Hertenstoof met bier

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord Dutch Oven, hert, stoofpot, wild
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 4 uur
Porties 4 personen

Equipment

  • Dutch Oven (gietijzeren braadpan)

Ingrediënten

  • 1 kg hertenpoulet
  • olijfolie
  • 2 uien
  • 1 winterwortel
  • 1 teentje knoflook
  • 500 g kastanjechampignons
  • 100 ml bruin bier
  • 300 ml wildfond
  • 3 plakjes ontbijtkoek
  • 2 laurierblaadjes
  • 3 kruidnagels
  • 500 g voorgegaarde krielaardappels
  • zout en peper

Instructies

  • Verhit de barbecue tot maximale directe hitte en richt in voor de indirecte methode.
  • Pel en snipper de uien, hak de knoflook fijn en snijd de champignons in schijfjes. Was de winterwortel en snijd deze in plakjes.
  • Zet de Dutch Oven op het directe gedeelte en verwarm een scheutje olie. Bak eerst het vlees aan, haal eruit en zet even apart. Fruit nu de uien, knoflook, wortel en champignons. Voeg de blokjes vlees weer toe. Blus het geheel af met het bier en de wildfond.
  • Zet de Dutch Oven op het indirecte gedeelte en verlaag de temperatuur naar ca. 100 graden. Snijd de ontbijtkoek in stukken en voeg toe. Doe de laurier en de kruidnagel erbij en laat het geheel zo’n 4-4,5 uur stoven met de deksel erop.
  • Voeg het laatste half uur de krielaardappels toe. Is er nog teveel vocht in de pan, haal de deksel dan van de pan en laat het vocht inkoken.
  • Breng de wildstoof op smaak met wat peper en zout. Serveer met rustiek brood.

Video

Notities

Deze video is i.s.m. Beef&Steak.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Mezcal-gemarineerde bavette met gegrilde ananassalsa
Mezcal-gemarineerde bavette met gegrilde ananassalsa

  Mezcal-gemarineerde bavette met gegrilde ananassalsa vacuümzak en vacumeermachinekernthermometeraluminiumfolie 1 bavettemarinade120 ml mezcal2 tl sinaasappelschil2 tl limoenrasp180 ml sinaasappelsap120 ml limoensap4 teentjes knoflook1 rode peper1 el...

Thaise varkensspiesjes
Thaise varkensspiesjes

  Thaise varkensspiesjes houten satéprikkers 400 procureurlapjes50 ml kokosroom½ bosje koriander1 limoenmarinade50 ml kokosmelk5 teentjes knoflook2 el palmsuiker2 el vissaus1 el maïzena1 el neutrale olie1 el gehakte peterselie1 tl korianderzaad1 tl sojasaus1 tl...

Vegan pulled pork bagel
Vegan pulled pork bagel

  Vegan pulled pork bagel barbecue met dekselRVS GrillmandCold smoke generator (CSG)Rookmot Applealuminiumfoliegietijzeren koekenpan (skillet) of bakplaat 750 g oesterzwammen3 el bbq-rubscheutje arachideolie6 bio vegan bagels o.i.d. (wij gebruiken Pur Pain van de...

Kipsaté satay gai
Kipsaté satay gai

  Kipsaté satay gai houten satéprikkers of ijzeren spiesjeskernthermometer1 gietijzeren pan1 gietijzeren koekenpan 500 g kippendijenmarinade1 pakje kokosmelk (a 200 ml)1 tl kurkuma1 el palmsuiker1½ el sojasauschiliflakes (naar smaak)1 teentje knoflook...

Gerookte harissa-kipgehaktballetjes
Gerookte harissa-kipgehaktballetjes

  Gerookte harissa-kipgehaktballetjes gehaktmolenkernthermometerhandvol rookhoutsmokerbox 750 g kippendijen1 sjalotje2 teentjes knoflook15 g peterselie60 g gedroogde abrikozen2 tl harissa50 g paneermeel10 g dille300 g parelcouscouszout en peperharissa-saus250 ml...