Koudgerookte tartaar van bavette

Recept afdrukken
Gang Lunch, Voorgerecht
Trefwoord bavette, BBQ Style, tartaar
Bereidingstijd 45 min
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 500 g bavette
  • 2 sjalotjes
  • 2 mini augurken
  • 4 tl kappertjes
  • 15 g peterselie
  • 15 g bieslook
  • 1 el olijfolie
  • 2 tl Tabasco
  • 2 tl Worcestershire
  • 1 el Dijonmosterd
  • 4 eidooiers optioneel
  • zout en peter

Instructies

  • Snijd de bavette in repen en daarna in kleine blokjes van 0,5 bij 0,5 cm. Het moet mooi fijn zijn maar geen moes worden.
  • Vul je rookoven met het rookmot en stel de temperatuur in op 0°C.
  • Verdeel de blokjes vlees op een bakplaat en zet het in de rookoven. Laat het nu voor 20 minuten roken. Proef na 15 minuten wat je van de smaak vindt.
  • In de tussentijd snijd je de sjalot, augurkjes, kappertjes, peterselie en bieslook ragfijn. Doe alles in een grote kom.
  • Doe het vlees ook in de kom en voeg de olijfolie, tabasco, Worcestershire en de mosterd toe. Breng op smaak met zout en peper.
  • Doe een portie van het vleesmengsel in de steekring op een gekoeld bord en druk aan met een lepel. Verwijder de ring en doe dit ook voor de andere porties
  • Mocht je het lekker vinden met een rauw eitje: maak met een lepeltje een kuiltje in het midden van de portie vlees. Splits een ei en leg voorzichtig een eidooier in het kuiltje, doe dit ook bij de andere borden. De eiwitten worden niet gebruikt. Serveer direct.

Video

Notities

Extra nodig
  • rookoven
  • bakplaat
  • rookmot beech
  • steekring

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

BBQ honey chicken wings
BBQ honey chicken wings

  BBQ honey chicken wings gietijzeren pankernthermometer 1 kg kippenvleugelsmarinade6 el sojasausflinke scheut olijfolie1 el zoetzure chilisaus1 el kiprub1 el pilipili kruiden of chilipoeder1 tl zout1 tl knoflookpoederglaze3 teentjes knoflook1 ui4 el ketchup2 el...

Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout
Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout

  Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout kernthermometeraluminiumfolievijzel 1 varkensrack (ca. 1,3 kg)oliezoethoutrub1 el zwarte peper1 el zoethoutpoeder1 el zout10 pimentbolletjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot...

Cinnamon Beef Roll – hartige kaneelbroodjes
Cinnamon Beef Roll – hartige kaneelbroodjes

  Cinnamonbeef roll met peren-bbqsaus gietijzeren panpizzasteenbakpapierrasp 250 g rundergehakt1 sjalotje1 el sambalolie1 pak kant-en-klaar kaneelbroodjesperen-bbqglaze90 ml tomatenketchup2 tl worcestersaus1 tl azijn1 el bruinebasterdsuiker1 tl paprikapoeder½ tl...

Pittig broodje BBQ-rund
Pittig broodje BBQ-rund

  Pittig broodje BBQ-rund gietijzeren panhandjevol 2 el plantaardige olie1 ui2 teentjes knoflook1 rode peper700 g rundergehakt1 el tomatenpuree2 tl kerriepoeder1 tl tabasco1 el bloem400 g gehakte tomaten in blik2 el chutney150 ml water4 eierenkoriander (ter...

Geplankte kabeljauw met kokosrijst
Geplankte kabeljauw met kokosrijst

Geplankte kabeljauw met kokosrijst gietijzeren panrookplankkernthermometer 4 stevige witte visfilets (wij gebruiken kabeljauw)2 tl olieverse koriander (ter garnering)kokosrijst190 g jasmijnrijst270 ml blikje kokosmelk120 ml koud waterThaise dressing2 el zoete...