Koudgerookte ribeye hamburger

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord brood, koud roken, rookoven, warm roken
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 1 uur 30 minuten
Passieve Tijd 30 minuten

Ingrediënten

  • 600 g ribeye
  • zout en peper
  • 4 broodjes
  • garnering naar keuze: sla, tomaat, augurk, barbecuesaus

Instructies

  • Snijd 600 gram ribeye in kleine stukjes. Snijd het vet ook mee, dat geeft juist smaak en samenhang aan het gehakt. Bestrooi met zout en peper.
  • Zet je gehaktmolen klaar, wij gebruiken een grove maalschijf.
  • Maal het vlees, kneed het nog even met de hand door en maak er 4 gelijke porties van en vorm ze verder met de hamburgerpers.
  • Laat de hamburgers 30 minuten in de koelkast rusten zodat ze iets kunnen opstijven.
  • Vul je rookoven met het rookmot en stel de temperatuur in op 20°C.
  • Leg de hamburgers op het rooster en laat ze 60 minuten roken.
  • Stel de temperatuur nu in naar 120°C en gril de hamburgers nu af naar een kerntemperatuur van 50-52°.
  • Serveer de hamburgers in een broodje en kleed de hamburger mooi aan met sla, tomaat, augurk en barbecuesaus.

Video

Notities

Extra nodig
  • gehaktmolen
  • hamburgerpers
  • kernthermometer
  • rookmot beech
Leuk & handig
Bekijk hier de receptvideo die wij samen Borniak ovens gemaakt hebben.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Teriyaki Pina Colada Burger
Teriyaki Pina Colada Burger

  Teriyaki Pina Colada Burger keukenmachine met gehaktmolenkwastjekernthermometeraluminiumfolie 780 g runderlappen20 g speklapjes80 ml teriyakisaus1 ananas1 zakje geraspte kaas8 plakjes ontbijtspek4 hamburgerbroodjeszout en peperPina Coladasaus300 ml kokosroom150...

Dutch style bbq-mussels
Dutch style bbq-mussels

  Dutch style bbq-mussels gietijzeren pan 2 kg verse mosselen300 g spek50 g gezouten roomboter800 g Hollandse roerbakgroenten2 el Roquefort250 ml kookroomstokbroodbieslook Bereid een bbq voor op directe bereiding met een temperatuur van 180°C.Spoel intussen de...

Gekruide lamsrack met citrussalade
Gekruide lamsrack met citrussalade

  Gekruide lamsrack met citrussalade kernthermometer 2 lamsracksolijfolierub2 tl zout2 tl gemalen komijn1 tl gemalen koriander1 tl gemalen kardemom½ tl chiliflakes½ tl zwarte pepercitrussalade1 bloedsinaasappelen1 sinaasappel1 grapefruit2 lente-uitjes8...

BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw
BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw

  BBQ-bearclaw / BBQ-berenklauw pankernthermometerhouten satéprikkers 500 g rundergehakt1 el bbq-rub2 uienbbq-sauszout en pepersatésaus150 g pindakaas2 el mirin2½ el sojasaus2 tl honing½ tl knoflookpoeder80 ml kokend water Richt de barbecue in met een indirect en...

BBQ-carnitas in bao buns
BBQ-carnitas in bao buns

  BBQ-carnitas in bao buns kernthermometerDutch Oven procureur van ca. 1100 grambbq-rublittle gembao bunslente-uikruidenmengsel2 el basterdsuiker1 el oregano2 tl komijnpoeder1 tl paprikapoeder1 ui5 teentjes knoflook1 rode peper2 laurierblaadjes1 sinaasappel4 el...