Gyros met knoflook-yoghurtmuntsaus

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord gyros
Bereidingstijd 30 min
Porties 4 personen

Equipment

  • steekring

Ingrediënten

  • 500 g varkensvleesreepjes
  • 2 el gyroskruiden
  • Brassica koolzaadolie Bak en Braad
  • 1 paprika
  • 1 courgette
  • 2 vleestomaten
  • 4 bloemtortilla’s
  • knoflook-yoghurtmuntsaus
  • zout en peper

knoflook-yoghurtmuntsaus

  • 250 ml volle Griekse yoghurt
  • 2 takjes verse munt
  • 3 teentjes knoflook
  • gerookt paprikapoeder
  • olijfolie
  • zout en peper

Instructies

  • Zet de Quickstarter in de Tabl’O en vul met 20 kokosbriketten en 3 aanmaakblokjes. Steek aan. Na ongeveer 20 minuten zullen de kokosbrikketten een grijze aslaag hebben. Verdeel met de tang de kokosbrikketten in de Tabl’O. Zet de kookplaat erop en bedien de ventilatiegaten voor de juiste temperatuur.
  • Hak voor de knoflook-yoghurtmuntsaus de knoflook en de munt fijn. Neem een schaaltje en doe hierin de yoghurt, de fijngehakte knoflook en munt, zout, peper, snufje gerookte paprikapoeder en scheutje olijfolie. Meng door elkaar en zet koud weg.
  • Meng de vleesreepjes met de gyroskruiden en laat het een half uurtje marineren. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in reepjes. Halveer de courgette in de lengte en snijd hem in dunne reepjes. Snijd de tomaten in blokjes.
  • Schenk een beetje olie op de bakplaat. Roerbak het gyrosvlees, paprikareepjes, courgette en tomaat. Meng door elkaar.
  • Steek met de steekring kleine rondjes uit de tortilla en bak deze op de bakplaat. Vouw hierin het gyrosmengsel en serveer met de knoflook-yoghurtmuntsaus.

Video

Notities

Wij gebruiken

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Bourbon Pork Belly chunks
Bourbon Pork Belly chunks

  Bourbon Pork Belly chunks 1 handjevol rookhoutgietijzeren schaalgietijzeren steelpancocktailprikkers 200-300 ml bourbon whisky800 g buikspek1-2 el barbecuerub4 el tomatenketchup4- 6 el barbecuesaus2 el sojasaus2 el honing Richt de barbecue in voor de indirecte...

Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook
Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook

  Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook 1 handvol rookhout 1 côte de Boeuf4-6 teentjes knoflook4-6 takjes rozemarijn1 bosje groene asperges500 g Roseval aardappelen (ca. 2 grote aardappelen p.p.)zout en peper Maak ca. 6 insnedes van ca. 2 cm de côte de Boeuf...

Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella
Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella

  vijzel 4 Sint-Jakobsschelpen2 kleine buffelmozzarella ’szeezout en peperpesto10-15 basilicumblaadjeseen handvol peterselie2 el pijnboompitten1 el geraspte Parmezaanse kaas60 ml olijfoliesap van een halve limoen Doe alle ingrediënten voor de pesto in een vijzel...

BBQ honey chicken wings
BBQ honey chicken wings

  BBQ honey chicken wings gietijzeren pankernthermometer 1 kg kippenvleugelsmarinade6 el sojasausflinke scheut olijfolie1 el zoetzure chilisaus1 el kiprub1 el pilipili kruiden of chilipoeder1 tl zout1 tl knoflookpoederglaze3 teentjes knoflook1 ui4 el ketchup2 el...

Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout
Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout

  Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout kernthermometeraluminiumfolievijzel 1 varkensrack (ca. 1,3 kg)oliezoethoutrub1 el zwarte peper1 el zoethoutpoeder1 el zout10 pimentbolletjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot...