Hasselbackpompoen met kalkoen

Recept afdrukken
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Trefwoord ahornsiroop, barbecue, pompoen
Bereidingstijd 1 uur 15 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 1 grote flespompoen
  • 1 leine kom overgebleven gesneden kalkoenvlees of pulled pork, pulled chicken
  • 70 g feta
  • 50 g granaatappelpitjes
  • zout en peper
  • glazuur
  • 2 el ahornsiroop
  • 35 g ongezouten boter
  • el appelazijn
  • 1 tl chilivlokken

Instructies

  • Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verwarm voor op 200°C.
  • Laat het overbleven kalkoenvlees op kamertemperatuur komen.
  • Schil de pompoen, halveer in de lengte en verwijder de zaadjes. Leg met de platte kant op je werkplank. Snijd voorzichtig om de ½ cm dunne sneetjes in de pompoen. Let op dat je de pompoen niet doorsnijdt.
  • Wrijf in met olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
  • Leg de pompoenhelften met de vlakke kant op het rooster, sluit de deksel en gaar 45-60 minuten tot de pompoen zacht aanvoelt.
  • Verwarm in de pan de boter, chilivlokken, ahornsiroop en azijn op middelhoog vuur, af en toe roerend om een glazuur te vormen. Zet opzij en houd warm.
  • Als de pompoen bijna klaar is, ca. 10 minuten voor het einde, bestrijk je de pompoen royaal met het ahornsiroopmengsel. Laat het ook goed in de sneetjes druppelen. Zet het resterende glazuur opzij.
  • Sluit de deksel van de barbecue en laat de pompoen verder gaar worden, het moet een beetje knapperig en zacht zijn. Haal van de barbecue en laat even staan.
  • Doe de fijngesneden restjes kalkoenvlees in de pan met het overgebleven glazuur. Verdeel dit tussen de sneetjes van de pompoen en over de pompoen. Garneer met granaatappelpitjes, verkruimelde feta en breng op smaak met zout en peper.

Video

Notities

Extra nodig
  • gietijzeren pan
Dit recept komt uit Fire&Food editie nr 4 2021, i.s.m. KellyBronze kalkoen.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Teriyaki Pina Colada Burger
Teriyaki Pina Colada Burger

  Teriyaki Pina Colada Burger keukenmachine met gehaktmolenkwastjekernthermometeraluminiumfolie 780 g runderlappen20 g speklapjes80 ml teriyakisaus1 ananas1 zakje geraspte kaas8 plakjes ontbijtspek4 hamburgerbroodjeszout en peperPina Coladasaus300 ml kokosroom150...

Dutch style bbq-mussels
Dutch style bbq-mussels

  Dutch style bbq-mussels gietijzeren pan 2 kg verse mosselen300 g spek50 g gezouten roomboter800 g Hollandse roerbakgroenten2 el Roquefort250 ml kookroomstokbroodbieslook Bereid een bbq voor op directe bereiding met een temperatuur van 180°C.Spoel intussen de...

Gekruide lamsrack met citrussalade
Gekruide lamsrack met citrussalade

  Gekruide lamsrack met citrussalade kernthermometer 2 lamsracksolijfolierub2 tl zout2 tl gemalen komijn1 tl gemalen koriander1 tl gemalen kardemom½ tl chiliflakes½ tl zwarte pepercitrussalade1 bloedsinaasappelen1 sinaasappel1 grapefruit2 lente-uitjes8...

BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw
BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw

  BBQ-bearclaw / BBQ-berenklauw pankernthermometerhouten satéprikkers 500 g rundergehakt1 el bbq-rub2 uienbbq-sauszout en pepersatésaus150 g pindakaas2 el mirin2½ el sojasaus2 tl honing½ tl knoflookpoeder80 ml kokend water Richt de barbecue in met een indirect en...

BBQ-carnitas in bao buns
BBQ-carnitas in bao buns

  BBQ-carnitas in bao buns kernthermometerDutch Oven procureur van ca. 1100 grambbq-rublittle gembao bunslente-uikruidenmengsel2 el basterdsuiker1 el oregano2 tl komijnpoeder1 tl paprikapoeder1 ui5 teentjes knoflook1 rode peper2 laurierblaadjes1 sinaasappel4 el...