Griekse sandwich met gegrilde halloumi

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Trefwoord barbecueworst, halloumi, sandwich
Bereidingstijd 20 min
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 4 barbecueworstjes
  • 4 plakken halloumi
  • Brassica koolzaadolie Bak & Braad
  • 2 naanbroden
  • ½ zak verse spinazie
  • 1 handjevol zongedroogde tomaatjes
  • zout en peper

Instructies

  • Gril de worst rondom gaar op de barbecue. Lekker aanzetten op het directe gedeelte van de barbecue en houd ze warm op het indirecte gedeelte van de barbecue.
  • Smeer de halloumi in met de koolzaadolie en bestrooi met zout en peper. Gril dit indirect rondom op de barbecue.
  • Snijd het naanbrood doormidden en maak het iets nat met water. Gril dit kort aan op de barbecue.
  • Snijd de worst en halloumi in diagonale plakjes. Hak de zongedroogde tomaatjes fijn. Beleg het gegrilde naanbrood met een beetje spinazie, halloumi, worst en zongedroogde tomaatjes. Druk goed aan en snijd doormidden. Je kan ook het naanbrood vullen, zoals Bastiaan in de video doet. Serveer direct.

Video

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Bourbon Pork Belly chunks
Bourbon Pork Belly chunks

  Bourbon Pork Belly chunks 1 handjevol rookhoutgietijzeren schaalgietijzeren steelpancocktailprikkers 200-300 ml bourbon whisky800 g buikspek1-2 el barbecuerub4 el tomatenketchup4- 6 el barbecuesaus2 el sojasaus2 el honing Richt de barbecue in voor de indirecte...

Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook
Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook

  Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook 1 handvol rookhout 1 côte de Boeuf4-6 teentjes knoflook4-6 takjes rozemarijn1 bosje groene asperges500 g Roseval aardappelen (ca. 2 grote aardappelen p.p.)zout en peper Maak ca. 6 insnedes van ca. 2 cm de côte de Boeuf...

Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella
Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella

  vijzel 4 Sint-Jakobsschelpen2 kleine buffelmozzarella ’szeezout en peperpesto10-15 basilicumblaadjeseen handvol peterselie2 el pijnboompitten1 el geraspte Parmezaanse kaas60 ml olijfoliesap van een halve limoen Doe alle ingrediënten voor de pesto in een vijzel...

BBQ honey chicken wings
BBQ honey chicken wings

  BBQ honey chicken wings gietijzeren pankernthermometer 1 kg kippenvleugelsmarinade6 el sojasausflinke scheut olijfolie1 el zoetzure chilisaus1 el kiprub1 el pilipili kruiden of chilipoeder1 tl zout1 tl knoflookpoederglaze3 teentjes knoflook1 ui4 el ketchup2 el...

Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout
Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout

  Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout kernthermometeraluminiumfolievijzel 1 varkensrack (ca. 1,3 kg)oliezoethoutrub1 el zwarte peper1 el zoethoutpoeder1 el zout10 pimentbolletjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot...