Koudgerookte BBQ-potsticker

Recept afdrukken
Gang Bijgerecht, Borrelhapje, Hoofdgerecht
Keuken Aziatisch
Trefwoord Aziatisch, barbecueworst, dumpling, potsticker
Voorbereidingstijd 2 uur
Bereidingstijd 30 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • koudrookgenerator
  • rookmot
  • dumpling maker optioneel
  • skillet
  • aluminiumfolie

Ingrediënten

  • 400 g chipolataworstjes
  • 1 pak dumplings diepvries bij toko of groothandel
  • 3 cm gemberwortel
  • 2 tl sesamolie
  • zonnebloemolie
  • 150 ml water per baksessie
  • kiemgroente sesamzaadjes ter garnering
  • sojasaus voor erbij

Instructies

  • Haal het gehakt uit het worstje en doe in een kom. Rasp de gember en de knoflook. Meng dit met de sesamolie door het gehakt. Spreid het gehakt uit op een bord.
  • Vul de koudrookgenerator met het rookmot, steek het rookmot aan en zet onder in de barbecue. Vervolgens zet je op het rooster het bord met gehakt en laat je dit 2 uur roken.
  • Ontdooi ondertussen de dumplingvellen (zijn je dumplingvellen vierkant, steek ze dan uit met een steekring).
  • Leg in het midden van het vel een theelepel van het gehakt, maak de rand vochtig en vouw dubbel. Druk de randen aan, vouw eventueel plooitjes in de rand. Je kan ook een dumpling maker gebruiken. Vul zo alle vellen tot je gehakt op is.
  • Richt de barbecue in voor de directe methode en verwarm hem voor op 150°C.
  • Zet een skillet op de barbecue en laat deze met een scheutje olie warm worden. Leg hier een aantal dumplings in en voeg 150 ml water toe. Dek de skillet af met aluminiumfolie.
  • Sluit de deksel en laat ze gaar worden in 5 minuten. Doe de deksel open, haal het aluminiumfolie eraf en kook nog 3 minuten tot het water is verdampt. De dumplings zien er goudbruin uit.
  • Serveer op een bord met de kiemgroente en sesamzaadjes. Lekker met de sojasaus om mee in te dippen.

Video

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Mezcal-gemarineerde bavette met gegrilde ananassalsa
Mezcal-gemarineerde bavette met gegrilde ananassalsa

  Mezcal-gemarineerde bavette met gegrilde ananassalsa vacuümzak en vacumeermachinekernthermometeraluminiumfolie 1 bavettemarinade120 ml mezcal2 tl sinaasappelschil2 tl limoenrasp180 ml sinaasappelsap120 ml limoensap4 teentjes knoflook1 rode peper1 el...

Thaise varkensspiesjes
Thaise varkensspiesjes

  Thaise varkensspiesjes houten satéprikkers 400 procureurlapjes50 ml kokosroom½ bosje koriander1 limoenmarinade50 ml kokosmelk5 teentjes knoflook2 el palmsuiker2 el vissaus1 el maïzena1 el neutrale olie1 el gehakte peterselie1 tl korianderzaad1 tl sojasaus1 tl...

Vegan pulled pork bagel
Vegan pulled pork bagel

  Vegan pulled pork bagel barbecue met dekselRVS GrillmandCold smoke generator (CSG)Rookmot Applealuminiumfoliegietijzeren koekenpan (skillet) of bakplaat 750 g oesterzwammen3 el bbq-rubscheutje arachideolie6 bio vegan bagels o.i.d. (wij gebruiken Pur Pain van de...

Kipsaté satay gai
Kipsaté satay gai

  Kipsaté satay gai houten satéprikkers of ijzeren spiesjeskernthermometer1 gietijzeren pan1 gietijzeren koekenpan 500 g kippendijenmarinade1 pakje kokosmelk (a 200 ml)1 tl kurkuma1 el palmsuiker1½ el sojasauschiliflakes (naar smaak)1 teentje knoflook...

Gerookte harissa-kipgehaktballetjes
Gerookte harissa-kipgehaktballetjes

  Gerookte harissa-kipgehaktballetjes gehaktmolenkernthermometerhandvol rookhoutsmokerbox 750 g kippendijen1 sjalotje2 teentjes knoflook15 g peterselie60 g gedroogde abrikozen2 tl harissa50 g paneermeel10 g dille300 g parelcouscouszout en peperharissa-saus250 ml...