
Koudgerookte BBQ-potsticker
Equipment
- koudrookgenerator
- rookmot
- dumpling maker optioneel
- skillet
- aluminiumfolie
Ingrediënten
- 400 g chipolataworstjes
- 1 pak dumplings diepvries bij toko of groothandel
- 3 cm gemberwortel
- 2 tl sesamolie
- zonnebloemolie
- 150 ml water per baksessie
- kiemgroente sesamzaadjes ter garnering
- sojasaus voor erbij
Instructies
- Haal het gehakt uit het worstje en doe in een kom. Rasp de gember en de knoflook. Meng dit met de sesamolie door het gehakt. Spreid het gehakt uit op een bord.
- Vul de koudrookgenerator met het rookmot, steek het rookmot aan en zet onder in de barbecue. Vervolgens zet je op het rooster het bord met gehakt en laat je dit 2 uur roken.
- Ontdooi ondertussen de dumplingvellen (zijn je dumplingvellen vierkant, steek ze dan uit met een steekring).
- Leg in het midden van het vel een theelepel van het gehakt, maak de rand vochtig en vouw dubbel. Druk de randen aan, vouw eventueel plooitjes in de rand. Je kan ook een dumpling maker gebruiken. Vul zo alle vellen tot je gehakt op is.
- Richt de barbecue in voor de directe methode en verwarm hem voor op 150°C.
- Zet een skillet op de barbecue en laat deze met een scheutje olie warm worden. Leg hier een aantal dumplings in en voeg 150 ml water toe. Dek de skillet af met aluminiumfolie.
- Sluit de deksel en laat ze gaar worden in 5 minuten. Doe de deksel open, haal het aluminiumfolie eraf en kook nog 3 minuten tot het water is verdampt. De dumplings zien er goudbruin uit.
- Serveer op een bord met de kiemgroente en sesamzaadjes. Lekker met de sojasaus om mee in te dippen.