Koudgerookte ribeye hamburger

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord brood, koud roken, rookoven, warm roken
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 1 uur 30 min
Passieve Tijd 30 min

Ingrediënten

  • 600 g ribeye
  • zout en peper
  • 4 broodjes
  • garnering naar keuze: sla, tomaat, augurk, barbecuesaus

Instructies

  • Snijd 600 gram ribeye in kleine stukjes. Snijd het vet ook mee, dat geeft juist smaak en samenhang aan het gehakt. Bestrooi met zout en peper.
  • Zet je gehaktmolen klaar, wij gebruiken een grove maalschijf.
  • Maal het vlees, kneed het nog even met de hand door en maak er 4 gelijke porties van en vorm ze verder met de hamburgerpers.
  • Laat de hamburgers 30 minuten in de koelkast rusten zodat ze iets kunnen opstijven.
  • Vul je rookoven met het rookmot en stel de temperatuur in op 20°C.
  • Leg de hamburgers op het rooster en laat ze 60 minuten roken.
  • Stel de temperatuur nu in naar 120°C en gril de hamburgers nu af naar een kerntemperatuur van 50-52°.
  • Serveer de hamburgers in een broodje en kleed de hamburger mooi aan met sla, tomaat, augurk en barbecuesaus.

Video

Notities

Extra nodig
  • gehaktmolen
  • hamburgerpers
  • kernthermometer
  • rookmot beech
Leuk & handig
Bekijk hier de receptvideo die wij samen Borniak ovens gemaakt hebben.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

BBQ honey chicken wings
BBQ honey chicken wings

  BBQ honey chicken wings gietijzeren pankernthermometer 1 kg kippenvleugelsmarinade6 el sojasausflinke scheut olijfolie1 el zoetzure chilisaus1 el kiprub1 el pilipili kruiden of chilipoeder1 tl zout1 tl knoflookpoederglaze3 teentjes knoflook1 ui4 el ketchup2 el...

Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout
Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout

  Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout kernthermometeraluminiumfolievijzel 1 varkensrack (ca. 1,3 kg)oliezoethoutrub1 el zwarte peper1 el zoethoutpoeder1 el zout10 pimentbolletjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot...

Cinnamon Beef Roll – hartige kaneelbroodjes
Cinnamon Beef Roll – hartige kaneelbroodjes

  Cinnamonbeef roll met peren-bbqsaus gietijzeren panpizzasteenbakpapierrasp 250 g rundergehakt1 sjalotje1 el sambalolie1 pak kant-en-klaar kaneelbroodjesperen-bbqglaze90 ml tomatenketchup2 tl worcestersaus1 tl azijn1 el bruinebasterdsuiker1 tl paprikapoeder½ tl...

Pittig broodje BBQ-rund
Pittig broodje BBQ-rund

  Pittig broodje BBQ-rund gietijzeren panhandjevol 2 el plantaardige olie1 ui2 teentjes knoflook1 rode peper700 g rundergehakt1 el tomatenpuree2 tl kerriepoeder1 tl tabasco1 el bloem400 g gehakte tomaten in blik2 el chutney150 ml water4 eierenkoriander (ter...

Geplankte kabeljauw met kokosrijst
Geplankte kabeljauw met kokosrijst

Geplankte kabeljauw met kokosrijst gietijzeren panrookplankkernthermometer 4 stevige witte visfilets (wij gebruiken kabeljauw)2 tl olieverse koriander (ter garnering)kokosrijst190 g jasmijnrijst270 ml blikje kokosmelk120 ml koud waterThaise dressing2 el zoete...