Griekse spiesjes

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Bereidingstijd 45 min
Porties 4 personen

Equipment

  • gietijzeren pan
  • houten satéstokjes

Ingrediënten

spiesjes

  • 500 g gemengd gehakt
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 takjes munt
  • 3 takjes peterselie
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • zout en peper
  • tzatziki

tomatenrijst

  • 250 g rijst
  • 1 ui
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 g tomatenblokjes
  • 500 ml bouillon
  • 1 el oregano
  • zout en peper

Instructies

  • Week de satéstokjes in koud water.
  • Maak eerst de tomatenrijst. Fruit in een pan de knoflook en ui. Doe hierbij de tomatenpuree, ontzuur dit even. Voeg de tomatenblokjes, bouillon en oregano toe. Strooi de rijst er in en kook de rijst gaar. Blijf goed roeren want dit kan snel aanbakken. Voeg eventueel nog extra vocht toe. Breng op smaak met zout en peper. Zet even weg. Deze rijst kun je ook lauw eten.
  • Meng het gehakt met de fijngesnipperde ui, fijngehakte knoflook, munt en peterselie en de droge kruiden. Maak er langwerpige balletjes van een spies ze aan een satéstokje.
  • Gril de spiesjes eerst direct, voor een mooie grillstreep. Leg ze daarna op het indirecte gedeelte om gaar te worden.
  • Serveer de spiesjes met de tomatenrijst, tzatziki en wat brood.

Video

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

BBQ honey chicken wings
BBQ honey chicken wings

  BBQ honey chicken wings gietijzeren pankernthermometer 1 kg kippenvleugelsmarinade6 el sojasausflinke scheut olijfolie1 el zoetzure chilisaus1 el kiprub1 el pilipili kruiden of chilipoeder1 tl zout1 tl knoflookpoederglaze3 teentjes knoflook1 ui4 el ketchup2 el...

Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout
Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout

  Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout kernthermometeraluminiumfolievijzel 1 varkensrack (ca. 1,3 kg)oliezoethoutrub1 el zwarte peper1 el zoethoutpoeder1 el zout10 pimentbolletjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot...

Cinnamon Beef Roll – hartige kaneelbroodjes
Cinnamon Beef Roll – hartige kaneelbroodjes

  Cinnamonbeef roll met peren-bbqsaus gietijzeren panpizzasteenbakpapierrasp 250 g rundergehakt1 sjalotje1 el sambalolie1 pak kant-en-klaar kaneelbroodjesperen-bbqglaze90 ml tomatenketchup2 tl worcestersaus1 tl azijn1 el bruinebasterdsuiker1 tl paprikapoeder½ tl...

Pittig broodje BBQ-rund
Pittig broodje BBQ-rund

  Pittig broodje BBQ-rund gietijzeren panhandjevol 2 el plantaardige olie1 ui2 teentjes knoflook1 rode peper700 g rundergehakt1 el tomatenpuree2 tl kerriepoeder1 tl tabasco1 el bloem400 g gehakte tomaten in blik2 el chutney150 ml water4 eierenkoriander (ter...

Geplankte kabeljauw met kokosrijst
Geplankte kabeljauw met kokosrijst

Geplankte kabeljauw met kokosrijst gietijzeren panrookplankkernthermometer 4 stevige witte visfilets (wij gebruiken kabeljauw)2 tl olieverse koriander (ter garnering)kokosrijst190 g jasmijnrijst270 ml blikje kokosmelk120 ml koud waterThaise dressing2 el zoete...