Iberico pluma met salsa tatamada

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord low&slow, pluma, salsa, varkensvlees
Voorbereidingstijd 3 uur
Bereidingstijd 1 uur 10 min
Porties 4 personen

Equipment

  • gietijzeren pan
  • kernthermometer
  • 1 handjevol appelrookhout

Ingrediënten

  • 1 iberico pluma

rub

  • 50 g bastardsuiker
  • 1 el gerookt paprikapoeder
  • 1 tl gemalen cayennepeper
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 el zout
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • ½ tl gemalen zwarte peper

salsa tatamada

  • 500 g romatomaten
  • 2 rode pepers
  • 4 teentjes knoflook
  • 1/4 kleine gele ui
  • ½ bosje gehakte koriander
  • ½ tl zout

Instructies

  • Meng alle ingrediënten voor de rub. Besmeer het vlees met deze rub en laat minimaal 3 uur marineren.
  • Maak ondertussen de salsa tatamada. Halveer de tomaten, verwijder de zaadjes uit de rode peper en snijd in ringetjes. Snipper de ui en knoflook en hak de koriander fijn.
  • Doe een scheutje olie in de pan en doe alle ingrediënten (behalve de koriander) voor de salsa erin. Fruit lekker aan. Doe het mengsel met de koriander in de blender. Voeg eventueel een scheut water toe. Meng tot een gladde massa en breng op smaak met zout en peper.
  • Bereid de barbecue voor op indirecte hitte (150°C). Doe het rookhout in de barbecue. Gril het vlees tot een kerntemperatuur van 70°C is bereikt.
  • Laat 10 minuten – losjes onder aluminiumfolie – rusten. Serveer met de salsa tatamada.

Video

Notities

Dit recept is i.s.m. Napoleon Grills.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

BBQ honey chicken wings
BBQ honey chicken wings

  BBQ honey chicken wings gietijzeren pankernthermometer 1 kg kippenvleugelsmarinade6 el sojasausflinke scheut olijfolie1 el zoetzure chilisaus1 el kiprub1 el pilipili kruiden of chilipoeder1 tl zout1 tl knoflookpoederglaze3 teentjes knoflook1 ui4 el ketchup2 el...

Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout
Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout

  Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout kernthermometeraluminiumfolievijzel 1 varkensrack (ca. 1,3 kg)oliezoethoutrub1 el zwarte peper1 el zoethoutpoeder1 el zout10 pimentbolletjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot...

Cinnamon Beef Roll – hartige kaneelbroodjes
Cinnamon Beef Roll – hartige kaneelbroodjes

  Cinnamonbeef roll met peren-bbqsaus gietijzeren panpizzasteenbakpapierrasp 250 g rundergehakt1 sjalotje1 el sambalolie1 pak kant-en-klaar kaneelbroodjesperen-bbqglaze90 ml tomatenketchup2 tl worcestersaus1 tl azijn1 el bruinebasterdsuiker1 tl paprikapoeder½ tl...

Pittig broodje BBQ-rund
Pittig broodje BBQ-rund

  Pittig broodje BBQ-rund gietijzeren panhandjevol 2 el plantaardige olie1 ui2 teentjes knoflook1 rode peper700 g rundergehakt1 el tomatenpuree2 tl kerriepoeder1 tl tabasco1 el bloem400 g gehakte tomaten in blik2 el chutney150 ml water4 eierenkoriander (ter...

Geplankte kabeljauw met kokosrijst
Geplankte kabeljauw met kokosrijst

Geplankte kabeljauw met kokosrijst gietijzeren panrookplankkernthermometer 4 stevige witte visfilets (wij gebruiken kabeljauw)2 tl olieverse koriander (ter garnering)kokosrijst190 g jasmijnrijst270 ml blikje kokosmelk120 ml koud waterThaise dressing2 el zoete...