Hot & fast spareribs

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord barbecue, barbecuesaus, recept
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 4 uur
Passieve Tijd 10 uur
Porties 4 personen

Equipment

  • keukenpapier
  • Blues Hog Pecan Chunks
  • aluminiumfolie

Ingrediënten

  • 4 strengen spareribs
  • Blues Hog Sweet en Savory
  • Brassicia koolzaadolie Botersmaak
  • Blues Hog Tennessee Red
  • honing
  • ahorn siroop
  • een beetje rietsuiker
  • een beetje Blues Hog Pork Marinade
  • 1 blikje 7up
  • Sweet Baby Ray’s Hickory with Brown Sugar

Instructies

  • Ontvlies de spareribs, dit is het makkelijkste met een stukje keukenpapier.
  • Rub ze dan aan beide kanten ruim in met Blues Hog Sweet & Savory, laat ze dan 1 nacht in de koelkast intrekken.
  • Haal ze 1 uur voordat je ze in de Gateway hangt uit de koelkast om ze alvast wat op temperatuur te laten komen.
  • Steek de Gateway Drum Smoker aan in het midden van de kolenmand en zorg dat hij op 150°C komt. Leg 3-4 Blues Hog Pecan Chunks op de brandende kolen en hang de spareribs erin. Draai het rek om de 20 minuten 90°C om te voorkomen dat een sparerib de hele tijd boven een hotspot hangt. Na ongeveer 1,5-2 uur zijn de spareribs mooi bruin van kleur en kan je ze eruit halen.
  • Pak aluminiumfolie, het beste is een iets dikker en breder soort. Leg 2 velen op je werkbank met de glimmende zijde naar boven en schenk hier een beetje koolzaadolie op, daarboven op leg je de bruine sparerib. Giet hierover Blues Hog Tennessee Red, honing, ahorn siroop en een beetje rietsuiker. Strooi er ook nog wat Blues Hog Pork Marinade overheen. Vouw alvast het foliepakketje wat in en giet dan als laatste een scheut 7up erin. Vouw daarna het pakketje goed dicht zodat er geen stoom uit kan ontsnappen. Als je ze allemaal hebt gedaan, leg je ze weer terug op de barbecue.
  • Draai de spareribs nu ook om de 20 minuten. Afhankelijk van dikte hebben ze ongeveer 45-60 minuten nodig om gaar te zijn. Warm ondertussen Sweet Baby Ray’s Hickory with Brown Sugar op in een pannetje. Als de spareribs naar wens gaar zijn, lak je ze onder en boven af met de warme Sweet Baby Ray’s saus. Je kunt ze nu direct serveren.

Video

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Teriyaki Pina Colada Burger
Teriyaki Pina Colada Burger

  Teriyaki Pina Colada Burger keukenmachine met gehaktmolenkwastjekernthermometeraluminiumfolie 780 g runderlappen20 g speklapjes80 ml teriyakisaus1 ananas1 zakje geraspte kaas8 plakjes ontbijtspek4 hamburgerbroodjeszout en peperPina Coladasaus300 ml kokosroom150...

Dutch style bbq-mussels
Dutch style bbq-mussels

  Dutch style bbq-mussels gietijzeren pan 2 kg verse mosselen300 g spek50 g gezouten roomboter800 g Hollandse roerbakgroenten2 el Roquefort250 ml kookroomstokbroodbieslook Bereid een bbq voor op directe bereiding met een temperatuur van 180°C.Spoel intussen de...

Gekruide lamsrack met citrussalade
Gekruide lamsrack met citrussalade

  Gekruide lamsrack met citrussalade kernthermometer 2 lamsracksolijfolierub2 tl zout2 tl gemalen komijn1 tl gemalen koriander1 tl gemalen kardemom½ tl chiliflakes½ tl zwarte pepercitrussalade1 bloedsinaasappelen1 sinaasappel1 grapefruit2 lente-uitjes8...

BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw
BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw

  BBQ-bearclaw / BBQ-berenklauw pankernthermometerhouten satéprikkers 500 g rundergehakt1 el bbq-rub2 uienbbq-sauszout en pepersatésaus150 g pindakaas2 el mirin2½ el sojasaus2 tl honing½ tl knoflookpoeder80 ml kokend water Richt de barbecue in met een indirect en...

BBQ-carnitas in bao buns
BBQ-carnitas in bao buns

  BBQ-carnitas in bao buns kernthermometerDutch Oven procureur van ca. 1100 grambbq-rublittle gembao bunslente-uikruidenmengsel2 el basterdsuiker1 el oregano2 tl komijnpoeder1 tl paprikapoeder1 ui5 teentjes knoflook1 rode peper2 laurierblaadjes1 sinaasappel4 el...