Lamsbout met mosterd en rozemarijn

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Voorbereidingstijd 1 dag
Bereidingstijd 1 uur
Passieve Tijd 10 minuten
Porties 4

Ingrediënten

  • 1,5 kg lamsbout uitgebeend
  • 55 g boter
  • 2 el Dijonmosterd
  • 2 el citroenpeper
  • 2 el verse rozemarijn
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 tl grof zeezout
  • 1 tl vers gemalen peper
  • Brassica koolzaadolie
  • sap en schil van 1 sinaasappel
  • sap en schil van 1 citroen

Instructies

  • Smelt voor de marinade de boter in een pan, bij een gasbarbecue doe je dat boven een brander. Meng alle ingrediënten er door, behalve zout en olijfolie. Laat de marinade afkoelen. Doe de lamsbout met de afgekoelde marinade in een hersluitbare zak en laat in de koelkast, gedurende de nacht marineren.
  • Haal de lamsbout 1 uur voor het grillen uit de koelkast en uit de zak en laat het op kamertemperatuur komen. Verwijder de overtollige marinade en smeer het vlees in met een goede olijfolie en bestrooi het met zeezout.
  • Richt je barbecue in voor indirect grillen. Zet eventueel voor lekkend vet en vocht een bakje in de barbecue. Verwarm de barbecue voor tot een temparatuur van 140°C.
  • Gaar de lamsbout tot een kerntemperatuur van van ten minste 63°C.Laat het vlees, alvorens je het serveert, 10 minuten rusten.

Video

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Dutch style bbq-mussels
Dutch style bbq-mussels

Dutch style bbq-mussels gietijzeren pan 2 kg verse mosselen300 g spek50 g gezouten roomboter800 g Hollandse roerbakgroenten2 el Roquefort250 ml kookroomstokbroodbieslook Bereid een bbq voor op directe bereiding met een temperatuur van 180°C.Spoel intussen de mosselen...

Gekruide lamsrack met citrussalade
Gekruide lamsrack met citrussalade

  Gekruide lamsrack met citrussalade kernthermometer 2 lamsracksolijfolierub2 tl zout2 tl gemalen komijn1 tl gemalen koriander1 tl gemalen kardemom½ tl chiliflakes½ tl zwarte pepercitrussalade1 bloedsinaasappelen1 sinaasappel1 grapefruit2 lente-uitjes8...

BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw
BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw

  BBQ-bearclaw / BBQ-berenklauw pankernthermometerhouten satéprikkers 500 g rundergehakt1 el bbq-rub2 uienbbq-sauszout en pepersatésaus150 g pindakaas2 el mirin2½ el sojasaus2 tl honing½ tl knoflookpoeder80 ml kokend water Richt de barbecue in met een indirect en...

Dutch style bbq-mussels
BBQ-carnitas in bao buns

  BBQ-carnitas in bao buns kernthermometerDutch Oven procureur van ca. 1100 grambbq-rublittle gembao bunslente-uikruidenmengsel2 el basterdsuiker1 el oregano2 tl komijnpoeder1 tl paprikapoeder1 ui5 teentjes knoflook1 rode peper2 laurierblaadjes1 sinaasappel4 el...

BBQ Smoked Spatchcock Chicken
BBQ Smoked Spatchcock Chicken

  BBQ Smoked Spatchcock Chicken Beer Barrel chunksgevogelteschaargietijzeren koekenpan (skillet)fijne raspspray-bottle (plantenspuit)kernthermometeraluminiumfolie 1 hele kip500 g voorgegaarde krieltjes in de schil1 el bbq-rubolijfolie1 flesje bier (bv...