
Jalapeño corn fritters
Equipment
- 2 mengschalen
- bakplaat, plancha of skillet
- spatel/burgerflipper
- houten lepel
- garde
Ingrediënten
- 3 blikjes maïs 300 g
- 2 jalapeno pepers zonder zaadjes
- 50 g cheddar kaas in blokjes
- 10 g gehakte peterselie
- 65 g bloem
- 60 g maïzena
- 1 zakje bakpoeder 7 g
- 2 tl suiker
- 80 ml melk
- 1 ei
- Brassica koolzaadolie
- zout en peper
saus
- 1 potje zure room
- 1-2 teentjes knoflook
- 10 g gehakte peterselie
- ½ tl chipotle flakes
- zout en peper
Instructies
- Maak je bbq gereed voor direct gebruik met bakplaat, plancha of skillet op 200–230°C.
- Meng voor de saus de zure room met de fijngesneden knoflook, fijngehakte peterselie, wat chipotle flakes en breng op smaak met peper en zout. Laat dit even lekker intrekken.
- Voor de fritters meng je in een kom de mais (je kunt ervoor kiezen deze heel te houden of iets fijn te snijden), fijngesneden jalapeño pepers, blokjes cheddar kaas en peterselie.
- Maak het beslag in een andere kom. Meng eerst de bloem, maïzena, bakpoeder, suiker, peper en zout tot een glad mengsel. Voeg nu de melk toe en meng tot een glad mengsel. Voeg als laatst het ei toe en meng alles goed door. Voeg nu het beslag aan het maïsmengsel toe en meng dit met een houten lepel goed door.
- Doe een scheutje koolzaadolie op je bakplaat, plancha of skillet en laat dit goed warm worden. Leg nu bergjes van het maïsmengsel op de plaat en druk deze plat tot een burger. Laat deze ongeveer twee minuten goed sizzelen tot ze een mooi bruin korstje krijgen en draai ze dan om.
- Haal de fritters van de barbecue en serveer met de saus.
Video
Notities
- Corn fritters komen oorspronkelijk uit Amerika en zijn een ideaal (vegetarisch) bijgerecht. Je kunt hier natuurlijk veel variaties in aanbrengen. Denk aan spekblokjes, paprika, lente-ui, courgette en ga zo maar door.