Gewokte mosselen met chorizo

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord barbecue, Brassica, chorizo, koolzaadolie
Bereidingstijd 30 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • wok

Ingrediënten

  • 2 kg mosselen
  • Brassica Bak en Braad koolzaadolie
  • 80 g chorizo
  • 2-3 tomaten
  • 3 stengels bleekselderij
  • 1 ui
  • 400 g tomatenblokjes
  • 100 ml witte wijn
  • snufje chilipoeder
  • 20 g peterselie
  • 1 citroen
  • brood en aioli om er bij te serveren

Instructies

  • Was de mosselen grondig. Als ze dicht blijven zijn ze goed, blijven ze open dan gooi je ze weg.
  • Snijd de chorizo, bleekselderij en tomaat in stukjes, snipper de ui. Hak de peterselie fijn.
  • Zet de branders onder de wok aan en laat de wok goed heet worden. Doe een scheut koolzaadolie in de wok en bak de chorizo, ui en bleekselderij. Voeg de tomatenblokjes, verse tomaat, snufje chilipoeder en de wijn toe.
  • Zet het vuur middelhoog en voeg de mosselen toe, doe de klep van de barbecue dicht en laat de mosselen 5-7 minuten koken.
  • Als de mosselen daarna mooi openstaan knijp je een halve citroen uit boven de mosselen. Snijd de andere helft van de citroen in schijfjes. Bestrooi de mosselen met peterselie en garneer met een schijfje citroen. Serveer de mosselen met brood en aioli.

Video

Notities

Deze video is i.s.m. Campingaz gemaakt.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Dutch style bbq-mussels
Dutch style bbq-mussels

Dutch style bbq-mussels gietijzeren pan 2 kg verse mosselen300 g spek50 g gezouten roomboter800 g Hollandse roerbakgroenten2 el Roquefort250 ml kookroomstokbroodbieslook Bereid een bbq voor op directe bereiding met een temperatuur van 180°C.Spoel intussen de mosselen...

Gekruide lamsrack met citrussalade
Gekruide lamsrack met citrussalade

  Gekruide lamsrack met citrussalade kernthermometer 2 lamsracksolijfolierub2 tl zout2 tl gemalen komijn1 tl gemalen koriander1 tl gemalen kardemom½ tl chiliflakes½ tl zwarte pepercitrussalade1 bloedsinaasappelen1 sinaasappel1 grapefruit2 lente-uitjes8...

BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw
BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw

  BBQ-bearclaw / BBQ-berenklauw pankernthermometerhouten satéprikkers 500 g rundergehakt1 el bbq-rub2 uienbbq-sauszout en pepersatésaus150 g pindakaas2 el mirin2½ el sojasaus2 tl honing½ tl knoflookpoeder80 ml kokend water Richt de barbecue in met een indirect en...

Dutch style bbq-mussels
BBQ-carnitas in bao buns

  BBQ-carnitas in bao buns kernthermometerDutch Oven procureur van ca. 1100 grambbq-rublittle gembao bunslente-uikruidenmengsel2 el basterdsuiker1 el oregano2 tl komijnpoeder1 tl paprikapoeder1 ui5 teentjes knoflook1 rode peper2 laurierblaadjes1 sinaasappel4 el...

BBQ Smoked Spatchcock Chicken
BBQ Smoked Spatchcock Chicken

  BBQ Smoked Spatchcock Chicken Beer Barrel chunksgevogelteschaargietijzeren koekenpan (skillet)fijne raspspray-bottle (plantenspuit)kernthermometeraluminiumfolie 1 hele kip500 g voorgegaarde krieltjes in de schil1 el bbq-rubolijfolie1 flesje bier (bv...