Köfte deluxe met auberginemousse

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord barbecue, bbq, bbq spiezen, BBQ Style
Bereidingstijd 35 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 500 g gemengd gehakt
  • 1 tl harissa
  • 2 el barbecuerub
  • 1 el mosterd
  • 2 el olijfolie
  • zest van een ½ citroen
  • zout en peper

auberginemousse

  • 2 aubergines
  • 2 el olijfolie
  • 1 el barbecuerub
  • 4 el yoghurt
  • 4 el zure room
  • 1 el olijfolie
  • sap van ½ citroen
  • zest van ¼ citroen
  • 1 el dille fijngehakt
  • 1 tl suiker
  • zout

Instructies

  • Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verwarm voor op 200°C.
  • Prik de aubergines in, smeer ze in met olijfolie. Leg de ingeprikte aubergines op het directe gedeelte en keer ze regelmatig. Wanneer ze zacht worden, snijd ze doormidden en haal de pulp er uit. Meng dit met de ingrediënten voor de auberginemousse (gebruik eventueel een blender). Breng het goed op smaak. Maak er een mooie gladde massa van.
  • Meng het gehakt met de andere ingrediënten, breng het op smaak met zout en peper. Kneed het 5 minuten goed door.
  • Vorm er langwerpige rolletjes van en prik deze aan een spiesje. Gril ze indirect gaar en geef ze op het laatste op directe warmte nog een mooie grillstreep.
  • Serveer de köfte met de auberginemousse en bestrooi met de fijngehakte dille.

Video

Notities

Extra nodig
  • houten satéprikkers
  • blender

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Dutch style bbq-mussels
Dutch style bbq-mussels

Dutch style bbq-mussels gietijzeren pan 2 kg verse mosselen300 g spek50 g gezouten roomboter800 g Hollandse roerbakgroenten2 el Roquefort250 ml kookroomstokbroodbieslook Bereid een bbq voor op directe bereiding met een temperatuur van 180°C.Spoel intussen de mosselen...

Gekruide lamsrack met citrussalade
Gekruide lamsrack met citrussalade

  Gekruide lamsrack met citrussalade kernthermometer 2 lamsracksolijfolierub2 tl zout2 tl gemalen komijn1 tl gemalen koriander1 tl gemalen kardemom½ tl chiliflakes½ tl zwarte pepercitrussalade1 bloedsinaasappelen1 sinaasappel1 grapefruit2 lente-uitjes8...

BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw
BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw

  BBQ-bearclaw / BBQ-berenklauw pankernthermometerhouten satéprikkers 500 g rundergehakt1 el bbq-rub2 uienbbq-sauszout en pepersatésaus150 g pindakaas2 el mirin2½ el sojasaus2 tl honing½ tl knoflookpoeder80 ml kokend water Richt de barbecue in met een indirect en...

Dutch style bbq-mussels
BBQ-carnitas in bao buns

  BBQ-carnitas in bao buns kernthermometerDutch Oven procureur van ca. 1100 grambbq-rublittle gembao bunslente-uikruidenmengsel2 el basterdsuiker1 el oregano2 tl komijnpoeder1 tl paprikapoeder1 ui5 teentjes knoflook1 rode peper2 laurierblaadjes1 sinaasappel4 el...

BBQ Smoked Spatchcock Chicken
BBQ Smoked Spatchcock Chicken

  BBQ Smoked Spatchcock Chicken Beer Barrel chunksgevogelteschaargietijzeren koekenpan (skillet)fijne raspspray-bottle (plantenspuit)kernthermometeraluminiumfolie 1 hele kip500 g voorgegaarde krieltjes in de schil1 el bbq-rubolijfolie1 flesje bier (bv...