Kip-kebab met tomatensalsa

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord beercan chicken, flatbread, kebab, kip, kippendijen, salsa
Voorbereidingstijd 4 uur
Bereidingstijd 40 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • keukenmachine
  • kernthermometer

Ingrediënten

  • 350 g kippendijen
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 g Griekse yoghurt
  • 1 citroen
  • 1 tl tomatenpuree
  • 1 tl chilivlokken
  • 1 tl zest van citroen
  • ½ kleine rode ui
  • 200 g cherrytomaatjes
  • 4 flatbread
  • verse koriander en/of peterselie

tomatensalsa

  • 100 g cherrytomaatjes
  • 1 rode peper
  • 1 el extra vierge olijfolie
  • 1 tl tomatenpuree
  • 1 tl chilivlokken
  • 1 tl zest van citroen
  • ½ kleine rode ui
  • 1 el granaatappelmelasse of balsamico-stroop
  • zout en peper

Instructies

  • Meng een fijngeperst teentje knoflook met 3 eetlepels yoghurt, citroensap, 1 theelepel tomatenpuree, 1 theelepel chilivlokken en zest van de citroen, zout en peper.
  • Doe de kip erin en laat minstens 1 uur (tot een nacht) afgedekt in de koelkast marineren.
  • Maak de tomatensalsa. Doe alle ingrediënten in een keukenmachine. Maak er een gladde salsa van en zet opzij. Breng op smaak met zout en peper.
  • Richt de barbecue in voor de directe methode en verwarm hem voor op 200°C.
  • Rijg de kip aan de spiesen die geweekt zijn en veeg de overtollige marinade eraf. Rijg de overige tomaten aan een aparte spies.
  • Gril de kip rondom gaar tot een kerntemperatuur van 70°C is bereikt. Gril de tomatenspies ook rondom.
  • Serveer de kipspies op het flatbreads met de resterende fijngesneden rode ui, de resterende Griekse yoghurt, de gegrilde tomaatjes en de tomatensalsa. Garneer met fijngehakte koriander of peterselie.

Video

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

KellyBronze kalkoen van de bbq
KellyBronze kalkoen van de bbq

KellyBronze kalkoen van de bbq vuurbestendige schaal, waar de kalkoen in pastkernthermometer 1 KellyBronze kalkoen à 3 kgzout en peper1 glas water Haal de kalkoen uit de koelkast en laat hem 1 uur op kamertemperatuur komen.Laat de kleine donkere veertjes gewoon zitten...

Zalm Wellington
Zalm Wellington

  Zalm Wellington wokdeegrollerpizzasteen 600 g zalm (zonder huid)1 rol bladerdeegneutrale olie200 g verse spinazie200 g champignon2 teentjes knoflook1 el mosterdzest van een limoen1 eizout en peper Richt de barbecue in met een direct en indirect gedeelte en...

Gerookte runderwangen
Gerookte runderwangen

  Gerookte runderwangen 1 handvol rookhoutkernthermometer 1-1,2 kg runderwangenbbq-rub (naar keuze)1 fles bier (Fire&Food BBQ IPA)50 g roomboter2-3 el bruine suiker Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verwarm hem voor op 135°C.Verwijder...

KellyBronze kalkoen van de bbq
Pizza-breekbrood

  Pizza-breekbrood pizzasteen 1 breekbrood1 potje tomatensaus1 bol mozzarella½ zakje jong belegen kaas10-12 plakjes pepperoni of salamikruidenboter75 g gezouten boter3 teentjes knoflook1 el verse salie2 tl gedroogde basilicum1 tl gedroogde oregano1 tl gedroogde...

Bieslook-knoflook boter
Bieslook-knoflook boter

  Bieslook-knoflook boter huishoudfolie 400 g roomboter (ongezouten)olijfolie2 bollen knoflook200 g barbecurub (naar keuze)3 el bieslook (fijngesneden) Snijd de bovenkant van de knoflookbol er af en doe er wat olijfolie op.Leg deze bol een uur op een barbecue van...