
Gyros met knoflook-yoghurtmuntsaus
Equipment
- steekring
Ingrediënten
- 500 g varkensvleesreepjes
- 2 el gyroskruiden
- Brassica koolzaadolie Bak en Braad
- 1 paprika
- 1 courgette
- 2 vleestomaten
- 4 bloemtortilla’s
- knoflook-yoghurtmuntsaus
- zout en peper
knoflook-yoghurtmuntsaus
- 250 ml volle Griekse yoghurt
- 2 takjes verse munt
- 3 teentjes knoflook
- gerookt paprikapoeder
- olijfolie
- zout en peper
Instructies
- Zet de Quickstarter in de Tabl’O en vul met 20 kokosbriketten en 3 aanmaakblokjes. Steek aan. Na ongeveer 20 minuten zullen de kokosbrikketten een grijze aslaag hebben. Verdeel met de tang de kokosbrikketten in de Tabl’O. Zet de kookplaat erop en bedien de ventilatiegaten voor de juiste temperatuur.
- Hak voor de knoflook-yoghurtmuntsaus de knoflook en de munt fijn. Neem een schaaltje en doe hierin de yoghurt, de fijngehakte knoflook en munt, zout, peper, snufje gerookte paprikapoeder en scheutje olijfolie. Meng door elkaar en zet koud weg.
- Meng de vleesreepjes met de gyroskruiden en laat het een half uurtje marineren. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in reepjes. Halveer de courgette in de lengte en snijd hem in dunne reepjes. Snijd de tomaten in blokjes.
- Schenk een beetje olie op de bakplaat. Roerbak het gyrosvlees, paprikareepjes, courgette en tomaat. Meng door elkaar.
- Steek met de steekring kleine rondjes uit de tortilla en bak deze op de bakplaat. Vouw hierin het gyrosmengsel en serveer met de knoflook-yoghurtmuntsaus.