Gevulde hamburger

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord bacon, barbecue, barbecuerub, barbecuesaus, BBQ Style, cheddar, gehakt, hamburger, jalapeno
Bereidingstijd 30 min
Passieve Tijd 30 min
Porties 4 personen

Equipment

  • plastic folie
  • hamburgerpers Napoleon Grills
  • kernthermometer
  • houten satéprikkers

Ingrediënten

  • 480 g rundergehakt
  • 20 plakjes ontbijtspek 5 per hamburger
  • bbq-rub naar keuze
  • 4 hamburgerbroodjes
  • rode bbq-saus naar keuze
  • witte bbq-saus naar keuze
  • 1 tomaat
  • 1 ui
  • blaadjes sla
  • 4 ingelegde jalapeños

vulling

  • 1 bakje roomkaas
  • ½ bosje bieslook fijngehakt
  • 2 ingelegde jalapeños in ringetjes
  • 150 g cheddar in kleine blokjes

Instructies

  • Begin met maken van het spekmatje. Voor iedere hamburger maak je een eigen spekmatje. Leg op je werkblad plastic folie en leg hierop horizontaal vier plakjes spek. Snijd het vijfde plakje doormidden en weef dit verticaal in het midden van het matje door de horizontale plakjes. Herhaal dit voor de andere hamburgers.
  • Snijd de ingrediënten voor de vulling in kleine stukjes. Meng dit door de roomkaas. Zet apart.
  • Snijd de tomaat in plakjes, de ui in ringen en was de blaadjes sla. Zet apart.
  • Doe het plastic folie met het spekmatje in de hamburgerpers. Strooi er een beetje bbq-rub in. Vul met een handje gehakt, druk dit niet aan maar houd het los. Maak met de deksel van de hamburgerpers een kuiltje of doe dit met je hand. Vul het kuiltje met ongeveer 1 eetlepel van de roomkaasvulling. Sluit af met een laagje gehakt en vouw de burger dicht met het spek. Wikkel het plastic folie strak om de burger. Haal de burger uit de vorm en leg het 30 minuten in de koelkast. Herhaal dit voor de andere hamburgers.
  • Maak de barbecue klaar voor indirecte bereiding (105°C). Gril de hamburgers eerst op het indirecte gedeelte tot een kerntemperatuur van ca. 54°C, gril eventueel af op het directe gedeelte voor extra kleur (de temperatuur van de barbecue zal nu ca. 180°C zijn). Snijd de hamburgerbroodjes door het midden en gril deze kort krokant op het directe gedeelte van de barbecue.
  • Bouw nu het hamburgerbroodje op. Leg op de onderste helft van het broodje een beetje van de rode bbq-saus, dan de blaadjes sla, 3 plakjes tomaat, 3 uienringen, de hamburger, een beetje witte saus en de bovenkant van het broodje. Prik de satéprikker door de jalapeño en steek deze door het broodje. Serveer direct.

Video

Notities

Deze video is gemaakt i.s.m. met Napoleon Grills.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Bourbon Pork Belly chunks
Bourbon Pork Belly chunks

  Bourbon Pork Belly chunks 1 handjevol rookhoutgietijzeren schaalgietijzeren steelpancocktailprikkers 200-300 ml bourbon whisky800 g buikspek1-2 el barbecuerub4 el tomatenketchup4- 6 el barbecuesaus2 el sojasaus2 el honing Richt de barbecue in voor de indirecte...

Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook
Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook

  Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook 1 handvol rookhout 1 côte de Boeuf4-6 teentjes knoflook4-6 takjes rozemarijn1 bosje groene asperges500 g Roseval aardappelen (ca. 2 grote aardappelen p.p.)zout en peper Maak ca. 6 insnedes van ca. 2 cm de côte de Boeuf...

Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella
Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella

  vijzel 4 Sint-Jakobsschelpen2 kleine buffelmozzarella ’szeezout en peperpesto10-15 basilicumblaadjeseen handvol peterselie2 el pijnboompitten1 el geraspte Parmezaanse kaas60 ml olijfoliesap van een halve limoen Doe alle ingrediënten voor de pesto in een vijzel...

BBQ honey chicken wings
BBQ honey chicken wings

  BBQ honey chicken wings gietijzeren pankernthermometer 1 kg kippenvleugelsmarinade6 el sojasausflinke scheut olijfolie1 el zoetzure chilisaus1 el kiprub1 el pilipili kruiden of chilipoeder1 tl zout1 tl knoflookpoederglaze3 teentjes knoflook1 ui4 el ketchup2 el...

Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout
Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout

  Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout kernthermometeraluminiumfolievijzel 1 varkensrack (ca. 1,3 kg)oliezoethoutrub1 el zwarte peper1 el zoethoutpoeder1 el zout10 pimentbolletjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot...