
Köfte deluxe met auberginemousse
Ingrediënten
- 500 g gemengd gehakt
- 1 tl harissa
- 2 el barbecuerub
- 1 el mosterd
- 2 el olijfolie
- zest van een ½ citroen
- zout en peper
auberginemousse
- 2 aubergines
- 2 el olijfolie
- 1 el barbecuerub
- 4 el yoghurt
- 4 el zure room
- 1 el olijfolie
- sap van ½ citroen
- zest van ¼ citroen
- 1 el dille fijngehakt
- 1 tl suiker
- zout
Instructies
- Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verwarm voor op 200°C.
- Prik de aubergines in, smeer ze in met olijfolie. Leg de ingeprikte aubergines op het directe gedeelte en keer ze regelmatig. Wanneer ze zacht worden, snijd ze doormidden en haal de pulp er uit. Meng dit met de ingrediënten voor de auberginemousse (gebruik eventueel een blender). Breng het goed op smaak. Maak er een mooie gladde massa van.
- Meng het gehakt met de andere ingrediënten, breng het op smaak met zout en peper. Kneed het 5 minuten goed door.
- Vorm er langwerpige rolletjes van en prik deze aan een spiesje. Gril ze indirect gaar en geef ze op het laatste op directe warmte nog een mooie grillstreep.
- Serveer de köfte met de auberginemousse en bestrooi met de fijngehakte dille.
Video
Notities
- houten satéprikkers
- blender