Kip met 40 teentjes knoflook

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord barbecue, kip, knoflook
Bereidingstijd 2 uur
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 4 kippendijen met bot en vel
  • olijfolie
  • 40 ongepelde tenen knoflook
  • 6 lente-ui
  • 10 takjes verse tijm
  • 500 ml witte wijn
  • zout en peper

Instructies

  • Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot 180°C.
  • Smeer de kip in met een beetje olie en zet met de velkant op het rooster kort aan op het directe gedeelte van de barbecue. Haal van de barbecue en leg even apart.
  • Snijd de lente-ui in ringetjes. Zet de pan op de barbecue met een beetje olie. Fruit hierin de lente-ui met de blaadjes van de tijm, zout en peper en de helft van de teentjes knoflook. Blus af met de wijn.
  • Leg de kip, met het vel naar boven, in de pan. Verdeel de overige teentjes knoflook in de pan. Sluit de deksel en laat de kip garen (zeker wel 30 minuten). De kip is gaar bij een kerntemperatuur van 70°C. Let ook op of de knoflook mooi zacht is. Serveer met brood.

Video

Notities

Extra nodig
  • gietijzeren pan
  • kernthermometer
Wij gebruiken
Wijntip van wijnhuis Robbers & van den Hoogen
  • Grand Bateau, mooie witte wijn met hints van vanille, eikenhout en exotische vruchten.
Meer informatie over kip, ga naar www.kiprecepten.nl

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Bourbon Pork Belly chunks
Bourbon Pork Belly chunks

  Bourbon Pork Belly chunks 1 handjevol rookhoutgietijzeren schaalgietijzeren steelpancocktailprikkers 200-300 ml bourbon whisky800 g buikspek1-2 el barbecuerub4 el tomatenketchup4- 6 el barbecuesaus2 el sojasaus2 el honing Richt de barbecue in voor de indirecte...

Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook
Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook

  Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook 1 handvol rookhout 1 côte de Boeuf4-6 teentjes knoflook4-6 takjes rozemarijn1 bosje groene asperges500 g Roseval aardappelen (ca. 2 grote aardappelen p.p.)zout en peper Maak ca. 6 insnedes van ca. 2 cm de côte de Boeuf...

Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella
Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella

  vijzel 4 Sint-Jakobsschelpen2 kleine buffelmozzarella ’szeezout en peperpesto10-15 basilicumblaadjeseen handvol peterselie2 el pijnboompitten1 el geraspte Parmezaanse kaas60 ml olijfoliesap van een halve limoen Doe alle ingrediënten voor de pesto in een vijzel...

BBQ honey chicken wings
BBQ honey chicken wings

  BBQ honey chicken wings gietijzeren pankernthermometer 1 kg kippenvleugelsmarinade6 el sojasausflinke scheut olijfolie1 el zoetzure chilisaus1 el kiprub1 el pilipili kruiden of chilipoeder1 tl zout1 tl knoflookpoederglaze3 teentjes knoflook1 ui4 el ketchup2 el...

Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout
Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout

  Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout kernthermometeraluminiumfolievijzel 1 varkensrack (ca. 1,3 kg)oliezoethoutrub1 el zwarte peper1 el zoethoutpoeder1 el zout10 pimentbolletjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot...