Was de mosselen grondig. Als ze dicht blijven zijn ze goed, blijven ze open dan gooi je ze weg.
Snijd de chorizo, bleekselderij en tomaat in stukjes, snipper de ui. Hak de peterselie fijn.
Zet de branders onder de wok aan en laat de wok goed heet worden. Doe een scheut koolzaadolie in de wok en bak de chorizo, ui en bleekselderij. Voeg de tomatenblokjes, verse tomaat, snufje chilipoeder en de wijn toe.
Zet het vuur middelhoog en voeg de mosselen toe, doe de klep van de barbecue dicht en laat de mosselen 5-7 minuten koken.
Als de mosselen daarna mooi openstaan knijp je een halve citroen uit boven de mosselen. Snijd de andere helft van de citroen in schijfjes. Bestrooi de mosselen met peterselie en garneer met een schijfje citroen. Serveer de mosselen met brood en aioli.
Thaise varkensspiesjes houten satéprikkers 400 procureurlapjes50 ml kokosroom½ bosje koriander1 limoenmarinade50 ml kokosmelk5 teentjes knoflook2 el palmsuiker2 el vissaus1 el maïzena1 el neutrale olie1 el gehakte peterselie1 tl korianderzaad1 tl sojasaus1 tl...
Kipsaté satay gai houten satéprikkers of ijzeren spiesjeskernthermometer1 gietijzeren pan1 gietijzeren koekenpan 500 g kippendijenmarinade1 pakje kokosmelk (a 200 ml)1 tl kurkuma1 el palmsuiker1½ el sojasauschiliflakes (naar smaak)1 teentje knoflook...
Gerookte harissa-kipgehaktballetjes gehaktmolenkernthermometerhandvol rookhoutsmokerbox 750 g kippendijen1 sjalotje2 teentjes knoflook15 g peterselie60 g gedroogde abrikozen2 tl harissa50 g paneermeel10 g dille300 g parelcouscouszout en peperharissa-saus250 ml...