pizzasteen 1 breekbrood1 potje tomatensaus1 bol mozzarella½ zakje jong belegen kaas10-12 plakjes pepperoni of salamikruidenboter75 g gezouten boter3 teentjes knoflook1 el verse salie2 tl gedroogde basilicum1 tl gedroogde oregano1 tl gedroogde...

Bieslook-knoflook boter
Bieslook-knoflook boter

  Bieslook-knoflook boter huishoudfolie 400 g roomboter (ongezouten)olijfolie2 bollen knoflook200 g barbecurub (naar keuze)3 el bieslook (fijngesneden) Snijd de bovenkant van de knoflookbol er af en doe er wat olijfolie op.Leg deze bol een uur op een barbecue van...