Gewokte mosselen met chorizo

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord barbecue, Brassica, chorizo, koolzaadolie
Bereidingstijd 30 min
Porties 4 personen

Equipment

  • wok

Ingrediënten

  • 2 kg mosselen
  • Brassica Bak en Braad koolzaadolie
  • 80 g chorizo
  • 2-3 tomaten
  • 3 stengels bleekselderij
  • 1 ui
  • 400 g tomatenblokjes
  • 100 ml witte wijn
  • snufje chilipoeder
  • 20 g peterselie
  • 1 citroen
  • brood en aioli om er bij te serveren

Instructies

  • Was de mosselen grondig. Als ze dicht blijven zijn ze goed, blijven ze open dan gooi je ze weg.
  • Snijd de chorizo, bleekselderij en tomaat in stukjes, snipper de ui. Hak de peterselie fijn.
  • Zet de branders onder de wok aan en laat de wok goed heet worden. Doe een scheut koolzaadolie in de wok en bak de chorizo, ui en bleekselderij. Voeg de tomatenblokjes, verse tomaat, snufje chilipoeder en de wijn toe.
  • Zet het vuur middelhoog en voeg de mosselen toe, doe de klep van de barbecue dicht en laat de mosselen 5-7 minuten koken.
  • Als de mosselen daarna mooi openstaan knijp je een halve citroen uit boven de mosselen. Snijd de andere helft van de citroen in schijfjes. Bestrooi de mosselen met peterselie en garneer met een schijfje citroen. Serveer de mosselen met brood en aioli.

Video

Notities

Deze video is i.s.m. Campingaz gemaakt.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Bourbon Pork Belly chunks
Bourbon Pork Belly chunks

  Bourbon Pork Belly chunks 1 handjevol rookhoutgietijzeren schaalgietijzeren steelpancocktailprikkers 200-300 ml bourbon whisky800 g buikspek1-2 el barbecuerub4 el tomatenketchup4- 6 el barbecuesaus2 el sojasaus2 el honing Richt de barbecue in voor de indirecte...

Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook
Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook

  Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook 1 handvol rookhout 1 côte de Boeuf4-6 teentjes knoflook4-6 takjes rozemarijn1 bosje groene asperges500 g Roseval aardappelen (ca. 2 grote aardappelen p.p.)zout en peper Maak ca. 6 insnedes van ca. 2 cm de côte de Boeuf...

Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella
Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella

  vijzel 4 Sint-Jakobsschelpen2 kleine buffelmozzarella ’szeezout en peperpesto10-15 basilicumblaadjeseen handvol peterselie2 el pijnboompitten1 el geraspte Parmezaanse kaas60 ml olijfoliesap van een halve limoen Doe alle ingrediënten voor de pesto in een vijzel...

BBQ honey chicken wings
BBQ honey chicken wings

  BBQ honey chicken wings gietijzeren pankernthermometer 1 kg kippenvleugelsmarinade6 el sojasausflinke scheut olijfolie1 el zoetzure chilisaus1 el kiprub1 el pilipili kruiden of chilipoeder1 tl zout1 tl knoflookpoederglaze3 teentjes knoflook1 ui4 el ketchup2 el...

Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout
Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout

  Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout kernthermometeraluminiumfolievijzel 1 varkensrack (ca. 1,3 kg)oliezoethoutrub1 el zwarte peper1 el zoethoutpoeder1 el zout10 pimentbolletjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot...