Kansas City style spareribs

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord barbecue, barbecuerub, barbecuesaus, BBQ Style, kansas, ribs
Bereidingstijd 5 uur
Passieve Tijd 1 uur
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 2 strengen spareribs
  • barbecuesaus
  • appelsap

rub

  • 50 g lichtbruine basterdsuiker
  • 2 el paprikapoeder
  • 1 el gemalen zwarte peper
  • tl cayennepeper
  • tl uienpoeder
  • tl knoflookpoeder

Instructies

  • Begin minstens één uur, voordat je met het grillen start, met het mengen van de ingrediënten van de rub in een schaal.
  • Verwijder het zilveren vliesje van de spareribs.
  • Dep de ribs rondom met keukenpapier goed droog. Wrijf de spareribs, aan beide zijden, royaal in met de rub. Laat de spareribs nu, op kamertemperatuur, één uur marineren.
  • Bereid een barbecue met deksel voor op de indirecte methode en verwarm de barbecue tot 120°C. Strooi het in water geweekte rookhout in de barbecue, en leg de spareribs op het rooster, met de vleeszijde naar beneden. Gril dit gedurende twee uur, waarbij je iedere 20 tot 30 minuten beide zijden van de spareribs besproeit met appelsap.
  • Haal de spareribs van de barbecue en wikkel ze in aluminiumfolie. Leg ze terug op de barbecue, gedurende 2½-3 uur. Doe dit, totdat je ziet dat het vlees zich gaat terugtrekken van het bot.
  • Haal de spareribs uit het aluminiumfolie en leg ze op het rooster. Smeer de bovenkant in met barbecuesaus en gril de ribs vijf minuten. Draai ze om en bestrijk ze weer met de barbecuesaus.
  • Gril ook deze kant vijf minuten. Haal nu de ribs van de barbecue en laat ze vijf minuten rusten voordat je ze gaat serveren.

Notities

Extra nodig
  • keukenpapier
  • 2 handjes eiken rookhout, geweekt in water
  • plantenspuit
  • aluminiumfolie

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Gerookte runderwangen
Gerookte runderwangen

  Gerookte runderwangen 1 handvol rookhoutkernthermometer 1-1,2 kg runderwangenbbq-rub (naar keuze)1 fles bier (Fire&Food BBQ IPA)50 g roomboter2-3 el bruine suiker Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verwarm hem voor op 135°C.Verwijder...

Pizza-breekbrood
Pizza-breekbrood

  Pizza-breekbrood pizzasteen 1 breekbrood1 potje tomatensaus1 bol mozzarella½ zakje jong belegen kaas10-12 plakjes pepperoni of salamikruidenboter75 g gezouten boter3 teentjes knoflook1 el verse salie2 tl gedroogde basilicum1 tl gedroogde oregano1 tl gedroogde...

Bieslook-knoflook boter
Bieslook-knoflook boter

  Bieslook-knoflook boter huishoudfolie 400 g roomboter (ongezouten)olijfolie2 bollen knoflook200 g barbecurub (naar keuze)3 el bieslook (fijngesneden) Snijd de bovenkant van de knoflookbol er af en doe er wat olijfolie op.Leg deze bol een uur op een barbecue van...

Brine/pekel voor (kerst)kalkoen
Brine/pekel voor (kerst)kalkoen

  Brine/pekel voor (kerst)kalkoen emmer 1 kalkoen3,5 l karnemelk3,5 l water400 g zeezout48 g barbecuerub naar keuze (tip gebruik een All Purpose Rub) Voeg 200 gram zout aan de karnemelk, roer totdat het zout is opgelost. Voeg dan de barbecuerub toe. Daarna kan...

Kicken Kerstkalkoen
Kicken Kerstkalkoen

  Kicken Kerstkalkoen handjevol rookhoutkernthermometer 4,5 kg kalkoen (uit de brine)barbecurub naar keuze (bv een All Purpuse Rub)bieslook-kruidenboter (zie recept) Snijd de boterstaaf in schijfjes van ca. 0,5 cm dikte.Maak de huid bij de borst wat los zodat je...