Gevulde Hasselback kipfilet van de rookplank

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord cederhout plank, hasselback, kiprecept, parmaham
Bereidingstijd 30 min
Porties 1 persoon

Ingrediënten

  • 1 kipfilet
  • 1 vleestomaat
  • 1/4 courgette
  • 1/2 el Italiaanse kruiden
  • 1 plakje Brie
  • 1-2 plakken Parmaham
  • zout en peper
  • stokbrood

Instructies

  • Controleer de kipfilet op losse stukjes en velletjes en verwijder deze. Snijd de vleestomaat en courgette in dunne plakjes.
  • Neem vervolgens de kipfilet en de chopsticks en leg de chopsticks langs beide zijde van de kipfilet. Deze helpen je met het insnijden van de kipfilet. Snijd ze in de breedte om de 7 mm tot twee derde in. Zorg ervoor dat je ze niet helemaal doorsnijdt, de onderkant van de kipfilet moet wel aan elkaar blijven zitten.
  • Bestrooi de kipfilet met de Italiaanse kruiden en een snufje peper en zout. Steek de vleestomaat en de courgette om en om in de sneden van de kipfilet. Leg de kipfilet op het (droge)rookplankje.
  • Verwarm de barbecue voor op 180C°. Let het rookplankje direct boven het vuur in de barbecue en sluit de deksel.
  • De kipfilet is klaar wanneer een kerntemperatuur van 72°C is bereikt. Leg kort voor deze tijd de plak brie op de kipfilet zodat deze nog mooi kan smelten. Haal de kipfilet van de barbecue en leg op de brie de Parmaham. Serveer met stokbrood, rucola en gepofte tomaatjes.

Video

Notities

Extra nodig:
  • 2 chopsticks
  • 1 rookplankje
  • kernthermometer

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Bourbon Pork Belly chunks
Bourbon Pork Belly chunks

  Bourbon Pork Belly chunks 1 handjevol rookhoutgietijzeren schaalgietijzeren steelpancocktailprikkers 200-300 ml bourbon whisky800 g buikspek1-2 el barbecuerub4 el tomatenketchup4- 6 el barbecuesaus2 el sojasaus2 el honing Richt de barbecue in voor de indirecte...

Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook
Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook

  Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook 1 handvol rookhout 1 côte de Boeuf4-6 teentjes knoflook4-6 takjes rozemarijn1 bosje groene asperges500 g Roseval aardappelen (ca. 2 grote aardappelen p.p.)zout en peper Maak ca. 6 insnedes van ca. 2 cm de côte de Boeuf...

Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella
Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella

  vijzel 4 Sint-Jakobsschelpen2 kleine buffelmozzarella ’szeezout en peperpesto10-15 basilicumblaadjeseen handvol peterselie2 el pijnboompitten1 el geraspte Parmezaanse kaas60 ml olijfoliesap van een halve limoen Doe alle ingrediënten voor de pesto in een vijzel...

BBQ honey chicken wings
BBQ honey chicken wings

  BBQ honey chicken wings gietijzeren pankernthermometer 1 kg kippenvleugelsmarinade6 el sojasausflinke scheut olijfolie1 el zoetzure chilisaus1 el kiprub1 el pilipili kruiden of chilipoeder1 tl zout1 tl knoflookpoederglaze3 teentjes knoflook1 ui4 el ketchup2 el...

Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout
Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout

  Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout kernthermometeraluminiumfolievijzel 1 varkensrack (ca. 1,3 kg)oliezoethoutrub1 el zwarte peper1 el zoethoutpoeder1 el zout10 pimentbolletjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot...