Koudgerookte BBQ-potsticker

Recept afdrukken
Gang Bijgerecht, Borrelhapje, Hoofdgerecht
Keuken Aziatisch
Trefwoord Aziatisch, barbecueworst, dumpling, potsticker
Voorbereidingstijd 2 uur
Bereidingstijd 30 min
Porties 4 personen

Equipment

  • koudrookgenerator
  • rookmot
  • dumpling maker optioneel
  • skillet
  • aluminiumfolie

Ingrediënten

  • 400 g chipolataworstjes
  • 1 pak dumplings diepvries bij toko of groothandel
  • 3 cm gemberwortel
  • 2 tl sesamolie
  • zonnebloemolie
  • 150 ml water per baksessie
  • kiemgroente sesamzaadjes ter garnering
  • sojasaus voor erbij

Instructies

  • Haal het gehakt uit het worstje en doe in een kom. Rasp de gember en de knoflook. Meng dit met de sesamolie door het gehakt. Spreid het gehakt uit op een bord.
  • Vul de koudrookgenerator met het rookmot, steek het rookmot aan en zet onder in de barbecue. Vervolgens zet je op het rooster het bord met gehakt en laat je dit 2 uur roken.
  • Ontdooi ondertussen de dumplingvellen (zijn je dumplingvellen vierkant, steek ze dan uit met een steekring).
  • Leg in het midden van het vel een theelepel van het gehakt, maak de rand vochtig en vouw dubbel. Druk de randen aan, vouw eventueel plooitjes in de rand. Je kan ook een dumpling maker gebruiken. Vul zo alle vellen tot je gehakt op is.
  • Richt de barbecue in voor de directe methode en verwarm hem voor op 150°C.
  • Zet een skillet op de barbecue en laat deze met een scheutje olie warm worden. Leg hier een aantal dumplings in en voeg 150 ml water toe. Dek de skillet af met aluminiumfolie.
  • Sluit de deksel en laat ze gaar worden in 5 minuten. Doe de deksel open, haal het aluminiumfolie eraf en kook nog 3 minuten tot het water is verdampt. De dumplings zien er goudbruin uit.
  • Serveer op een bord met de kiemgroente en sesamzaadjes. Lekker met de sojasaus om mee in te dippen.

Video

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Bavette-saté met pittige pindasaus
Bavette-saté met pittige pindasaus

  Bavette-saté met pittige pindasaus houten satéprikkersgietijzeren pan 500 g bavette1 citroengrasstengel3 cm stuk gember1 teentje knoflook2 sjalotjes1 tl gemalen kurkuma1 tl gemalen komijn1 tl gemalen koriander1 el palmsuiker1/4 tl zoutpittige pindasaus80 ml...

Abrikoos-worstspiesjes met salie
Abrikoos-worstspiesjes met salie

  Abrikoos-worstspiesjes met salie kerntemperatuurmeterhandjevol rookchips 8 plakjes ontbijtspek2 el mosterd16 kleine worstjes (of 6 grote worstjes)16 gedroogde abrikozen16 verse salieblaadjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verwarm hem voor op...

Whisky diamanthaas
Whisky diamanthaas

  Whisky diamanthaas gietijzeren koekenpankerntemperatuurmeter 3-4 diamanthaasjes (afhankelijk van het gewicht)1 bosje lente-ui (in ringen gesneden)2-4 el bourbon whisky4-5 el honing4-5 el sojasaus1 el neutrale oliezout en peper De diamanthaas is een zeer...

Koudgerookte zalm
Koudgerookte zalm

  Koudgerookte zalm barbecue met dekselcold smoke generatorhoutmot (beuken)plastic ziplockzak of vacuumzakbak of schaal (waar de zalm precies in past)houten plankkeukenpapier 500-750 g zalmfilet met huid150 g grof zeezout75 g licht bruine basterdsuiker1 el...

Salty surf & turf
Salty surf & turf

  Salty surf & turf zoutsteenkeukenpapieraluminiumfolie 800 g ribeye16 grote gamba’s Richt de barbecue in met twee of drie zones met verschillende temperatuur. Leg de steen eerst een kwartier op het koele deel. Schuif hem vervolgens naar de hete zone. En laat...