Krokante drumsticks

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord kip
Voorbereidingstijd 40 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • aluminiumschaal
  • 1 handjevol appelrookhout
  • kernthermometer

Ingrediënten

  • 12 kipdrumsticks
  • 1-2 el zonnebloemolie
  • 3 teentjes fijngeperste knoflook
  • 6-8 el sojasaus of ketjap manis
  • barbecuerub naar keuze

zelfgemaakte barbecuerub:

  • 1 el paprikapoeder
  • 1 el knoflookpoeder
  • ½ el gemalen gember
  • ½ el gemalen komijnzaad
  • ½ el kerriepoeder

Instructies

  • Steek de barbecue aan en verwarm tot 200°C.
  • Leg de drumsticks in een schaal en besprenkel met de zonnebloemolie. Wrijf de fijngeperste knoflookteentjes erover. Besprenkel ten slotte met de sojasaus of de ketjap. Meng nog even goed en laat de drumsticks 30 minuten marineren. Draai de drumsticks tijdens het marineren af en toe om.
  • Meng nu de ingrediënten voor de rub. Bestrooi de drumsticks rondom met de rub.
  • Strooi een handjevol rooksnippers op de gloeiende houtskool. Richt je barbecue in voor de indirecte methode. Zet hier de aluminium wegwerpschaal op en leg het barbecuerooster erop.
  • Leg de drumsticks op het rooster en sluit de deksel van de barbecue. Laat de drumsticks 40 minuten garen tot ze lekker krokant zijn en een kerntemperatuur van 70°C hebben bereikt. Leg ze op een schaal en serveer direct.

Video

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Teriyaki Pina Colada Burger
Teriyaki Pina Colada Burger

  Teriyaki Pina Colada Burger keukenmachine met gehaktmolenkwastjekernthermometeraluminiumfolie 780 g runderlappen20 g speklapjes80 ml teriyakisaus1 ananas1 zakje geraspte kaas8 plakjes ontbijtspek4 hamburgerbroodjeszout en peperPina Coladasaus300 ml kokosroom150...

Dutch style bbq-mussels
Dutch style bbq-mussels

  Dutch style bbq-mussels gietijzeren pan 2 kg verse mosselen300 g spek50 g gezouten roomboter800 g Hollandse roerbakgroenten2 el Roquefort250 ml kookroomstokbroodbieslook Bereid een bbq voor op directe bereiding met een temperatuur van 180°C.Spoel intussen de...

Gekruide lamsrack met citrussalade
Gekruide lamsrack met citrussalade

  Gekruide lamsrack met citrussalade kernthermometer 2 lamsracksolijfolierub2 tl zout2 tl gemalen komijn1 tl gemalen koriander1 tl gemalen kardemom½ tl chiliflakes½ tl zwarte pepercitrussalade1 bloedsinaasappelen1 sinaasappel1 grapefruit2 lente-uitjes8...

BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw
BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw

  BBQ-bearclaw / BBQ-berenklauw pankernthermometerhouten satéprikkers 500 g rundergehakt1 el bbq-rub2 uienbbq-sauszout en pepersatésaus150 g pindakaas2 el mirin2½ el sojasaus2 tl honing½ tl knoflookpoeder80 ml kokend water Richt de barbecue in met een indirect en...

BBQ-carnitas in bao buns
BBQ-carnitas in bao buns

  BBQ-carnitas in bao buns kernthermometerDutch Oven procureur van ca. 1100 grambbq-rublittle gembao bunslente-uikruidenmengsel2 el basterdsuiker1 el oregano2 tl komijnpoeder1 tl paprikapoeder1 ui5 teentjes knoflook1 rode peper2 laurierblaadjes1 sinaasappel4 el...