Iberico pluma met salsa tatamada

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord low&slow, pluma, salsa, varkensvlees
Voorbereidingstijd 3 uur
Bereidingstijd 1 uur 10 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • gietijzeren pan
  • kernthermometer
  • 1 handjevol appelrookhout

Ingrediënten

  • 1 iberico pluma

rub

  • 50 g bastardsuiker
  • 1 el gerookt paprikapoeder
  • 1 tl gemalen cayennepeper
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 el zout
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • ½ tl gemalen zwarte peper

salsa tatamada

  • 500 g romatomaten
  • 2 rode pepers
  • 4 teentjes knoflook
  • 1/4 kleine gele ui
  • ½ bosje gehakte koriander
  • ½ tl zout

Instructies

  • Meng alle ingrediënten voor de rub. Besmeer het vlees met deze rub en laat minimaal 3 uur marineren.
  • Maak ondertussen de salsa tatamada. Halveer de tomaten, verwijder de zaadjes uit de rode peper en snijd in ringetjes. Snipper de ui en knoflook en hak de koriander fijn.
  • Doe een scheutje olie in de pan en doe alle ingrediënten (behalve de koriander) voor de salsa erin. Fruit lekker aan. Doe het mengsel met de koriander in de blender. Voeg eventueel een scheut water toe. Meng tot een gladde massa en breng op smaak met zout en peper.
  • Bereid de barbecue voor op indirecte hitte (150°C). Doe het rookhout in de barbecue. Gril het vlees tot een kerntemperatuur van 70°C is bereikt.
  • Laat 10 minuten – losjes onder aluminiumfolie – rusten. Serveer met de salsa tatamada.

Video

Notities

Dit recept is i.s.m. Napoleon Grills.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Teriyaki Pina Colada Burger
Teriyaki Pina Colada Burger

  Teriyaki Pina Colada Burger keukenmachine met gehaktmolenkwastjekernthermometeraluminiumfolie 780 g runderlappen20 g speklapjes80 ml teriyakisaus1 ananas1 zakje geraspte kaas8 plakjes ontbijtspek4 hamburgerbroodjeszout en peperPina Coladasaus300 ml kokosroom150...

Dutch style bbq-mussels
Dutch style bbq-mussels

  Dutch style bbq-mussels gietijzeren pan 2 kg verse mosselen300 g spek50 g gezouten roomboter800 g Hollandse roerbakgroenten2 el Roquefort250 ml kookroomstokbroodbieslook Bereid een bbq voor op directe bereiding met een temperatuur van 180°C.Spoel intussen de...

Gekruide lamsrack met citrussalade
Gekruide lamsrack met citrussalade

  Gekruide lamsrack met citrussalade kernthermometer 2 lamsracksolijfolierub2 tl zout2 tl gemalen komijn1 tl gemalen koriander1 tl gemalen kardemom½ tl chiliflakes½ tl zwarte pepercitrussalade1 bloedsinaasappelen1 sinaasappel1 grapefruit2 lente-uitjes8...

BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw
BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw

  BBQ-bearclaw / BBQ-berenklauw pankernthermometerhouten satéprikkers 500 g rundergehakt1 el bbq-rub2 uienbbq-sauszout en pepersatésaus150 g pindakaas2 el mirin2½ el sojasaus2 tl honing½ tl knoflookpoeder80 ml kokend water Richt de barbecue in met een indirect en...

BBQ-carnitas in bao buns
BBQ-carnitas in bao buns

  BBQ-carnitas in bao buns kernthermometerDutch Oven procureur van ca. 1100 grambbq-rublittle gembao bunslente-uikruidenmengsel2 el basterdsuiker1 el oregano2 tl komijnpoeder1 tl paprikapoeder1 ui5 teentjes knoflook1 rode peper2 laurierblaadjes1 sinaasappel4 el...