
Hertenstoof met bier
Equipment
- Dutch Oven (gietijzeren braadpan)
Ingrediënten
- 1 kg hertenpoulet
- olijfolie
- 2 uien
- 1 winterwortel
- 1 teentje knoflook
- 500 g kastanjechampignons
- 100 ml bruin bier
- 300 ml wildfond
- 3 plakjes ontbijtkoek
- 2 laurierblaadjes
- 3 kruidnagels
- 500 g voorgegaarde krielaardappels
- zout en peper
Instructies
- Verhit de barbecue tot maximale directe hitte en richt in voor de indirecte methode.
- Pel en snipper de uien, hak de knoflook fijn en snijd de champignons in schijfjes. Was de winterwortel en snijd deze in plakjes.
- Zet de Dutch Oven op het directe gedeelte en verwarm een scheutje olie. Bak eerst het vlees aan, haal eruit en zet even apart. Fruit nu de uien, knoflook, wortel en champignons. Voeg de blokjes vlees weer toe. Blus het geheel af met het bier en de wildfond.
- Zet de Dutch Oven op het indirecte gedeelte en verlaag de temperatuur naar ca. 100 graden. Snijd de ontbijtkoek in stukken en voeg toe. Doe de laurier en de kruidnagel erbij en laat het geheel zo’n 4-4,5 uur stoven met de deksel erop.
- Voeg het laatste half uur de krielaardappels toe. Is er nog teveel vocht in de pan, haal de deksel dan van de pan en laat het vocht inkoken.
- Breng de wildstoof op smaak met wat peper en zout. Serveer met rustiek brood.