Gevulde Iberico varkenshaas

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 20 min
Passieve Tijd 10 min
Porties 3 personen

Equipment

  • slagerstouw

Ingrediënten

  • 600 g Iberico varkenshaas (2 stuks)
  • 300 g champignons in plakjes
  • 1 ui gesnipperd
  • 30 g boter
  • 2-3 el paneermeel
  • in Provolone kaas in kleine plakjes
  • 2 el gehakte verse peterselie
  • 10 plakjes Parmaham

Instructies

  • Bereid de barbecue op de indirecte methode en een temperatuur van rond de 120ºC
  • Smelt de boter in een pan en bak hierin de uien en champignons.
  • Snijd de kaas in plakjes en hak de peterselie.
  • Haal de pan van de barbecue en meng het champignon-uimengsel met het paneermeel , kaas en peterselie. Breng op smaak met zout en peper.
  • Vlinder het vlees open. Maak een insnede van een derde over de lengte van de varkenshaas en leg hem open. Eventueel om hem mooi plat te krijgen snijd het vlees ook nog even een stukje in naar links en rechts.
  • Leg de plakjes ham op je werkplank, elkaar iets overlappend, en leg het varkensvlees erop.
  • Verdeel over de varkenshaas de vulling, rol het op en bind vast met slagerstouw.
  • Leg de gevulde varkenshaas op het indirecte gedeelte van de barbecue en gril naar een kerntemperatuur van 56º C.
  • Haal het vlees van de barbecue en laat even losjes ingepakt rusten voordat je het in mooie plakken aansnijdt.

Video

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

BBQ honey chicken wings
BBQ honey chicken wings

  BBQ honey chicken wings gietijzeren pankernthermometer 1 kg kippenvleugelsmarinade6 el sojasausflinke scheut olijfolie1 el zoetzure chilisaus1 el kiprub1 el pilipili kruiden of chilipoeder1 tl zout1 tl knoflookpoederglaze3 teentjes knoflook1 ui4 el ketchup2 el...

Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout
Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout

  Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout kernthermometeraluminiumfolievijzel 1 varkensrack (ca. 1,3 kg)oliezoethoutrub1 el zwarte peper1 el zoethoutpoeder1 el zout10 pimentbolletjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot...

Cinnamon Beef Roll – hartige kaneelbroodjes
Cinnamon Beef Roll – hartige kaneelbroodjes

  Cinnamonbeef roll met peren-bbqsaus gietijzeren panpizzasteenbakpapierrasp 250 g rundergehakt1 sjalotje1 el sambalolie1 pak kant-en-klaar kaneelbroodjesperen-bbqglaze90 ml tomatenketchup2 tl worcestersaus1 tl azijn1 el bruinebasterdsuiker1 tl paprikapoeder½ tl...

Pittig broodje BBQ-rund
Pittig broodje BBQ-rund

  Pittig broodje BBQ-rund gietijzeren panhandjevol 2 el plantaardige olie1 ui2 teentjes knoflook1 rode peper700 g rundergehakt1 el tomatenpuree2 tl kerriepoeder1 tl tabasco1 el bloem400 g gehakte tomaten in blik2 el chutney150 ml water4 eierenkoriander (ter...

Geplankte kabeljauw met kokosrijst
Geplankte kabeljauw met kokosrijst

Geplankte kabeljauw met kokosrijst gietijzeren panrookplankkernthermometer 4 stevige witte visfilets (wij gebruiken kabeljauw)2 tl olieverse koriander (ter garnering)kokosrijst190 g jasmijnrijst270 ml blikje kokosmelk120 ml koud waterThaise dressing2 el zoete...