Jalapeño corn fritters

Recept afdrukken
Gang Bijgerecht
Trefwoord barbecue, barbecue snack, cheddar, jalapeno, koek, mais, recept
Bereidingstijd 30 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • 2 mengschalen
  • bakplaat, plancha of skillet
  • spatel/burgerflipper
  • houten lepel
  • garde

Ingrediënten

  • 3 blikjes maïs 300 g
  • 2 jalapeno pepers zonder zaadjes
  • 50 g cheddar kaas in blokjes
  • 10 g gehakte peterselie
  • 65 g bloem
  • 60 g maïzena
  • 1 zakje bakpoeder 7 g
  • 2 tl suiker
  • 80 ml melk
  • 1 ei
  • Brassica koolzaadolie
  • zout en peper

saus

  • 1 potje zure room
  • 1-2 teentjes knoflook
  • 10 g gehakte peterselie
  • ½ tl chipotle flakes
  • zout en peper

Instructies

  • Maak je bbq gereed voor direct gebruik met bakplaat, plancha of skillet op 200–230°C.
  • Meng voor de saus de zure room met de fijngesneden knoflook, fijngehakte peterselie, wat chipotle flakes en breng op smaak met peper en zout. Laat dit even lekker intrekken.
  • Voor de fritters meng je in een kom de mais (je kunt ervoor kiezen deze heel te houden of iets fijn te snijden), fijngesneden jalapeño pepers, blokjes cheddar kaas en peterselie.
  • Maak het beslag in een andere kom. Meng eerst de bloem, maïzena, bakpoeder, suiker, peper en zout tot een glad mengsel. Voeg nu de melk toe en meng tot een glad mengsel. Voeg als laatst het ei toe en meng alles goed door. Voeg nu het beslag aan het maïsmengsel toe en meng dit met een houten lepel goed door.
  • Doe een scheutje koolzaadolie op je bakplaat, plancha of skillet en laat dit goed warm worden. Leg nu bergjes van het maïsmengsel op de plaat en druk deze plat tot een burger. Laat deze ongeveer twee minuten goed sizzelen tot ze een mooi bruin korstje krijgen en draai ze dan om.
  • Haal de fritters van de barbecue en serveer met de saus.

Video

Notities

Tip:
  • Corn fritters komen oorspronkelijk uit Amerika en zijn een ideaal (vegetarisch) bijgerecht. Je kunt hier natuurlijk veel variaties in aanbrengen. Denk aan spekblokjes, paprika, lente-ui, courgette en ga zo maar door.
Dit recept is i.s.m. de E-Braai van Cadac gemaakt.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Teriyaki Pina Colada Burger
Teriyaki Pina Colada Burger

  Teriyaki Pina Colada Burger keukenmachine met gehaktmolenkwastjekernthermometeraluminiumfolie 780 g runderlappen20 g speklapjes80 ml teriyakisaus1 ananas1 zakje geraspte kaas8 plakjes ontbijtspek4 hamburgerbroodjeszout en peperPina Coladasaus300 ml kokosroom150...

Dutch style bbq-mussels
Dutch style bbq-mussels

  Dutch style bbq-mussels gietijzeren pan 2 kg verse mosselen300 g spek50 g gezouten roomboter800 g Hollandse roerbakgroenten2 el Roquefort250 ml kookroomstokbroodbieslook Bereid een bbq voor op directe bereiding met een temperatuur van 180°C.Spoel intussen de...

Gekruide lamsrack met citrussalade
Gekruide lamsrack met citrussalade

  Gekruide lamsrack met citrussalade kernthermometer 2 lamsracksolijfolierub2 tl zout2 tl gemalen komijn1 tl gemalen koriander1 tl gemalen kardemom½ tl chiliflakes½ tl zwarte pepercitrussalade1 bloedsinaasappelen1 sinaasappel1 grapefruit2 lente-uitjes8...

BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw
BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw

  BBQ-bearclaw / BBQ-berenklauw pankernthermometerhouten satéprikkers 500 g rundergehakt1 el bbq-rub2 uienbbq-sauszout en pepersatésaus150 g pindakaas2 el mirin2½ el sojasaus2 tl honing½ tl knoflookpoeder80 ml kokend water Richt de barbecue in met een indirect en...

BBQ-carnitas in bao buns
BBQ-carnitas in bao buns

  BBQ-carnitas in bao buns kernthermometerDutch Oven procureur van ca. 1100 grambbq-rublittle gembao bunslente-uikruidenmengsel2 el basterdsuiker1 el oregano2 tl komijnpoeder1 tl paprikapoeder1 ui5 teentjes knoflook1 rode peper2 laurierblaadjes1 sinaasappel4 el...