Krokante drumsticks

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord kip
Voorbereidingstijd 40 min
Bereidingstijd 40 min
Porties 4 personen

Equipment

  • aluminiumschaal
  • 1 handjevol appelrookhout
  • kernthermometer

Ingrediënten

  • 12 kipdrumsticks
  • 1-2 el zonnebloemolie
  • 3 teentjes fijngeperste knoflook
  • 6-8 el sojasaus of ketjap manis
  • barbecuerub naar keuze

zelfgemaakte barbecuerub:

  • 1 el paprikapoeder
  • 1 el knoflookpoeder
  • ½ el gemalen gember
  • ½ el gemalen komijnzaad
  • ½ el kerriepoeder

Instructies

  • Steek de barbecue aan en verwarm tot 200°C.
  • Leg de drumsticks in een schaal en besprenkel met de zonnebloemolie. Wrijf de fijngeperste knoflookteentjes erover. Besprenkel ten slotte met de sojasaus of de ketjap. Meng nog even goed en laat de drumsticks 30 minuten marineren. Draai de drumsticks tijdens het marineren af en toe om.
  • Meng nu de ingrediënten voor de rub. Bestrooi de drumsticks rondom met de rub.
  • Strooi een handjevol rooksnippers op de gloeiende houtskool. Richt je barbecue in voor de indirecte methode. Zet hier de aluminium wegwerpschaal op en leg het barbecuerooster erop.
  • Leg de drumsticks op het rooster en sluit de deksel van de barbecue. Laat de drumsticks 40 minuten garen tot ze lekker krokant zijn en een kerntemperatuur van 70°C hebben bereikt. Leg ze op een schaal en serveer direct.

Video

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

BBQ honey chicken wings
BBQ honey chicken wings

  BBQ honey chicken wings gietijzeren pankernthermometer 1 kg kippenvleugelsmarinade6 el sojasausflinke scheut olijfolie1 el zoetzure chilisaus1 el kiprub1 el pilipili kruiden of chilipoeder1 tl zout1 tl knoflookpoederglaze3 teentjes knoflook1 ui4 el ketchup2 el...

Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout
Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout

  Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout kernthermometeraluminiumfolievijzel 1 varkensrack (ca. 1,3 kg)oliezoethoutrub1 el zwarte peper1 el zoethoutpoeder1 el zout10 pimentbolletjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot...

Cinnamon Beef Roll – hartige kaneelbroodjes
Cinnamon Beef Roll – hartige kaneelbroodjes

  Cinnamonbeef roll met peren-bbqsaus gietijzeren panpizzasteenbakpapierrasp 250 g rundergehakt1 sjalotje1 el sambalolie1 pak kant-en-klaar kaneelbroodjesperen-bbqglaze90 ml tomatenketchup2 tl worcestersaus1 tl azijn1 el bruinebasterdsuiker1 tl paprikapoeder½ tl...

Pittig broodje BBQ-rund
Pittig broodje BBQ-rund

  Pittig broodje BBQ-rund gietijzeren panhandjevol 2 el plantaardige olie1 ui2 teentjes knoflook1 rode peper700 g rundergehakt1 el tomatenpuree2 tl kerriepoeder1 tl tabasco1 el bloem400 g gehakte tomaten in blik2 el chutney150 ml water4 eierenkoriander (ter...

Geplankte kabeljauw met kokosrijst
Geplankte kabeljauw met kokosrijst

Geplankte kabeljauw met kokosrijst gietijzeren panrookplankkernthermometer 4 stevige witte visfilets (wij gebruiken kabeljauw)2 tl olieverse koriander (ter garnering)kokosrijst190 g jasmijnrijst270 ml blikje kokosmelk120 ml koud waterThaise dressing2 el zoete...