Koudgerookte tartaar van bavette

Recept afdrukken
Gang Lunch, Voorgerecht
Trefwoord bavette, BBQ Style, tartaar
Bereidingstijd 45 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 500 g bavette
  • 2 sjalotjes
  • 2 mini augurken
  • 4 tl kappertjes
  • 15 g peterselie
  • 15 g bieslook
  • 1 el olijfolie
  • 2 tl Tabasco
  • 2 tl Worcestershire
  • 1 el Dijonmosterd
  • 4 eidooiers optioneel
  • zout en peter

Instructies

  • Snijd de bavette in repen en daarna in kleine blokjes van 0,5 bij 0,5 cm. Het moet mooi fijn zijn maar geen moes worden.
  • Vul je rookoven met het rookmot en stel de temperatuur in op 0°C.
  • Verdeel de blokjes vlees op een bakplaat en zet het in de rookoven. Laat het nu voor 20 minuten roken. Proef na 15 minuten wat je van de smaak vindt.
  • In de tussentijd snijd je de sjalot, augurkjes, kappertjes, peterselie en bieslook ragfijn. Doe alles in een grote kom.
  • Doe het vlees ook in de kom en voeg de olijfolie, tabasco, Worcestershire en de mosterd toe. Breng op smaak met zout en peper.
  • Doe een portie van het vleesmengsel in de steekring op een gekoeld bord en druk aan met een lepel. Verwijder de ring en doe dit ook voor de andere porties
  • Mocht je het lekker vinden met een rauw eitje: maak met een lepeltje een kuiltje in het midden van de portie vlees. Splits een ei en leg voorzichtig een eidooier in het kuiltje, doe dit ook bij de andere borden. De eiwitten worden niet gebruikt. Serveer direct.

Video

Notities

Extra nodig
  • rookoven
  • bakplaat
  • rookmot beech
  • steekring

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Teriyaki Pina Colada Burger
Teriyaki Pina Colada Burger

  Teriyaki Pina Colada Burger keukenmachine met gehaktmolenkwastjekernthermometeraluminiumfolie 780 g runderlappen20 g speklapjes80 ml teriyakisaus1 ananas1 zakje geraspte kaas8 plakjes ontbijtspek4 hamburgerbroodjeszout en peperPina Coladasaus300 ml kokosroom150...

Dutch style bbq-mussels
Dutch style bbq-mussels

  Dutch style bbq-mussels gietijzeren pan 2 kg verse mosselen300 g spek50 g gezouten roomboter800 g Hollandse roerbakgroenten2 el Roquefort250 ml kookroomstokbroodbieslook Bereid een bbq voor op directe bereiding met een temperatuur van 180°C.Spoel intussen de...

Gekruide lamsrack met citrussalade
Gekruide lamsrack met citrussalade

  Gekruide lamsrack met citrussalade kernthermometer 2 lamsracksolijfolierub2 tl zout2 tl gemalen komijn1 tl gemalen koriander1 tl gemalen kardemom½ tl chiliflakes½ tl zwarte pepercitrussalade1 bloedsinaasappelen1 sinaasappel1 grapefruit2 lente-uitjes8...

BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw
BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw

  BBQ-bearclaw / BBQ-berenklauw pankernthermometerhouten satéprikkers 500 g rundergehakt1 el bbq-rub2 uienbbq-sauszout en pepersatésaus150 g pindakaas2 el mirin2½ el sojasaus2 tl honing½ tl knoflookpoeder80 ml kokend water Richt de barbecue in met een indirect en...

BBQ-carnitas in bao buns
BBQ-carnitas in bao buns

  BBQ-carnitas in bao buns kernthermometerDutch Oven procureur van ca. 1100 grambbq-rublittle gembao bunslente-uikruidenmengsel2 el basterdsuiker1 el oregano2 tl komijnpoeder1 tl paprikapoeder1 ui5 teentjes knoflook1 rode peper2 laurierblaadjes1 sinaasappel4 el...