Gevulde hamburger

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord bacon, barbecue, barbecuerub, barbecuesaus, BBQ Style, cheddar, gehakt, hamburger, jalapeno
Bereidingstijd 30 minuten
Passieve Tijd 30 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • plastic folie
  • hamburgerpers Napoleon Grills
  • kernthermometer
  • houten satéprikkers

Ingrediënten

  • 480 g rundergehakt
  • 20 plakjes ontbijtspek 5 per hamburger
  • bbq-rub naar keuze
  • 4 hamburgerbroodjes
  • rode bbq-saus naar keuze
  • witte bbq-saus naar keuze
  • 1 tomaat
  • 1 ui
  • blaadjes sla
  • 4 ingelegde jalapeños

vulling

  • 1 bakje roomkaas
  • ½ bosje bieslook fijngehakt
  • 2 ingelegde jalapeños in ringetjes
  • 150 g cheddar in kleine blokjes

Instructies

  • Begin met maken van het spekmatje. Voor iedere hamburger maak je een eigen spekmatje. Leg op je werkblad plastic folie en leg hierop horizontaal vier plakjes spek. Snijd het vijfde plakje doormidden en weef dit verticaal in het midden van het matje door de horizontale plakjes. Herhaal dit voor de andere hamburgers.
  • Snijd de ingrediënten voor de vulling in kleine stukjes. Meng dit door de roomkaas. Zet apart.
  • Snijd de tomaat in plakjes, de ui in ringen en was de blaadjes sla. Zet apart.
  • Doe het plastic folie met het spekmatje in de hamburgerpers. Strooi er een beetje bbq-rub in. Vul met een handje gehakt, druk dit niet aan maar houd het los. Maak met de deksel van de hamburgerpers een kuiltje of doe dit met je hand. Vul het kuiltje met ongeveer 1 eetlepel van de roomkaasvulling. Sluit af met een laagje gehakt en vouw de burger dicht met het spek. Wikkel het plastic folie strak om de burger. Haal de burger uit de vorm en leg het 30 minuten in de koelkast. Herhaal dit voor de andere hamburgers.
  • Maak de barbecue klaar voor indirecte bereiding (105°C). Gril de hamburgers eerst op het indirecte gedeelte tot een kerntemperatuur van ca. 54°C, gril eventueel af op het directe gedeelte voor extra kleur (de temperatuur van de barbecue zal nu ca. 180°C zijn). Snijd de hamburgerbroodjes door het midden en gril deze kort krokant op het directe gedeelte van de barbecue.
  • Bouw nu het hamburgerbroodje op. Leg op de onderste helft van het broodje een beetje van de rode bbq-saus, dan de blaadjes sla, 3 plakjes tomaat, 3 uienringen, de hamburger, een beetje witte saus en de bovenkant van het broodje. Prik de satéprikker door de jalapeño en steek deze door het broodje. Serveer direct.

Video

Notities

Deze video is gemaakt i.s.m. met Napoleon Grills.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Teriyaki Pina Colada Burger
Teriyaki Pina Colada Burger

  Teriyaki Pina Colada Burger keukenmachine met gehaktmolenkwastjekernthermometeraluminiumfolie 780 g runderlappen20 g speklapjes80 ml teriyakisaus1 ananas1 zakje geraspte kaas8 plakjes ontbijtspek4 hamburgerbroodjeszout en peperPina Coladasaus300 ml kokosroom150...

Dutch style bbq-mussels
Dutch style bbq-mussels

  Dutch style bbq-mussels gietijzeren pan 2 kg verse mosselen300 g spek50 g gezouten roomboter800 g Hollandse roerbakgroenten2 el Roquefort250 ml kookroomstokbroodbieslook Bereid een bbq voor op directe bereiding met een temperatuur van 180°C.Spoel intussen de...

Gekruide lamsrack met citrussalade
Gekruide lamsrack met citrussalade

  Gekruide lamsrack met citrussalade kernthermometer 2 lamsracksolijfolierub2 tl zout2 tl gemalen komijn1 tl gemalen koriander1 tl gemalen kardemom½ tl chiliflakes½ tl zwarte pepercitrussalade1 bloedsinaasappelen1 sinaasappel1 grapefruit2 lente-uitjes8...

BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw
BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw

  BBQ-bearclaw / BBQ-berenklauw pankernthermometerhouten satéprikkers 500 g rundergehakt1 el bbq-rub2 uienbbq-sauszout en pepersatésaus150 g pindakaas2 el mirin2½ el sojasaus2 tl honing½ tl knoflookpoeder80 ml kokend water Richt de barbecue in met een indirect en...

BBQ-carnitas in bao buns
BBQ-carnitas in bao buns

  BBQ-carnitas in bao buns kernthermometerDutch Oven procureur van ca. 1100 grambbq-rublittle gembao bunslente-uikruidenmengsel2 el basterdsuiker1 el oregano2 tl komijnpoeder1 tl paprikapoeder1 ui5 teentjes knoflook1 rode peper2 laurierblaadjes1 sinaasappel4 el...