Lamsbout met mosterd en rozemarijn

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Voorbereidingstijd 1 dag
Bereidingstijd 1 uur
Passieve Tijd 10 minuten
Porties 4

Ingrediënten

  • 1,5 kg lamsbout uitgebeend
  • 55 g boter
  • 2 el Dijonmosterd
  • 2 el citroenpeper
  • 2 el verse rozemarijn
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 tl grof zeezout
  • 1 tl vers gemalen peper
  • Brassica koolzaadolie
  • sap en schil van 1 sinaasappel
  • sap en schil van 1 citroen

Instructies

  • Smelt voor de marinade de boter in een pan, bij een gasbarbecue doe je dat boven een brander. Meng alle ingrediënten er door, behalve zout en olijfolie. Laat de marinade afkoelen. Doe de lamsbout met de afgekoelde marinade in een hersluitbare zak en laat in de koelkast, gedurende de nacht marineren.
  • Haal de lamsbout 1 uur voor het grillen uit de koelkast en uit de zak en laat het op kamertemperatuur komen. Verwijder de overtollige marinade en smeer het vlees in met een goede olijfolie en bestrooi het met zeezout.
  • Richt je barbecue in voor indirect grillen. Zet eventueel voor lekkend vet en vocht een bakje in de barbecue. Verwarm de barbecue voor tot een temparatuur van 140°C.
  • Gaar de lamsbout tot een kerntemperatuur van van ten minste 63°C.Laat het vlees, alvorens je het serveert, 10 minuten rusten.

Video

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

KellyBronze kalkoen van de bbq
KellyBronze kalkoen van de bbq

KellyBronze kalkoen van de bbq vuurbestendige schaal, waar de kalkoen in pastkernthermometer 1 KellyBronze kalkoen à 3 kgzout en peper1 glas water Haal de kalkoen uit de koelkast en laat hem 1 uur op kamertemperatuur komen.Laat de kleine donkere veertjes gewoon zitten...

Zalm Wellington
Zalm Wellington

  Zalm Wellington wokdeegrollerpizzasteen 600 g zalm (zonder huid)1 rol bladerdeegneutrale olie200 g verse spinazie200 g champignon2 teentjes knoflook1 el mosterdzest van een limoen1 eizout en peper Richt de barbecue in met een direct en indirect gedeelte en...

Gerookte runderwangen
Gerookte runderwangen

  Gerookte runderwangen 1 handvol rookhoutkernthermometer 1-1,2 kg runderwangenbbq-rub (naar keuze)1 fles bier (Fire&Food BBQ IPA)50 g roomboter2-3 el bruine suiker Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verwarm hem voor op 135°C.Verwijder...

KellyBronze kalkoen van de bbq
Pizza-breekbrood

  Pizza-breekbrood pizzasteen 1 breekbrood1 potje tomatensaus1 bol mozzarella½ zakje jong belegen kaas10-12 plakjes pepperoni of salamikruidenboter75 g gezouten boter3 teentjes knoflook1 el verse salie2 tl gedroogde basilicum1 tl gedroogde oregano1 tl gedroogde...

Bieslook-knoflook boter
Bieslook-knoflook boter

  Bieslook-knoflook boter huishoudfolie 400 g roomboter (ongezouten)olijfolie2 bollen knoflook200 g barbecurub (naar keuze)3 el bieslook (fijngesneden) Snijd de bovenkant van de knoflookbol er af en doe er wat olijfolie op.Leg deze bol een uur op een barbecue van...