Gevulde Iberico varkenshaas

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Passieve Tijd 10 minuten
Porties 3 personen

Equipment

  • slagerstouw

Ingrediënten

  • 600 g Iberico varkenshaas (2 stuks)
  • 300 g champignons in plakjes
  • 1 ui gesnipperd
  • 30 g boter
  • 2-3 el paneermeel
  • in Provolone kaas in kleine plakjes
  • 2 el gehakte verse peterselie
  • 10 plakjes Parmaham

Instructies

  • Bereid de barbecue op de indirecte methode en een temperatuur van rond de 120ºC
  • Smelt de boter in een pan en bak hierin de uien en champignons.
  • Snijd de kaas in plakjes en hak de peterselie.
  • Haal de pan van de barbecue en meng het champignon-uimengsel met het paneermeel , kaas en peterselie. Breng op smaak met zout en peper.
  • Vlinder het vlees open. Maak een insnede van een derde over de lengte van de varkenshaas en leg hem open. Eventueel om hem mooi plat te krijgen snijd het vlees ook nog even een stukje in naar links en rechts.
  • Leg de plakjes ham op je werkplank, elkaar iets overlappend, en leg het varkensvlees erop.
  • Verdeel over de varkenshaas de vulling, rol het op en bind vast met slagerstouw.
  • Leg de gevulde varkenshaas op het indirecte gedeelte van de barbecue en gril naar een kerntemperatuur van 56º C.
  • Haal het vlees van de barbecue en laat even losjes ingepakt rusten voordat je het in mooie plakken aansnijdt.

Video

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Dutch style bbq-mussels
Dutch style bbq-mussels

Dutch style bbq-mussels gietijzeren pan 2 kg verse mosselen300 g spek50 g gezouten roomboter800 g Hollandse roerbakgroenten2 el Roquefort250 ml kookroomstokbroodbieslook Bereid een bbq voor op directe bereiding met een temperatuur van 180°C.Spoel intussen de mosselen...

Gekruide lamsrack met citrussalade
Gekruide lamsrack met citrussalade

  Gekruide lamsrack met citrussalade kernthermometer 2 lamsracksolijfolierub2 tl zout2 tl gemalen komijn1 tl gemalen koriander1 tl gemalen kardemom½ tl chiliflakes½ tl zwarte pepercitrussalade1 bloedsinaasappelen1 sinaasappel1 grapefruit2 lente-uitjes8...

BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw
BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw

  BBQ-bearclaw / BBQ-berenklauw pankernthermometerhouten satéprikkers 500 g rundergehakt1 el bbq-rub2 uienbbq-sauszout en pepersatésaus150 g pindakaas2 el mirin2½ el sojasaus2 tl honing½ tl knoflookpoeder80 ml kokend water Richt de barbecue in met een indirect en...

Dutch style bbq-mussels
BBQ-carnitas in bao buns

  BBQ-carnitas in bao buns kernthermometerDutch Oven procureur van ca. 1100 grambbq-rublittle gembao bunslente-uikruidenmengsel2 el basterdsuiker1 el oregano2 tl komijnpoeder1 tl paprikapoeder1 ui5 teentjes knoflook1 rode peper2 laurierblaadjes1 sinaasappel4 el...

BBQ Smoked Spatchcock Chicken
BBQ Smoked Spatchcock Chicken

  BBQ Smoked Spatchcock Chicken Beer Barrel chunksgevogelteschaargietijzeren koekenpan (skillet)fijne raspspray-bottle (plantenspuit)kernthermometeraluminiumfolie 1 hele kip500 g voorgegaarde krieltjes in de schil1 el bbq-rubolijfolie1 flesje bier (bv...