Gevulde rode bieten

Recept afdrukken
Gang Bijgerecht
Trefwoord barbecue, barbecue snack, kaas, rode biet
Bereidingstijd 30 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 8 voorgekookte rode bieten
  • 1 takje tijm
  • 1 teentje knoflook
  • 300 g schapenyoghurt of normale yoghurt
  • 100 g gemalen hazelnoten
  • 100 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 eidooier
  • 1 tl honing
  • zout en peper

Instructies

  • Verwarm de barbecue voor op 200°C en richt in voor de indirecte methode.
  • Hak de tijm en knoflook fijn. Meng de (schapen)yoghurt met de gemalen hazelnoten, Parmezaanse kaas, 1 theelepel tijm, ½ theelepel knoflook, de eidooier, honing en wat zout en peper.
  • Snijd het kapje van de rode bieten af en hol ze zo uit, dat er een holte voor de vulling ontstaat.
  • Vul de rode bieten met het yoghurtmengsel en gril ze 20-25 minuten met gesloten deksel op het indirecte gedeelte van de barbecue.

Notities

Dit recept komt uit het boek Ja, ik gril! - Vegetarisch.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Teriyaki Pina Colada Burger
Teriyaki Pina Colada Burger

  Teriyaki Pina Colada Burger keukenmachine met gehaktmolenkwastjekernthermometeraluminiumfolie 780 g runderlappen20 g speklapjes80 ml teriyakisaus1 ananas1 zakje geraspte kaas8 plakjes ontbijtspek4 hamburgerbroodjeszout en peperPina Coladasaus300 ml kokosroom150...

Dutch style bbq-mussels
Dutch style bbq-mussels

  Dutch style bbq-mussels gietijzeren pan 2 kg verse mosselen300 g spek50 g gezouten roomboter800 g Hollandse roerbakgroenten2 el Roquefort250 ml kookroomstokbroodbieslook Bereid een bbq voor op directe bereiding met een temperatuur van 180°C.Spoel intussen de...

Gekruide lamsrack met citrussalade
Gekruide lamsrack met citrussalade

  Gekruide lamsrack met citrussalade kernthermometer 2 lamsracksolijfolierub2 tl zout2 tl gemalen komijn1 tl gemalen koriander1 tl gemalen kardemom½ tl chiliflakes½ tl zwarte pepercitrussalade1 bloedsinaasappelen1 sinaasappel1 grapefruit2 lente-uitjes8...

BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw
BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw

  BBQ-bearclaw / BBQ-berenklauw pankernthermometerhouten satéprikkers 500 g rundergehakt1 el bbq-rub2 uienbbq-sauszout en pepersatésaus150 g pindakaas2 el mirin2½ el sojasaus2 tl honing½ tl knoflookpoeder80 ml kokend water Richt de barbecue in met een indirect en...

BBQ-carnitas in bao buns
BBQ-carnitas in bao buns

  BBQ-carnitas in bao buns kernthermometerDutch Oven procureur van ca. 1100 grambbq-rublittle gembao bunslente-uikruidenmengsel2 el basterdsuiker1 el oregano2 tl komijnpoeder1 tl paprikapoeder1 ui5 teentjes knoflook1 rode peper2 laurierblaadjes1 sinaasappel4 el...