Gevulde Hasselback kipfilet van de rookplank

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord cederhout plank, hasselback, kiprecept, parmaham
Bereidingstijd 30 minuten
Porties 1 persoon

Ingrediënten

  • 1 kipfilet
  • 1 vleestomaat
  • 1/4 courgette
  • 1/2 el Italiaanse kruiden
  • 1 plakje Brie
  • 1-2 plakken Parmaham
  • zout en peper
  • stokbrood

Instructies

  • Controleer de kipfilet op losse stukjes en velletjes en verwijder deze. Snijd de vleestomaat en courgette in dunne plakjes.
  • Neem vervolgens de kipfilet en de chopsticks en leg de chopsticks langs beide zijde van de kipfilet. Deze helpen je met het insnijden van de kipfilet. Snijd ze in de breedte om de 7 mm tot twee derde in. Zorg ervoor dat je ze niet helemaal doorsnijdt, de onderkant van de kipfilet moet wel aan elkaar blijven zitten.
  • Bestrooi de kipfilet met de Italiaanse kruiden en een snufje peper en zout. Steek de vleestomaat en de courgette om en om in de sneden van de kipfilet. Leg de kipfilet op het (droge)rookplankje.
  • Verwarm de barbecue voor op 180C°. Let het rookplankje direct boven het vuur in de barbecue en sluit de deksel.
  • De kipfilet is klaar wanneer een kerntemperatuur van 72°C is bereikt. Leg kort voor deze tijd de plak brie op de kipfilet zodat deze nog mooi kan smelten. Haal de kipfilet van de barbecue en leg op de brie de Parmaham. Serveer met stokbrood, rucola en gepofte tomaatjes.

Video

Notities

Extra nodig:
  • 2 chopsticks
  • 1 rookplankje
  • kernthermometer

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Mezcal-gemarineerde bavette met gegrilde ananassalsa
Mezcal-gemarineerde bavette met gegrilde ananassalsa

  Mezcal-gemarineerde bavette met gegrilde ananassalsa vacuümzak en vacumeermachinekernthermometeraluminiumfolie 1 bavettemarinade120 ml mezcal2 tl sinaasappelschil2 tl limoenrasp180 ml sinaasappelsap120 ml limoensap4 teentjes knoflook1 rode peper1 el...

Thaise varkensspiesjes
Thaise varkensspiesjes

  Thaise varkensspiesjes houten satéprikkers 400 procureurlapjes50 ml kokosroom½ bosje koriander1 limoenmarinade50 ml kokosmelk5 teentjes knoflook2 el palmsuiker2 el vissaus1 el maïzena1 el neutrale olie1 el gehakte peterselie1 tl korianderzaad1 tl sojasaus1 tl...

Vegan pulled pork bagel
Vegan pulled pork bagel

  Vegan pulled pork bagel barbecue met dekselRVS GrillmandCold smoke generator (CSG)Rookmot Applealuminiumfoliegietijzeren koekenpan (skillet) of bakplaat 750 g oesterzwammen3 el bbq-rubscheutje arachideolie6 bio vegan bagels o.i.d. (wij gebruiken Pur Pain van de...

Kipsaté satay gai
Kipsaté satay gai

  Kipsaté satay gai houten satéprikkers of ijzeren spiesjeskernthermometer1 gietijzeren pan1 gietijzeren koekenpan 500 g kippendijenmarinade1 pakje kokosmelk (a 200 ml)1 tl kurkuma1 el palmsuiker1½ el sojasauschiliflakes (naar smaak)1 teentje knoflook...

Gerookte harissa-kipgehaktballetjes
Gerookte harissa-kipgehaktballetjes

  Gerookte harissa-kipgehaktballetjes gehaktmolenkernthermometerhandvol rookhoutsmokerbox 750 g kippendijen1 sjalotje2 teentjes knoflook15 g peterselie60 g gedroogde abrikozen2 tl harissa50 g paneermeel10 g dille300 g parelcouscouszout en peperharissa-saus250 ml...