Inside outside burger

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Trefwoord barbecue, barbecue snack, hamburger, hartig
Bereidingstijd 35 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 800 g rundvlees
  • 8 sneetjes geroosterd brood
  • 8 plakjes serranoham of parmaham
  • 4 plakjes cheddar
  • 1 courgette
  • 1 rode ui
  • 2 handenvol spinazie
  • 1 rode paprika
  • 2 el mosterd
  • 2 el wittewijnazijn
  • zout en peper

Instructies

  • Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verwarm voor op 200°C.
  • Kruid het vlees met zout en peper en vorm er 8 burgers van die passen op het brood. Snijd de courgette, ui en paprika fijn. Bak dit even op hoge temperatuur kort aan in een skillet.
  • Meng ondertussen de mosterd met de azijn en breng op smaak met zout en peper. Doe de spinazie in een kom en voeg daar de gebakken groente aan toe. Schenk hierover heen de mosterddressing.
  • Gril de burgers op het directe gedeelte 3 minuten per kant. Leg ze vervolgens op het indirecte gedeelte van de barbecue en laat ze doorgaren bij een temperatuur van 52°C.
  • Beleg 4 plakjes serranoham met de plakjes cheddar, gril deze heel kort aan in de skillet op op een bakplaat. Wanneer de kaas gaat smelten leg je een tweede plakje serranoham erop en draai het om. Gril nu het brood.
  • Bouw nu de burger op. Start met de burger, hierop de gegrilde salade, een sneetje gegrild brood, de gegrilde serranohamkaas en weer een sneetje gegrild brood. Dan weer een laagje gegrilde salade en de tweede burger. Serveer direct.

Video

Notities

Extra nodig
  • skillet
  • kernthermometer

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Mezcal-gemarineerde bavette met gegrilde ananassalsa
Mezcal-gemarineerde bavette met gegrilde ananassalsa

  Mezcal-gemarineerde bavette met gegrilde ananassalsa vacuümzak en vacumeermachinekernthermometeraluminiumfolie 1 bavettemarinade120 ml mezcal2 tl sinaasappelschil2 tl limoenrasp180 ml sinaasappelsap120 ml limoensap4 teentjes knoflook1 rode peper1 el...

Thaise varkensspiesjes
Thaise varkensspiesjes

  Thaise varkensspiesjes houten satéprikkers 400 procureurlapjes50 ml kokosroom½ bosje koriander1 limoenmarinade50 ml kokosmelk5 teentjes knoflook2 el palmsuiker2 el vissaus1 el maïzena1 el neutrale olie1 el gehakte peterselie1 tl korianderzaad1 tl sojasaus1 tl...

Vegan pulled pork bagel
Vegan pulled pork bagel

  Vegan pulled pork bagel barbecue met dekselRVS GrillmandCold smoke generator (CSG)Rookmot Applealuminiumfoliegietijzeren koekenpan (skillet) of bakplaat 750 g oesterzwammen3 el bbq-rubscheutje arachideolie6 bio vegan bagels o.i.d. (wij gebruiken Pur Pain van de...

Kipsaté satay gai
Kipsaté satay gai

  Kipsaté satay gai houten satéprikkers of ijzeren spiesjeskernthermometer1 gietijzeren pan1 gietijzeren koekenpan 500 g kippendijenmarinade1 pakje kokosmelk (a 200 ml)1 tl kurkuma1 el palmsuiker1½ el sojasauschiliflakes (naar smaak)1 teentje knoflook...

Gerookte harissa-kipgehaktballetjes
Gerookte harissa-kipgehaktballetjes

  Gerookte harissa-kipgehaktballetjes gehaktmolenkernthermometerhandvol rookhoutsmokerbox 750 g kippendijen1 sjalotje2 teentjes knoflook15 g peterselie60 g gedroogde abrikozen2 tl harissa50 g paneermeel10 g dille300 g parelcouscouszout en peperharissa-saus250 ml...