Lamsgehaktballetjes met yoghurtdip

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Bereidingstijd 30 minuten

Equipment

  • Model Big Green Egg (MiniMax)
  • Accessoires Big Green Egg (Cast Iron Skillet small)

Ingrediënten

  • 2 rode chilipepers
  • 4 teentjes knoflook
  • 8 takjes munt
  • 5 takjes koriander
  • 5 takjes peterselie
  • 2 eieren
  • 2 tl gerookte paprikapoeder
  • 2 tl gemberpoeder
  • 2 tl gemalen koriander
  • 1 citroen
  • zeezout
  • 2 el olijfolie

voor de dip

  • 300 ml yoghurt
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 citroen
  • zeezout

Instructies

  • Steek de houtskool in de barbecue aan en breng met het barbecuerooster erin naar een barbecuetemperatuur van 200°C.
  • Halveer de chilipepers, verwijder de steeltjes en het zaad en snijd het vruchtvlees fijn. Pel de knoflook en hak fijn. Pluk de blaadjes van de munt, koriander en peterselie en hak ook deze fijn.
  • Leg het gehakt in een kom en voeg de zojuist gesneden en gehakte ingrediënten. Meng dit met de eieren, het gerookte paprikapoeder, het gemberpoeder en de gemalen koriander. Rasp de citroenschil boven de kom fijn, halveer de vrucht en knijp het sap erover uit. Voeg zeezout naar smaak toe en kneed alles goed door elkaar. Rol kleine gehaktballetjes van het gehaktmengsel.
  • Doe voor de dip de yoghurt in een schaaltje. Pel de knoflook en rasp de teentjes over de yoghurt. Rasp de schil van de citroen boven het schaaltje fijn, halveer de vrucht en knijp het sap erover uit. Voeg zeezout naar smaak toe en meng goed.
  • Verwarm de pan met een scheutje olijfolie op het barbecuerooster. Voeg de gehaktballetjes toe en bak ze in 5-10 minuten net gaar en rondom goudbruin. Serveer de lamsgehaktballetjes met de yoghurtdip.

Video

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Teriyaki Pina Colada Burger
Teriyaki Pina Colada Burger

  Teriyaki Pina Colada Burger keukenmachine met gehaktmolenkwastjekernthermometeraluminiumfolie 780 g runderlappen20 g speklapjes80 ml teriyakisaus1 ananas1 zakje geraspte kaas8 plakjes ontbijtspek4 hamburgerbroodjeszout en peperPina Coladasaus300 ml kokosroom150...

Dutch style bbq-mussels
Dutch style bbq-mussels

  Dutch style bbq-mussels gietijzeren pan 2 kg verse mosselen300 g spek50 g gezouten roomboter800 g Hollandse roerbakgroenten2 el Roquefort250 ml kookroomstokbroodbieslook Bereid een bbq voor op directe bereiding met een temperatuur van 180°C.Spoel intussen de...

Gekruide lamsrack met citrussalade
Gekruide lamsrack met citrussalade

  Gekruide lamsrack met citrussalade kernthermometer 2 lamsracksolijfolierub2 tl zout2 tl gemalen komijn1 tl gemalen koriander1 tl gemalen kardemom½ tl chiliflakes½ tl zwarte pepercitrussalade1 bloedsinaasappelen1 sinaasappel1 grapefruit2 lente-uitjes8...

BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw
BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw

  BBQ-bearclaw / BBQ-berenklauw pankernthermometerhouten satéprikkers 500 g rundergehakt1 el bbq-rub2 uienbbq-sauszout en pepersatésaus150 g pindakaas2 el mirin2½ el sojasaus2 tl honing½ tl knoflookpoeder80 ml kokend water Richt de barbecue in met een indirect en...

BBQ-carnitas in bao buns
BBQ-carnitas in bao buns

  BBQ-carnitas in bao buns kernthermometerDutch Oven procureur van ca. 1100 grambbq-rublittle gembao bunslente-uikruidenmengsel2 el basterdsuiker1 el oregano2 tl komijnpoeder1 tl paprikapoeder1 ui5 teentjes knoflook1 rode peper2 laurierblaadjes1 sinaasappel4 el...