Hasselbackpompoen met kalkoen

Recept afdrukken
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Trefwoord ahornsiroop, barbecue, pompoen
Bereidingstijd 1 uur 15 min
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 1 grote flespompoen
  • 1 leine kom overgebleven gesneden kalkoenvlees of pulled pork, pulled chicken
  • 70 g feta
  • 50 g granaatappelpitjes
  • zout en peper
  • glazuur
  • 2 el ahornsiroop
  • 35 g ongezouten boter
  • el appelazijn
  • 1 tl chilivlokken

Instructies

  • Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verwarm voor op 200°C.
  • Laat het overbleven kalkoenvlees op kamertemperatuur komen.
  • Schil de pompoen, halveer in de lengte en verwijder de zaadjes. Leg met de platte kant op je werkplank. Snijd voorzichtig om de ½ cm dunne sneetjes in de pompoen. Let op dat je de pompoen niet doorsnijdt.
  • Wrijf in met olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
  • Leg de pompoenhelften met de vlakke kant op het rooster, sluit de deksel en gaar 45-60 minuten tot de pompoen zacht aanvoelt.
  • Verwarm in de pan de boter, chilivlokken, ahornsiroop en azijn op middelhoog vuur, af en toe roerend om een glazuur te vormen. Zet opzij en houd warm.
  • Als de pompoen bijna klaar is, ca. 10 minuten voor het einde, bestrijk je de pompoen royaal met het ahornsiroopmengsel. Laat het ook goed in de sneetjes druppelen. Zet het resterende glazuur opzij.
  • Sluit de deksel van de barbecue en laat de pompoen verder gaar worden, het moet een beetje knapperig en zacht zijn. Haal van de barbecue en laat even staan.
  • Doe de fijngesneden restjes kalkoenvlees in de pan met het overgebleven glazuur. Verdeel dit tussen de sneetjes van de pompoen en over de pompoen. Garneer met granaatappelpitjes, verkruimelde feta en breng op smaak met zout en peper.

Video

Notities

Extra nodig
  • gietijzeren pan
Dit recept komt uit Fire&Food editie nr 4 2021, i.s.m. KellyBronze kalkoen.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Bourbon Pork Belly chunks
Bourbon Pork Belly chunks

  Bourbon Pork Belly chunks 1 handjevol rookhoutgietijzeren schaalgietijzeren steelpancocktailprikkers 200-300 ml bourbon whisky800 g buikspek1-2 el barbecuerub4 el tomatenketchup4- 6 el barbecuesaus2 el sojasaus2 el honing Richt de barbecue in voor de indirecte...

Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook
Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook

  Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook 1 handvol rookhout 1 côte de Boeuf4-6 teentjes knoflook4-6 takjes rozemarijn1 bosje groene asperges500 g Roseval aardappelen (ca. 2 grote aardappelen p.p.)zout en peper Maak ca. 6 insnedes van ca. 2 cm de côte de Boeuf...

Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella
Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella

  vijzel 4 Sint-Jakobsschelpen2 kleine buffelmozzarella ’szeezout en peperpesto10-15 basilicumblaadjeseen handvol peterselie2 el pijnboompitten1 el geraspte Parmezaanse kaas60 ml olijfoliesap van een halve limoen Doe alle ingrediënten voor de pesto in een vijzel...

BBQ honey chicken wings
BBQ honey chicken wings

  BBQ honey chicken wings gietijzeren pankernthermometer 1 kg kippenvleugelsmarinade6 el sojasausflinke scheut olijfolie1 el zoetzure chilisaus1 el kiprub1 el pilipili kruiden of chilipoeder1 tl zout1 tl knoflookpoederglaze3 teentjes knoflook1 ui4 el ketchup2 el...

Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout
Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout

  Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout kernthermometeraluminiumfolievijzel 1 varkensrack (ca. 1,3 kg)oliezoethoutrub1 el zwarte peper1 el zoethoutpoeder1 el zout10 pimentbolletjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot...