Lamsbout met mosterd en rozemarijn

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Voorbereidingstijd 1 d
Bereidingstijd 1 uur
Passieve Tijd 10 min
Porties 4

Ingrediënten

  • 1,5 kg lamsbout uitgebeend
  • 55 g boter
  • 2 el Dijonmosterd
  • 2 el citroenpeper
  • 2 el verse rozemarijn
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 tl grof zeezout
  • 1 tl vers gemalen peper
  • Brassica koolzaadolie
  • sap en schil van 1 sinaasappel
  • sap en schil van 1 citroen

Instructies

  • Smelt voor de marinade de boter in een pan, bij een gasbarbecue doe je dat boven een brander. Meng alle ingrediënten er door, behalve zout en olijfolie. Laat de marinade afkoelen. Doe de lamsbout met de afgekoelde marinade in een hersluitbare zak en laat in de koelkast, gedurende de nacht marineren.
  • Haal de lamsbout 1 uur voor het grillen uit de koelkast en uit de zak en laat het op kamertemperatuur komen. Verwijder de overtollige marinade en smeer het vlees in met een goede olijfolie en bestrooi het met zeezout.
  • Richt je barbecue in voor indirect grillen. Zet eventueel voor lekkend vet en vocht een bakje in de barbecue. Verwarm de barbecue voor tot een temparatuur van 140°C.
  • Gaar de lamsbout tot een kerntemperatuur van van ten minste 63°C.Laat het vlees, alvorens je het serveert, 10 minuten rusten.

Video

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Bourbon Pork Belly chunks
Bourbon Pork Belly chunks

  Bourbon Pork Belly chunks 1 handjevol rookhoutgietijzeren schaalgietijzeren steelpancocktailprikkers 200-300 ml bourbon whisky800 g buikspek1-2 el barbecuerub4 el tomatenketchup4- 6 el barbecuesaus2 el sojasaus2 el honing Richt de barbecue in voor de indirecte...

Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook
Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook

  Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook 1 handvol rookhout 1 côte de Boeuf4-6 teentjes knoflook4-6 takjes rozemarijn1 bosje groene asperges500 g Roseval aardappelen (ca. 2 grote aardappelen p.p.)zout en peper Maak ca. 6 insnedes van ca. 2 cm de côte de Boeuf...

Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella
Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella

  vijzel 4 Sint-Jakobsschelpen2 kleine buffelmozzarella ’szeezout en peperpesto10-15 basilicumblaadjeseen handvol peterselie2 el pijnboompitten1 el geraspte Parmezaanse kaas60 ml olijfoliesap van een halve limoen Doe alle ingrediënten voor de pesto in een vijzel...

BBQ honey chicken wings
BBQ honey chicken wings

  BBQ honey chicken wings gietijzeren pankernthermometer 1 kg kippenvleugelsmarinade6 el sojasausflinke scheut olijfolie1 el zoetzure chilisaus1 el kiprub1 el pilipili kruiden of chilipoeder1 tl zout1 tl knoflookpoederglaze3 teentjes knoflook1 ui4 el ketchup2 el...

Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout
Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout

  Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout kernthermometeraluminiumfolievijzel 1 varkensrack (ca. 1,3 kg)oliezoethoutrub1 el zwarte peper1 el zoethoutpoeder1 el zout10 pimentbolletjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot...