Gyros met knoflook-yoghurtmuntsaus

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord gyros
Bereidingstijd 30 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • steekring

Ingrediënten

  • 500 g varkensvleesreepjes
  • 2 el gyroskruiden
  • Brassica koolzaadolie Bak en Braad
  • 1 paprika
  • 1 courgette
  • 2 vleestomaten
  • 4 bloemtortilla’s
  • knoflook-yoghurtmuntsaus
  • zout en peper

knoflook-yoghurtmuntsaus

  • 250 ml volle Griekse yoghurt
  • 2 takjes verse munt
  • 3 teentjes knoflook
  • gerookt paprikapoeder
  • olijfolie
  • zout en peper

Instructies

  • Zet de Quickstarter in de Tabl’O en vul met 20 kokosbriketten en 3 aanmaakblokjes. Steek aan. Na ongeveer 20 minuten zullen de kokosbrikketten een grijze aslaag hebben. Verdeel met de tang de kokosbrikketten in de Tabl’O. Zet de kookplaat erop en bedien de ventilatiegaten voor de juiste temperatuur.
  • Hak voor de knoflook-yoghurtmuntsaus de knoflook en de munt fijn. Neem een schaaltje en doe hierin de yoghurt, de fijngehakte knoflook en munt, zout, peper, snufje gerookte paprikapoeder en scheutje olijfolie. Meng door elkaar en zet koud weg.
  • Meng de vleesreepjes met de gyroskruiden en laat het een half uurtje marineren. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in reepjes. Halveer de courgette in de lengte en snijd hem in dunne reepjes. Snijd de tomaten in blokjes.
  • Schenk een beetje olie op de bakplaat. Roerbak het gyrosvlees, paprikareepjes, courgette en tomaat. Meng door elkaar.
  • Steek met de steekring kleine rondjes uit de tortilla en bak deze op de bakplaat. Vouw hierin het gyrosmengsel en serveer met de knoflook-yoghurtmuntsaus.

Video

Notities

Wij gebruiken

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Thaise varkensspiesjes
Thaise varkensspiesjes

  Thaise varkensspiesjes houten satéprikkers 400 procureurlapjes50 ml kokosroom½ bosje koriander1 limoenmarinade50 ml kokosmelk5 teentjes knoflook2 el palmsuiker2 el vissaus1 el maïzena1 el neutrale olie1 el gehakte peterselie1 tl korianderzaad1 tl sojasaus1 tl...

Vegan pulled pork bagel
Vegan pulled pork bagel

  Vegan pulled pork bagel barbecue met dekselRVS GrillmandCold smoke generator (CSG)Rookmot Applealuminiumfoliegietijzeren koekenpan (skillet) of bakplaat 750 g oesterzwammen3 el bbq-rubscheutje arachideolie6 bio vegan bagels o.i.d. (wij gebruiken Pur Pain van de...

Kipsaté satay gai
Kipsaté satay gai

  Kipsaté satay gai houten satéprikkers of ijzeren spiesjeskernthermometer1 gietijzeren pan1 gietijzeren koekenpan 500 g kippendijenmarinade1 pakje kokosmelk (a 200 ml)1 tl kurkuma1 el palmsuiker1½ el sojasauschiliflakes (naar smaak)1 teentje knoflook...

Gerookte harissa-kipgehaktballetjes
Gerookte harissa-kipgehaktballetjes

  Gerookte harissa-kipgehaktballetjes gehaktmolenkernthermometerhandvol rookhoutsmokerbox 750 g kippendijen1 sjalotje2 teentjes knoflook15 g peterselie60 g gedroogde abrikozen2 tl harissa50 g paneermeel10 g dille300 g parelcouscouszout en peperharissa-saus250 ml...

Picanha met gegrilde lente-ui-olie
Picanha met gegrilde lente-ui-olie

  Picanha met gegrilde lente-ui-olie aluminiumbakjekernthermometer 1 picanhagekleurde snackpaprika’sneutrale oliezout en pepermarinade4 teentjes knoflook (fijngeperst)2 el sojasaus3 el olijfolie2 el limoensap1 tl gerookt paprikapoeder1 tl gemalen komijn1 tl...