Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verwarm voor op 200°C.
Kruid het vlees met zout en peper en vorm er 8 burgers van die passen op het brood. Snijd de courgette, ui en paprika fijn. Bak dit even op hoge temperatuur kort aan in een skillet.
Meng ondertussen de mosterd met de azijn en breng op smaak met zout en peper. Doe de spinazie in een kom en voeg daar de gebakken groente aan toe. Schenk hierover heen de mosterddressing.
Gril de burgers op het directe gedeelte 3 minuten per kant. Leg ze vervolgens op het indirecte gedeelte van de barbecue en laat ze doorgaren bij een temperatuur van 52°C.
Beleg 4 plakjes serranoham met de plakjes cheddar, gril deze heel kort aan in de skillet op op een bakplaat. Wanneer de kaas gaat smelten leg je een tweede plakje serranoham erop en draai het om. Gril nu het brood.
Bouw nu de burger op. Start met de burger, hierop de gegrilde salade, een sneetje gegrild brood, de gegrilde serranohamkaas en weer een sneetje gegrild brood. Dan weer een laagje gegrilde salade en de tweede burger. Serveer direct.