
Kerstkalkoen van de barbecue
Ingrediënten
- 1 KellyBronze kalkoen à 3 kg
- zout en peper
- 1-2 glaasjes water
Instructies
- Haal de kalkoen uit de koelkast en laat hem 1 uur op kamertemperatuur komen. Laat de kleine donkere veertjes gewoon zitten (bij een witte kalkoen zijn ze ook aanwezig, alleen zie je ze niet). De donkere veertjes zijn het kenmerk van de KellyBronze kalkoen.
- Richt je barbecue in voor de indirecte methode en verwarm voor tot 180°C.
- Plaats de kalkoen, met de borst naar beneden, in de schaal. Breng op smaak met zout en peper en voeg een glas water toe.
- Zet de schaal met de kalkoen op het indirecte gedeelte van de barbecue en sluit de deksel. Halverwege de bereiding draai je de kalkoen. Kruid opnieuw en prik een gaatje in de huid aan de binnenkant van elke dij. Controleer de temperatuur door de thermometer in het dikste deel van het vlees te steken (niet tegen het bot). Verwijder de thermometer, sluit het deksel en controleer na 5 minuten opnieuw.
- Als de kalkoen een kerntemperatuur van 60°C heeft bereikt, haal je hem van de barbecue.
- Leg de kalkoen op een schaal en laat, onbedekt, 30 minuten rusten. De kerntemperatuur zal stijgen naar 65°C.
- Serveer de kalkoen op een grote schaal en serveer met bijgerechtennaar keuze.
Notities
- vuurbestendige schaal, waar de kalkoen in past
- kernthermometer