Hot & fast spareribs

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord barbecue, barbecuesaus, recept
Voorbereidingstijd 30 min
Bereidingstijd 4 uur
Passieve Tijd 10 uur
Porties 4 personen

Equipment

  • keukenpapier
  • Blues Hog Pecan Chunks
  • aluminiumfolie

Ingrediënten

  • 4 strengen spareribs
  • Blues Hog Sweet en Savory
  • Brassicia koolzaadolie Botersmaak
  • Blues Hog Tennessee Red
  • honing
  • ahorn siroop
  • een beetje rietsuiker
  • een beetje Blues Hog Pork Marinade
  • 1 blikje 7up
  • Sweet Baby Ray’s Hickory with Brown Sugar

Instructies

  • Ontvlies de spareribs, dit is het makkelijkste met een stukje keukenpapier.
  • Rub ze dan aan beide kanten ruim in met Blues Hog Sweet & Savory, laat ze dan 1 nacht in de koelkast intrekken.
  • Haal ze 1 uur voordat je ze in de Gateway hangt uit de koelkast om ze alvast wat op temperatuur te laten komen.
  • Steek de Gateway Drum Smoker aan in het midden van de kolenmand en zorg dat hij op 150°C komt. Leg 3-4 Blues Hog Pecan Chunks op de brandende kolen en hang de spareribs erin. Draai het rek om de 20 minuten 90°C om te voorkomen dat een sparerib de hele tijd boven een hotspot hangt. Na ongeveer 1,5-2 uur zijn de spareribs mooi bruin van kleur en kan je ze eruit halen.
  • Pak aluminiumfolie, het beste is een iets dikker en breder soort. Leg 2 velen op je werkbank met de glimmende zijde naar boven en schenk hier een beetje koolzaadolie op, daarboven op leg je de bruine sparerib. Giet hierover Blues Hog Tennessee Red, honing, ahorn siroop en een beetje rietsuiker. Strooi er ook nog wat Blues Hog Pork Marinade overheen. Vouw alvast het foliepakketje wat in en giet dan als laatste een scheut 7up erin. Vouw daarna het pakketje goed dicht zodat er geen stoom uit kan ontsnappen. Als je ze allemaal hebt gedaan, leg je ze weer terug op de barbecue.
  • Draai de spareribs nu ook om de 20 minuten. Afhankelijk van dikte hebben ze ongeveer 45-60 minuten nodig om gaar te zijn. Warm ondertussen Sweet Baby Ray’s Hickory with Brown Sugar op in een pannetje. Als de spareribs naar wens gaar zijn, lak je ze onder en boven af met de warme Sweet Baby Ray’s saus. Je kunt ze nu direct serveren.

Video

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

BBQ honey chicken wings
BBQ honey chicken wings

  BBQ honey chicken wings gietijzeren pankernthermometer 1 kg kippenvleugelsmarinade6 el sojasausflinke scheut olijfolie1 el zoetzure chilisaus1 el kiprub1 el pilipili kruiden of chilipoeder1 tl zout1 tl knoflookpoederglaze3 teentjes knoflook1 ui4 el ketchup2 el...

Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout
Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout

  Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout kernthermometeraluminiumfolievijzel 1 varkensrack (ca. 1,3 kg)oliezoethoutrub1 el zwarte peper1 el zoethoutpoeder1 el zout10 pimentbolletjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot...

Cinnamon Beef Roll – hartige kaneelbroodjes
Cinnamon Beef Roll – hartige kaneelbroodjes

  Cinnamonbeef roll met peren-bbqsaus gietijzeren panpizzasteenbakpapierrasp 250 g rundergehakt1 sjalotje1 el sambalolie1 pak kant-en-klaar kaneelbroodjesperen-bbqglaze90 ml tomatenketchup2 tl worcestersaus1 tl azijn1 el bruinebasterdsuiker1 tl paprikapoeder½ tl...

Pittig broodje BBQ-rund
Pittig broodje BBQ-rund

  Pittig broodje BBQ-rund gietijzeren panhandjevol 2 el plantaardige olie1 ui2 teentjes knoflook1 rode peper700 g rundergehakt1 el tomatenpuree2 tl kerriepoeder1 tl tabasco1 el bloem400 g gehakte tomaten in blik2 el chutney150 ml water4 eierenkoriander (ter...

Geplankte kabeljauw met kokosrijst
Geplankte kabeljauw met kokosrijst

Geplankte kabeljauw met kokosrijst gietijzeren panrookplankkernthermometer 4 stevige witte visfilets (wij gebruiken kabeljauw)2 tl olieverse koriander (ter garnering)kokosrijst190 g jasmijnrijst270 ml blikje kokosmelk120 ml koud waterThaise dressing2 el zoete...