Kip-kebab met tomatensalsa

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord beercan chicken, flatbread, kebab, kip, kippendijen, salsa
Voorbereidingstijd 4 uur
Bereidingstijd 40 min
Porties 4 personen

Equipment

  • keukenmachine
  • kernthermometer

Ingrediënten

  • 350 g kippendijen
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 g Griekse yoghurt
  • 1 citroen
  • 1 tl tomatenpuree
  • 1 tl chilivlokken
  • 1 tl zest van citroen
  • ½ kleine rode ui
  • 200 g cherrytomaatjes
  • 4 flatbread
  • verse koriander en/of peterselie

tomatensalsa

  • 100 g cherrytomaatjes
  • 1 rode peper
  • 1 el extra vierge olijfolie
  • 1 tl tomatenpuree
  • 1 tl chilivlokken
  • 1 tl zest van citroen
  • ½ kleine rode ui
  • 1 el granaatappelmelasse of balsamico-stroop
  • zout en peper

Instructies

  • Meng een fijngeperst teentje knoflook met 3 eetlepels yoghurt, citroensap, 1 theelepel tomatenpuree, 1 theelepel chilivlokken en zest van de citroen, zout en peper.
  • Doe de kip erin en laat minstens 1 uur (tot een nacht) afgedekt in de koelkast marineren.
  • Maak de tomatensalsa. Doe alle ingrediënten in een keukenmachine. Maak er een gladde salsa van en zet opzij. Breng op smaak met zout en peper.
  • Richt de barbecue in voor de directe methode en verwarm hem voor op 200°C.
  • Rijg de kip aan de spiesen die geweekt zijn en veeg de overtollige marinade eraf. Rijg de overige tomaten aan een aparte spies.
  • Gril de kip rondom gaar tot een kerntemperatuur van 70°C is bereikt. Gril de tomatenspies ook rondom.
  • Serveer de kipspies op het flatbreads met de resterende fijngesneden rode ui, de resterende Griekse yoghurt, de gegrilde tomaatjes en de tomatensalsa. Garneer met fijngehakte koriander of peterselie.

Video

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Bavette-saté met pittige pindasaus
Bavette-saté met pittige pindasaus

  Bavette-saté met pittige pindasaus houten satéprikkersgietijzeren pan 500 g bavette1 citroengrasstengel3 cm stuk gember1 teentje knoflook2 sjalotjes1 tl gemalen kurkuma1 tl gemalen komijn1 tl gemalen koriander1 el palmsuiker1/4 tl zoutpittige pindasaus80 ml...

Abrikoos-worstspiesjes met salie
Abrikoos-worstspiesjes met salie

  Abrikoos-worstspiesjes met salie kerntemperatuurmeterhandjevol rookchips 8 plakjes ontbijtspek2 el mosterd16 kleine worstjes (of 6 grote worstjes)16 gedroogde abrikozen16 verse salieblaadjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verwarm hem voor op...

Koudgerookte BBQ-potsticker
Koudgerookte BBQ-potsticker

  Koudgerookte BBQ-potsticker koudrookgeneratorrookmotdumpling makerskilletaluminiumfolie 400 g chipolataworstjes1 pak dumplings (diepvries bij toko of groothandel)3 cm gemberwortel2 tl sesamoliezonnebloemolie150 ml water per baksessiekiemgroente (sesamzaadjes...

Whisky diamanthaas
Whisky diamanthaas

  Whisky diamanthaas gietijzeren koekenpankerntemperatuurmeter 3-4 diamanthaasjes (afhankelijk van het gewicht)1 bosje lente-ui (in ringen gesneden)2-4 el bourbon whisky4-5 el honing4-5 el sojasaus1 el neutrale oliezout en peper De diamanthaas is een zeer...

Koudgerookte zalm
Koudgerookte zalm

  Koudgerookte zalm barbecue met dekselcold smoke generatorhoutmot (beuken)plastic ziplockzak of vacuumzakbak of schaal (waar de zalm precies in past)houten plankkeukenpapier 500-750 g zalmfilet met huid150 g grof zeezout75 g licht bruine basterdsuiker1 el...