Kansas City style spareribs

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord barbecue, barbecuerub, barbecuesaus, BBQ Style, kansas, ribs
Bereidingstijd 5 uur
Passieve Tijd 1 uur
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 2 strengen spareribs
  • barbecuesaus
  • appelsap

rub

  • 50 g lichtbruine basterdsuiker
  • 2 el paprikapoeder
  • 1 el gemalen zwarte peper
  • tl cayennepeper
  • tl uienpoeder
  • tl knoflookpoeder

Instructies

  • Begin minstens één uur, voordat je met het grillen start, met het mengen van de ingrediënten van de rub in een schaal.
  • Verwijder het zilveren vliesje van de spareribs.
  • Dep de ribs rondom met keukenpapier goed droog. Wrijf de spareribs, aan beide zijden, royaal in met de rub. Laat de spareribs nu, op kamertemperatuur, één uur marineren.
  • Bereid een barbecue met deksel voor op de indirecte methode en verwarm de barbecue tot 120°C. Strooi het in water geweekte rookhout in de barbecue, en leg de spareribs op het rooster, met de vleeszijde naar beneden. Gril dit gedurende twee uur, waarbij je iedere 20 tot 30 minuten beide zijden van de spareribs besproeit met appelsap.
  • Haal de spareribs van de barbecue en wikkel ze in aluminiumfolie. Leg ze terug op de barbecue, gedurende 2½-3 uur. Doe dit, totdat je ziet dat het vlees zich gaat terugtrekken van het bot.
  • Haal de spareribs uit het aluminiumfolie en leg ze op het rooster. Smeer de bovenkant in met barbecuesaus en gril de ribs vijf minuten. Draai ze om en bestrijk ze weer met de barbecuesaus.
  • Gril ook deze kant vijf minuten. Haal nu de ribs van de barbecue en laat ze vijf minuten rusten voordat je ze gaat serveren.

Notities

Extra nodig
  • keukenpapier
  • 2 handjes eiken rookhout, geweekt in water
  • plantenspuit
  • aluminiumfolie

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Teriyaki Pina Colada Burger
Teriyaki Pina Colada Burger

  Teriyaki Pina Colada Burger keukenmachine met gehaktmolenkwastjekernthermometeraluminiumfolie 780 g runderlappen20 g speklapjes80 ml teriyakisaus1 ananas1 zakje geraspte kaas8 plakjes ontbijtspek4 hamburgerbroodjeszout en peperPina Coladasaus300 ml kokosroom150...

Dutch style bbq-mussels
Dutch style bbq-mussels

  Dutch style bbq-mussels gietijzeren pan 2 kg verse mosselen300 g spek50 g gezouten roomboter800 g Hollandse roerbakgroenten2 el Roquefort250 ml kookroomstokbroodbieslook Bereid een bbq voor op directe bereiding met een temperatuur van 180°C.Spoel intussen de...

Gekruide lamsrack met citrussalade
Gekruide lamsrack met citrussalade

  Gekruide lamsrack met citrussalade kernthermometer 2 lamsracksolijfolierub2 tl zout2 tl gemalen komijn1 tl gemalen koriander1 tl gemalen kardemom½ tl chiliflakes½ tl zwarte pepercitrussalade1 bloedsinaasappelen1 sinaasappel1 grapefruit2 lente-uitjes8...

BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw
BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw

  BBQ-bearclaw / BBQ-berenklauw pankernthermometerhouten satéprikkers 500 g rundergehakt1 el bbq-rub2 uienbbq-sauszout en pepersatésaus150 g pindakaas2 el mirin2½ el sojasaus2 tl honing½ tl knoflookpoeder80 ml kokend water Richt de barbecue in met een indirect en...

BBQ-carnitas in bao buns
BBQ-carnitas in bao buns

  BBQ-carnitas in bao buns kernthermometerDutch Oven procureur van ca. 1100 grambbq-rublittle gembao bunslente-uikruidenmengsel2 el basterdsuiker1 el oregano2 tl komijnpoeder1 tl paprikapoeder1 ui5 teentjes knoflook1 rode peper2 laurierblaadjes1 sinaasappel4 el...