Gewokte mosselen met chorizo

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord barbecue, Brassica, chorizo, koolzaadolie
Bereidingstijd 30 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • wok

Ingrediënten

  • 2 kg mosselen
  • Brassica Bak en Braad koolzaadolie
  • 80 g chorizo
  • 2-3 tomaten
  • 3 stengels bleekselderij
  • 1 ui
  • 400 g tomatenblokjes
  • 100 ml witte wijn
  • snufje chilipoeder
  • 20 g peterselie
  • 1 citroen
  • brood en aioli om er bij te serveren

Instructies

  • Was de mosselen grondig. Als ze dicht blijven zijn ze goed, blijven ze open dan gooi je ze weg.
  • Snijd de chorizo, bleekselderij en tomaat in stukjes, snipper de ui. Hak de peterselie fijn.
  • Zet de branders onder de wok aan en laat de wok goed heet worden. Doe een scheut koolzaadolie in de wok en bak de chorizo, ui en bleekselderij. Voeg de tomatenblokjes, verse tomaat, snufje chilipoeder en de wijn toe.
  • Zet het vuur middelhoog en voeg de mosselen toe, doe de klep van de barbecue dicht en laat de mosselen 5-7 minuten koken.
  • Als de mosselen daarna mooi openstaan knijp je een halve citroen uit boven de mosselen. Snijd de andere helft van de citroen in schijfjes. Bestrooi de mosselen met peterselie en garneer met een schijfje citroen. Serveer de mosselen met brood en aioli.

Video

Notities

Deze video is i.s.m. Campingaz gemaakt.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Thaise varkensspiesjes
Thaise varkensspiesjes

  Thaise varkensspiesjes houten satéprikkers 400 procureurlapjes50 ml kokosroom½ bosje koriander1 limoenmarinade50 ml kokosmelk5 teentjes knoflook2 el palmsuiker2 el vissaus1 el maïzena1 el neutrale olie1 el gehakte peterselie1 tl korianderzaad1 tl sojasaus1 tl...

Vegan pulled pork bagel
Vegan pulled pork bagel

  Vegan pulled pork bagel barbecue met dekselRVS GrillmandCold smoke generator (CSG)Rookmot Applealuminiumfoliegietijzeren koekenpan (skillet) of bakplaat 750 g oesterzwammen3 el bbq-rubscheutje arachideolie6 bio vegan bagels o.i.d. (wij gebruiken Pur Pain van de...

Kipsaté satay gai
Kipsaté satay gai

  Kipsaté satay gai houten satéprikkers of ijzeren spiesjeskernthermometer1 gietijzeren pan1 gietijzeren koekenpan 500 g kippendijenmarinade1 pakje kokosmelk (a 200 ml)1 tl kurkuma1 el palmsuiker1½ el sojasauschiliflakes (naar smaak)1 teentje knoflook...

Gerookte harissa-kipgehaktballetjes
Gerookte harissa-kipgehaktballetjes

  Gerookte harissa-kipgehaktballetjes gehaktmolenkernthermometerhandvol rookhoutsmokerbox 750 g kippendijen1 sjalotje2 teentjes knoflook15 g peterselie60 g gedroogde abrikozen2 tl harissa50 g paneermeel10 g dille300 g parelcouscouszout en peperharissa-saus250 ml...

Picanha met gegrilde lente-ui-olie
Picanha met gegrilde lente-ui-olie

  Picanha met gegrilde lente-ui-olie aluminiumbakjekernthermometer 1 picanhagekleurde snackpaprika’sneutrale oliezout en pepermarinade4 teentjes knoflook (fijngeperst)2 el sojasaus3 el olijfolie2 el limoensap1 tl gerookt paprikapoeder1 tl gemalen komijn1 tl...