Gevulde pittige puntpaprika's

Recept afdrukken
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Trefwoord barbecue, barbecue snack, BBQ Style, gehakt, paprika, puntpaprika, roken, rookplankje
Bereidingstijd 30 minuten
Passieve Tijd 2 uur
Porties 4 personen

Equipment

  • 2 x Western Red Cedar rookplank
  • kernthermometer

Ingrediënten

  • 2 rode puntpaprika’s
  • 1 zakje mini-mozzarella bolletjes
  • olijfolie

vulling

  • 2 teentjes knoflook
  • ½ bosje lente-ui
  • 1 chilipeper
  • 1 tl chilipoeder of cayennepeper
  • 500 g half om half gehakt
  • 1 bakje verse Italiaanse kruiden tijm, rozemarijn, salie en oregano
  • zout en peper

Instructies

  • Leg de rookplank voor gebruik 1-2 uur onder water.
  • Richt de barbecue in voor de directe methode en verwarm voor op 175°C.
  • Halveer de puntpaprika's en verwijder de zaadlijsten. Indien nodig snijd je aan de onderkant ook een klein plakje af, zodat de paprika’s stevig blijven liggen.
  • Pers de knoflook, snijd de lente-ui in ringetjes, verwijder (naar smaak) de zaadjes uit de chilipeper en snijd fijn. Hak de verse Italiaanse kruiden fijn. Meng de ingrediënten voor de vulling en vul de paprika’s met het gehaktmengsel.
  • Snijd de mozzarella-bolletjes door. Leg op elke gevulde paprika een paar gehalveerde mozzarella-bolletjes en besprenkel met een beetje olijfolie.
  • Gril eerst de bereidingszijde van de plank ca. 20 seconden voor. Leg de paprika’s op de voorgegrilde zijde van de plank en leg de plank op de barbecue. Sluit de deksel van de barbecue. Zodra de gehaktvulling een kerntemperatuur van 70°C heeft, zijn de gevulde puntpaprika’s klaar.
  • Serveer de paprika’s direct. Lekker met gebakken aardappelen of geroosterd stokbrood met een groene salade.

Notities

Dit recept is gemaakt i.s.m. Rookplankje.nl

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Teriyaki Pina Colada Burger
Teriyaki Pina Colada Burger

  Teriyaki Pina Colada Burger keukenmachine met gehaktmolenkwastjekernthermometeraluminiumfolie 780 g runderlappen20 g speklapjes80 ml teriyakisaus1 ananas1 zakje geraspte kaas8 plakjes ontbijtspek4 hamburgerbroodjeszout en peperPina Coladasaus300 ml kokosroom150...

Dutch style bbq-mussels
Dutch style bbq-mussels

  Dutch style bbq-mussels gietijzeren pan 2 kg verse mosselen300 g spek50 g gezouten roomboter800 g Hollandse roerbakgroenten2 el Roquefort250 ml kookroomstokbroodbieslook Bereid een bbq voor op directe bereiding met een temperatuur van 180°C.Spoel intussen de...

Gekruide lamsrack met citrussalade
Gekruide lamsrack met citrussalade

  Gekruide lamsrack met citrussalade kernthermometer 2 lamsracksolijfolierub2 tl zout2 tl gemalen komijn1 tl gemalen koriander1 tl gemalen kardemom½ tl chiliflakes½ tl zwarte pepercitrussalade1 bloedsinaasappelen1 sinaasappel1 grapefruit2 lente-uitjes8...

BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw
BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw

  BBQ-bearclaw / BBQ-berenklauw pankernthermometerhouten satéprikkers 500 g rundergehakt1 el bbq-rub2 uienbbq-sauszout en pepersatésaus150 g pindakaas2 el mirin2½ el sojasaus2 tl honing½ tl knoflookpoeder80 ml kokend water Richt de barbecue in met een indirect en...

BBQ-carnitas in bao buns
BBQ-carnitas in bao buns

  BBQ-carnitas in bao buns kernthermometerDutch Oven procureur van ca. 1100 grambbq-rublittle gembao bunslente-uikruidenmengsel2 el basterdsuiker1 el oregano2 tl komijnpoeder1 tl paprikapoeder1 ui5 teentjes knoflook1 rode peper2 laurierblaadjes1 sinaasappel4 el...