
Gevulde procureurrollade met cranberrybaconjam
Equipment
- slagerstouw
- gietijzeren koekenpan (skillet)
- gietijzeren braadpan of kleine Dutch Oven
- rookchunk, kers
- kernthermometer
Ingrediënten
- 1 procureur
- olijfolie
- 1 handjevol gedroogde cranberries
- 4 sjalotten
- 1 klontje roomboter
- verse rozemarijn en tijm
- zest van een sinaasappel
- zout en peper
cranberrybaconjam
- 250 g verse cranberries
- 150 g gerookt spek
- 250 ml water
- 250 g suiker
- sap van ½ citroen
- zest van een sinaasappel
gepofte zoete aardappel
- 2 zoete aardappelen
- 1 bakje crème fraîche
Instructies
- Maak je barbecue gereed voor indirect gebruik op 150°C.
- Snipper de sjalotjes en fruit deze in de gesmolten roomboter in je skillet. Laat afkoelen.
- Vlinder je procureur en bestrijk deze met een beetje olijfolie. Leg hierop de gefruite sjalotjes en strooi er een laagje gedroogde cranberries op. Als laatste mogen er de verse tijm, rozemarijn, sinaasappelzest op. Breng op smaak met zout en peper.
- Rol de procureur op en bind hem als een rollade.
- Leg de rollade op de barbecue en gaar deze tot een kerntemperatuur van minimaal 70°C. Dit mag ook gerust 80°C zijn, dan smelten de vetjes lekker.
- Leg de zoete aardappelen bij de rollade op de barbecue en laat deze lekker poffen.
- Bak voor de cranberrybaconjam de spek aan in een pannetje. Voeg nu alle andere ingrediënten toe en laat het voorzichtig koken tot de cranberries “knappen”. Zet nu het vuur lager en laat het minimaal 30 minuten inkoken tot een mooie jam.
- Als de rollade gaar is laat je deze even rusten voor het aansnijden.
- Snijd de gepofte zoete aardappel open en vul deze met crème fraîche en een lepel van de cranberrybaconjam.
- Snijd de rollade in plakken en serveer met de cranberrybaconjam en de gepofte zoete aardappel.