Gevulde pittige puntpaprika's

Recept afdrukken
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Trefwoord barbecue, barbecue snack, BBQ Style, gehakt, paprika, puntpaprika, roken, rookplankje
Bereidingstijd 30 minuten
Passieve Tijd 2 uur
Porties 4 personen

Equipment

  • 2 x Western Red Cedar rookplank
  • kernthermometer

Ingrediënten

  • 2 rode puntpaprika’s
  • 1 zakje mini-mozzarella bolletjes
  • olijfolie

vulling

  • 2 teentjes knoflook
  • ½ bosje lente-ui
  • 1 chilipeper
  • 1 tl chilipoeder of cayennepeper
  • 500 g half om half gehakt
  • 1 bakje verse Italiaanse kruiden tijm, rozemarijn, salie en oregano
  • zout en peper

Instructies

  • Leg de rookplank voor gebruik 1-2 uur onder water.
  • Richt de barbecue in voor de directe methode en verwarm voor op 175°C.
  • Halveer de puntpaprika's en verwijder de zaadlijsten. Indien nodig snijd je aan de onderkant ook een klein plakje af, zodat de paprika’s stevig blijven liggen.
  • Pers de knoflook, snijd de lente-ui in ringetjes, verwijder (naar smaak) de zaadjes uit de chilipeper en snijd fijn. Hak de verse Italiaanse kruiden fijn. Meng de ingrediënten voor de vulling en vul de paprika’s met het gehaktmengsel.
  • Snijd de mozzarella-bolletjes door. Leg op elke gevulde paprika een paar gehalveerde mozzarella-bolletjes en besprenkel met een beetje olijfolie.
  • Gril eerst de bereidingszijde van de plank ca. 20 seconden voor. Leg de paprika’s op de voorgegrilde zijde van de plank en leg de plank op de barbecue. Sluit de deksel van de barbecue. Zodra de gehaktvulling een kerntemperatuur van 70°C heeft, zijn de gevulde puntpaprika’s klaar.
  • Serveer de paprika’s direct. Lekker met gebakken aardappelen of geroosterd stokbrood met een groene salade.

Notities

Dit recept is gemaakt i.s.m. Rookplankje.nl

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Gerookte runderwangen
Gerookte runderwangen

  Gerookte runderwangen 1 handvol rookhoutkernthermometer 1-1,2 kg runderwangenbbq-rub (naar keuze)1 fles bier (Fire&Food BBQ IPA)50 g roomboter2-3 el bruine suiker Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verwarm hem voor op 135°C.Verwijder...

Pizza-breekbrood
Pizza-breekbrood

  Pizza-breekbrood pizzasteen 1 breekbrood1 potje tomatensaus1 bol mozzarella½ zakje jong belegen kaas10-12 plakjes pepperoni of salamikruidenboter75 g gezouten boter3 teentjes knoflook1 el verse salie2 tl gedroogde basilicum1 tl gedroogde oregano1 tl gedroogde...

Bieslook-knoflook boter
Bieslook-knoflook boter

  Bieslook-knoflook boter huishoudfolie 400 g roomboter (ongezouten)olijfolie2 bollen knoflook200 g barbecurub (naar keuze)3 el bieslook (fijngesneden) Snijd de bovenkant van de knoflookbol er af en doe er wat olijfolie op.Leg deze bol een uur op een barbecue van...

Brine/pekel voor (kerst)kalkoen
Brine/pekel voor (kerst)kalkoen

  Brine/pekel voor (kerst)kalkoen emmer 1 kalkoen3,5 l karnemelk3,5 l water400 g zeezout48 g barbecuerub naar keuze (tip gebruik een All Purpose Rub) Voeg 200 gram zout aan de karnemelk, roer totdat het zout is opgelost. Voeg dan de barbecuerub toe. Daarna kan...

Kicken Kerstkalkoen
Kicken Kerstkalkoen

  Kicken Kerstkalkoen handjevol rookhoutkernthermometer 4,5 kg kalkoen (uit de brine)barbecurub naar keuze (bv een All Purpuse Rub)bieslook-kruidenboter (zie recept) Snijd de boterstaaf in schijfjes van ca. 0,5 cm dikte.Maak de huid bij de borst wat los zodat je...