
Koudgerookte ribeye hamburger
Ingrediënten
- 600 g ribeye
- zout en peper
- 4 broodjes
- garnering naar keuze: sla, tomaat, augurk, barbecuesaus
Instructies
- Snijd 600 gram ribeye in kleine stukjes. Snijd het vet ook mee, dat geeft juist smaak en samenhang aan het gehakt. Bestrooi met zout en peper.
- Zet je gehaktmolen klaar, wij gebruiken een grove maalschijf.
- Maal het vlees, kneed het nog even met de hand door en maak er 4 gelijke porties van en vorm ze verder met de hamburgerpers.
- Laat de hamburgers 30 minuten in de koelkast rusten zodat ze iets kunnen opstijven.
- Vul je rookoven met het rookmot en stel de temperatuur in op 20°C.
- Leg de hamburgers op het rooster en laat ze 60 minuten roken.
- Stel de temperatuur nu in naar 120°C en gril de hamburgers nu af naar een kerntemperatuur van 50-52°.
- Serveer de hamburgers in een broodje en kleed de hamburger mooi aan met sla, tomaat, augurk en barbecuesaus.
Video
Notities
- gehaktmolen
- hamburgerpers
- kernthermometer
- rookmot beech