Kansas City style spareribs

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord barbecue, barbecuerub, barbecuesaus, BBQ Style, kansas, ribs
Bereidingstijd 5 uur
Passieve Tijd 1 uur
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 2 strengen spareribs
  • barbecuesaus
  • appelsap

rub

  • 50 g lichtbruine basterdsuiker
  • 2 el paprikapoeder
  • 1 el gemalen zwarte peper
  • tl cayennepeper
  • tl uienpoeder
  • tl knoflookpoeder

Instructies

  • Begin minstens één uur, voordat je met het grillen start, met het mengen van de ingrediënten van de rub in een schaal.
  • Verwijder het zilveren vliesje van de spareribs.
  • Dep de ribs rondom met keukenpapier goed droog. Wrijf de spareribs, aan beide zijden, royaal in met de rub. Laat de spareribs nu, op kamertemperatuur, één uur marineren.
  • Bereid een barbecue met deksel voor op de indirecte methode en verwarm de barbecue tot 120°C. Strooi het in water geweekte rookhout in de barbecue, en leg de spareribs op het rooster, met de vleeszijde naar beneden. Gril dit gedurende twee uur, waarbij je iedere 20 tot 30 minuten beide zijden van de spareribs besproeit met appelsap.
  • Haal de spareribs van de barbecue en wikkel ze in aluminiumfolie. Leg ze terug op de barbecue, gedurende 2½-3 uur. Doe dit, totdat je ziet dat het vlees zich gaat terugtrekken van het bot.
  • Haal de spareribs uit het aluminiumfolie en leg ze op het rooster. Smeer de bovenkant in met barbecuesaus en gril de ribs vijf minuten. Draai ze om en bestrijk ze weer met de barbecuesaus.
  • Gril ook deze kant vijf minuten. Haal nu de ribs van de barbecue en laat ze vijf minuten rusten voordat je ze gaat serveren.

Notities

Extra nodig
  • keukenpapier
  • 2 handjes eiken rookhout, geweekt in water
  • plantenspuit
  • aluminiumfolie

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Bourbon Pork Belly chunks
Bourbon Pork Belly chunks

  Bourbon Pork Belly chunks 1 handjevol rookhoutgietijzeren schaalgietijzeren steelpancocktailprikkers 200-300 ml bourbon whisky800 g buikspek1-2 el barbecuerub4 el tomatenketchup4- 6 el barbecuesaus2 el sojasaus2 el honing Richt de barbecue in voor de indirecte...

Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook
Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook

  Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook 1 handvol rookhout 1 côte de Boeuf4-6 teentjes knoflook4-6 takjes rozemarijn1 bosje groene asperges500 g Roseval aardappelen (ca. 2 grote aardappelen p.p.)zout en peper Maak ca. 6 insnedes van ca. 2 cm de côte de Boeuf...

Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella
Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella

  vijzel 4 Sint-Jakobsschelpen2 kleine buffelmozzarella ’szeezout en peperpesto10-15 basilicumblaadjeseen handvol peterselie2 el pijnboompitten1 el geraspte Parmezaanse kaas60 ml olijfoliesap van een halve limoen Doe alle ingrediënten voor de pesto in een vijzel...

BBQ honey chicken wings
BBQ honey chicken wings

  BBQ honey chicken wings gietijzeren pankernthermometer 1 kg kippenvleugelsmarinade6 el sojasausflinke scheut olijfolie1 el zoetzure chilisaus1 el kiprub1 el pilipili kruiden of chilipoeder1 tl zout1 tl knoflookpoederglaze3 teentjes knoflook1 ui4 el ketchup2 el...

Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout
Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout

  Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout kernthermometeraluminiumfolievijzel 1 varkensrack (ca. 1,3 kg)oliezoethoutrub1 el zwarte peper1 el zoethoutpoeder1 el zout10 pimentbolletjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot...