Hertenstoof met bier

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord Dutch Oven, hert, stoofpot, wild
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 4 uur
Porties 4 personen

Equipment

  • Dutch Oven (gietijzeren braadpan)

Ingrediënten

  • 1 kg hertenpoulet
  • olijfolie
  • 2 uien
  • 1 winterwortel
  • 1 teentje knoflook
  • 500 g kastanjechampignons
  • 100 ml bruin bier
  • 300 ml wildfond
  • 3 plakjes ontbijtkoek
  • 2 laurierblaadjes
  • 3 kruidnagels
  • 500 g voorgegaarde krielaardappels
  • zout en peper

Instructies

  • Verhit de barbecue tot maximale directe hitte en richt in voor de indirecte methode.
  • Pel en snipper de uien, hak de knoflook fijn en snijd de champignons in schijfjes. Was de winterwortel en snijd deze in plakjes.
  • Zet de Dutch Oven op het directe gedeelte en verwarm een scheutje olie. Bak eerst het vlees aan, haal eruit en zet even apart. Fruit nu de uien, knoflook, wortel en champignons. Voeg de blokjes vlees weer toe. Blus het geheel af met het bier en de wildfond.
  • Zet de Dutch Oven op het indirecte gedeelte en verlaag de temperatuur naar ca. 100 graden. Snijd de ontbijtkoek in stukken en voeg toe. Doe de laurier en de kruidnagel erbij en laat het geheel zo’n 4-4,5 uur stoven met de deksel erop.
  • Voeg het laatste half uur de krielaardappels toe. Is er nog teveel vocht in de pan, haal de deksel dan van de pan en laat het vocht inkoken.
  • Breng de wildstoof op smaak met wat peper en zout. Serveer met rustiek brood.

Video

Notities

Deze video is i.s.m. Beef&Steak.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

BBQ honey chicken wings
BBQ honey chicken wings

  BBQ honey chicken wings gietijzeren pankernthermometer 1 kg kippenvleugelsmarinade6 el sojasausflinke scheut olijfolie1 el zoetzure chilisaus1 el kiprub1 el pilipili kruiden of chilipoeder1 tl zout1 tl knoflookpoederglaze3 teentjes knoflook1 ui4 el ketchup2 el...

Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout
Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout

  Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout kernthermometeraluminiumfolievijzel 1 varkensrack (ca. 1,3 kg)oliezoethoutrub1 el zwarte peper1 el zoethoutpoeder1 el zout10 pimentbolletjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot...

Cinnamon Beef Roll – hartige kaneelbroodjes
Cinnamon Beef Roll – hartige kaneelbroodjes

  Cinnamonbeef roll met peren-bbqsaus gietijzeren panpizzasteenbakpapierrasp 250 g rundergehakt1 sjalotje1 el sambalolie1 pak kant-en-klaar kaneelbroodjesperen-bbqglaze90 ml tomatenketchup2 tl worcestersaus1 tl azijn1 el bruinebasterdsuiker1 tl paprikapoeder½ tl...

Pittig broodje BBQ-rund
Pittig broodje BBQ-rund

  Pittig broodje BBQ-rund gietijzeren panhandjevol 2 el plantaardige olie1 ui2 teentjes knoflook1 rode peper700 g rundergehakt1 el tomatenpuree2 tl kerriepoeder1 tl tabasco1 el bloem400 g gehakte tomaten in blik2 el chutney150 ml water4 eierenkoriander (ter...

Geplankte kabeljauw met kokosrijst
Geplankte kabeljauw met kokosrijst

Geplankte kabeljauw met kokosrijst gietijzeren panrookplankkernthermometer 4 stevige witte visfilets (wij gebruiken kabeljauw)2 tl olieverse koriander (ter garnering)kokosrijst190 g jasmijnrijst270 ml blikje kokosmelk120 ml koud waterThaise dressing2 el zoete...