
Griekse spiesjes
Equipment
- gietijzeren pan
- houten satéstokjes
Ingrediënten
spiesjes
- 500 g gemengd gehakt
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- 3 takjes munt
- 3 takjes peterselie
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl komijnpoeder
- zout en peper
- tzatziki
tomatenrijst
- 250 g rijst
- 1 ui
- 1 blikje tomatenpuree
- 2 teentjes knoflook
- 400 g tomatenblokjes
- 500 ml bouillon
- 1 el oregano
- zout en peper
Instructies
- Week de satéstokjes in koud water.
- Maak eerst de tomatenrijst. Fruit in een pan de knoflook en ui. Doe hierbij de tomatenpuree, ontzuur dit even. Voeg de tomatenblokjes, bouillon en oregano toe. Strooi de rijst er in en kook de rijst gaar. Blijf goed roeren want dit kan snel aanbakken. Voeg eventueel nog extra vocht toe. Breng op smaak met zout en peper. Zet even weg. Deze rijst kun je ook lauw eten.
- Meng het gehakt met de fijngesnipperde ui, fijngehakte knoflook, munt en peterselie en de droge kruiden. Maak er langwerpige balletjes van een spies ze aan een satéstokje.
- Gril de spiesjes eerst direct, voor een mooie grillstreep. Leg ze daarna op het indirecte gedeelte om gaar te worden.
- Serveer de spiesjes met de tomatenrijst, tzatziki en wat brood.