
Gevulde rode bieten
Ingrediënten
- 8 voorgekookte rode bieten
- 1 takje tijm
- 1 teentje knoflook
- 300 g schapenyoghurt of normale yoghurt
- 100 g gemalen hazelnoten
- 100 g geraspte Parmezaanse kaas
- 1 eidooier
- 1 tl honing
- zout en peper
Instructies
- Verwarm de barbecue voor op 200°C en richt in voor de indirecte methode.
- Hak de tijm en knoflook fijn. Meng de (schapen)yoghurt met de gemalen hazelnoten, Parmezaanse kaas, 1 theelepel tijm, ½ theelepel knoflook, de eidooier, honing en wat zout en peper.
- Snijd het kapje van de rode bieten af en hol ze zo uit, dat er een holte voor de vulling ontstaat.
- Vul de rode bieten met het yoghurtmengsel en gril ze 20-25 minuten met gesloten deksel op het indirecte gedeelte van de barbecue.