Inside outside burger

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Trefwoord barbecue, barbecue snack, hamburger, hartig
Bereidingstijd 35 min
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 800 g rundvlees
  • 8 sneetjes geroosterd brood
  • 8 plakjes serranoham of parmaham
  • 4 plakjes cheddar
  • 1 courgette
  • 1 rode ui
  • 2 handenvol spinazie
  • 1 rode paprika
  • 2 el mosterd
  • 2 el wittewijnazijn
  • zout en peper

Instructies

  • Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verwarm voor op 200°C.
  • Kruid het vlees met zout en peper en vorm er 8 burgers van die passen op het brood. Snijd de courgette, ui en paprika fijn. Bak dit even op hoge temperatuur kort aan in een skillet.
  • Meng ondertussen de mosterd met de azijn en breng op smaak met zout en peper. Doe de spinazie in een kom en voeg daar de gebakken groente aan toe. Schenk hierover heen de mosterddressing.
  • Gril de burgers op het directe gedeelte 3 minuten per kant. Leg ze vervolgens op het indirecte gedeelte van de barbecue en laat ze doorgaren bij een temperatuur van 52°C.
  • Beleg 4 plakjes serranoham met de plakjes cheddar, gril deze heel kort aan in de skillet op op een bakplaat. Wanneer de kaas gaat smelten leg je een tweede plakje serranoham erop en draai het om. Gril nu het brood.
  • Bouw nu de burger op. Start met de burger, hierop de gegrilde salade, een sneetje gegrild brood, de gegrilde serranohamkaas en weer een sneetje gegrild brood. Dan weer een laagje gegrilde salade en de tweede burger. Serveer direct.

Video

Notities

Extra nodig
  • skillet
  • kernthermometer

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Bourbon Pork Belly chunks
Bourbon Pork Belly chunks

  Bourbon Pork Belly chunks 1 handjevol rookhoutgietijzeren schaalgietijzeren steelpancocktailprikkers 200-300 ml bourbon whisky800 g buikspek1-2 el barbecuerub4 el tomatenketchup4- 6 el barbecuesaus2 el sojasaus2 el honing Richt de barbecue in voor de indirecte...

Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook
Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook

  Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook 1 handvol rookhout 1 côte de Boeuf4-6 teentjes knoflook4-6 takjes rozemarijn1 bosje groene asperges500 g Roseval aardappelen (ca. 2 grote aardappelen p.p.)zout en peper Maak ca. 6 insnedes van ca. 2 cm de côte de Boeuf...

Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella
Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella

  vijzel 4 Sint-Jakobsschelpen2 kleine buffelmozzarella ’szeezout en peperpesto10-15 basilicumblaadjeseen handvol peterselie2 el pijnboompitten1 el geraspte Parmezaanse kaas60 ml olijfoliesap van een halve limoen Doe alle ingrediënten voor de pesto in een vijzel...

BBQ honey chicken wings
BBQ honey chicken wings

  BBQ honey chicken wings gietijzeren pankernthermometer 1 kg kippenvleugelsmarinade6 el sojasausflinke scheut olijfolie1 el zoetzure chilisaus1 el kiprub1 el pilipili kruiden of chilipoeder1 tl zout1 tl knoflookpoederglaze3 teentjes knoflook1 ui4 el ketchup2 el...

Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout
Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout

  Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout kernthermometeraluminiumfolievijzel 1 varkensrack (ca. 1,3 kg)oliezoethoutrub1 el zwarte peper1 el zoethoutpoeder1 el zout10 pimentbolletjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot...