Köfte deluxe met auberginemousse

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord barbecue, bbq, bbq spiezen, BBQ Style
Bereidingstijd 35 min
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 500 g gemengd gehakt
  • 1 tl harissa
  • 2 el barbecuerub
  • 1 el mosterd
  • 2 el olijfolie
  • zest van een ½ citroen
  • zout en peper

auberginemousse

  • 2 aubergines
  • 2 el olijfolie
  • 1 el barbecuerub
  • 4 el yoghurt
  • 4 el zure room
  • 1 el olijfolie
  • sap van ½ citroen
  • zest van ¼ citroen
  • 1 el dille fijngehakt
  • 1 tl suiker
  • zout

Instructies

  • Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verwarm voor op 200°C.
  • Prik de aubergines in, smeer ze in met olijfolie. Leg de ingeprikte aubergines op het directe gedeelte en keer ze regelmatig. Wanneer ze zacht worden, snijd ze doormidden en haal de pulp er uit. Meng dit met de ingrediënten voor de auberginemousse (gebruik eventueel een blender). Breng het goed op smaak. Maak er een mooie gladde massa van.
  • Meng het gehakt met de andere ingrediënten, breng het op smaak met zout en peper. Kneed het 5 minuten goed door.
  • Vorm er langwerpige rolletjes van en prik deze aan een spiesje. Gril ze indirect gaar en geef ze op het laatste op directe warmte nog een mooie grillstreep.
  • Serveer de köfte met de auberginemousse en bestrooi met de fijngehakte dille.

Video

Notities

Extra nodig
  • houten satéprikkers
  • blender

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

BBQ honey chicken wings
BBQ honey chicken wings

  BBQ honey chicken wings gietijzeren pankernthermometer 1 kg kippenvleugelsmarinade6 el sojasausflinke scheut olijfolie1 el zoetzure chilisaus1 el kiprub1 el pilipili kruiden of chilipoeder1 tl zout1 tl knoflookpoederglaze3 teentjes knoflook1 ui4 el ketchup2 el...

Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout
Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout

  Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout kernthermometeraluminiumfolievijzel 1 varkensrack (ca. 1,3 kg)oliezoethoutrub1 el zwarte peper1 el zoethoutpoeder1 el zout10 pimentbolletjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot...

Cinnamon Beef Roll – hartige kaneelbroodjes
Cinnamon Beef Roll – hartige kaneelbroodjes

  Cinnamonbeef roll met peren-bbqsaus gietijzeren panpizzasteenbakpapierrasp 250 g rundergehakt1 sjalotje1 el sambalolie1 pak kant-en-klaar kaneelbroodjesperen-bbqglaze90 ml tomatenketchup2 tl worcestersaus1 tl azijn1 el bruinebasterdsuiker1 tl paprikapoeder½ tl...

Pittig broodje BBQ-rund
Pittig broodje BBQ-rund

  Pittig broodje BBQ-rund gietijzeren panhandjevol 2 el plantaardige olie1 ui2 teentjes knoflook1 rode peper700 g rundergehakt1 el tomatenpuree2 tl kerriepoeder1 tl tabasco1 el bloem400 g gehakte tomaten in blik2 el chutney150 ml water4 eierenkoriander (ter...

Geplankte kabeljauw met kokosrijst
Geplankte kabeljauw met kokosrijst

Geplankte kabeljauw met kokosrijst gietijzeren panrookplankkernthermometer 4 stevige witte visfilets (wij gebruiken kabeljauw)2 tl olieverse koriander (ter garnering)kokosrijst190 g jasmijnrijst270 ml blikje kokosmelk120 ml koud waterThaise dressing2 el zoete...