
Kip-kebab met tomatensalsa
Equipment
- keukenmachine
- kernthermometer
Ingrediënten
- 350 g kippendijen
- 2 teentjes knoflook
- 200 g Griekse yoghurt
- 1 citroen
- 1 tl tomatenpuree
- 1 tl chilivlokken
- 1 tl zest van citroen
- ½ kleine rode ui
- 200 g cherrytomaatjes
- 4 flatbread
- verse koriander en/of peterselie
tomatensalsa
- 100 g cherrytomaatjes
- 1 rode peper
- 1 el extra vierge olijfolie
- 1 tl tomatenpuree
- 1 tl chilivlokken
- 1 tl zest van citroen
- ½ kleine rode ui
- 1 el granaatappelmelasse of balsamico-stroop
- zout en peper
Instructies
- Meng een fijngeperst teentje knoflook met 3 eetlepels yoghurt, citroensap, 1 theelepel tomatenpuree, 1 theelepel chilivlokken en zest van de citroen, zout en peper.
- Doe de kip erin en laat minstens 1 uur (tot een nacht) afgedekt in de koelkast marineren.
- Maak de tomatensalsa. Doe alle ingrediënten in een keukenmachine. Maak er een gladde salsa van en zet opzij. Breng op smaak met zout en peper.
- Richt de barbecue in voor de directe methode en verwarm hem voor op 200°C.
- Rijg de kip aan de spiesen die geweekt zijn en veeg de overtollige marinade eraf. Rijg de overige tomaten aan een aparte spies.
- Gril de kip rondom gaar tot een kerntemperatuur van 70°C is bereikt. Gril de tomatenspies ook rondom.
- Serveer de kipspies op het flatbreads met de resterende fijngesneden rode ui, de resterende Griekse yoghurt, de gegrilde tomaatjes en de tomatensalsa. Garneer met fijngehakte koriander of peterselie.