
Krokante drumsticks
Equipment
- aluminiumschaal
- 1 handjevol appelrookhout
- kernthermometer
Ingrediënten
- 12 kipdrumsticks
- 1-2 el zonnebloemolie
- 3 teentjes fijngeperste knoflook
- 6-8 el sojasaus of ketjap manis
- barbecuerub naar keuze
zelfgemaakte barbecuerub:
- 1 el paprikapoeder
- 1 el knoflookpoeder
- ½ el gemalen gember
- ½ el gemalen komijnzaad
- ½ el kerriepoeder
Instructies
- Steek de barbecue aan en verwarm tot 200°C.
- Leg de drumsticks in een schaal en besprenkel met de zonnebloemolie. Wrijf de fijngeperste knoflookteentjes erover. Besprenkel ten slotte met de sojasaus of de ketjap. Meng nog even goed en laat de drumsticks 30 minuten marineren. Draai de drumsticks tijdens het marineren af en toe om.
- Meng nu de ingrediënten voor de rub. Bestrooi de drumsticks rondom met de rub.
- Strooi een handjevol rooksnippers op de gloeiende houtskool. Richt je barbecue in voor de indirecte methode. Zet hier de aluminium wegwerpschaal op en leg het barbecuerooster erop.
- Leg de drumsticks op het rooster en sluit de deksel van de barbecue. Laat de drumsticks 40 minuten garen tot ze lekker krokant zijn en een kerntemperatuur van 70°C hebben bereikt. Leg ze op een schaal en serveer direct.