Lamsgehaktballetjes met yoghurtdip

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Bereidingstijd 30 min

Equipment

  • Model Big Green Egg (MiniMax)
  • Accessoires Big Green Egg (Cast Iron Skillet small)

Ingrediënten

  • 2 rode chilipepers
  • 4 teentjes knoflook
  • 8 takjes munt
  • 5 takjes koriander
  • 5 takjes peterselie
  • 2 eieren
  • 2 tl gerookte paprikapoeder
  • 2 tl gemberpoeder
  • 2 tl gemalen koriander
  • 1 citroen
  • zeezout
  • 2 el olijfolie

voor de dip

  • 300 ml yoghurt
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 citroen
  • zeezout

Instructies

  • Steek de houtskool in de barbecue aan en breng met het barbecuerooster erin naar een barbecuetemperatuur van 200°C.
  • Halveer de chilipepers, verwijder de steeltjes en het zaad en snijd het vruchtvlees fijn. Pel de knoflook en hak fijn. Pluk de blaadjes van de munt, koriander en peterselie en hak ook deze fijn.
  • Leg het gehakt in een kom en voeg de zojuist gesneden en gehakte ingrediënten. Meng dit met de eieren, het gerookte paprikapoeder, het gemberpoeder en de gemalen koriander. Rasp de citroenschil boven de kom fijn, halveer de vrucht en knijp het sap erover uit. Voeg zeezout naar smaak toe en kneed alles goed door elkaar. Rol kleine gehaktballetjes van het gehaktmengsel.
  • Doe voor de dip de yoghurt in een schaaltje. Pel de knoflook en rasp de teentjes over de yoghurt. Rasp de schil van de citroen boven het schaaltje fijn, halveer de vrucht en knijp het sap erover uit. Voeg zeezout naar smaak toe en meng goed.
  • Verwarm de pan met een scheutje olijfolie op het barbecuerooster. Voeg de gehaktballetjes toe en bak ze in 5-10 minuten net gaar en rondom goudbruin. Serveer de lamsgehaktballetjes met de yoghurtdip.

Video

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Bourbon Pork Belly chunks
Bourbon Pork Belly chunks

  Bourbon Pork Belly chunks 1 handjevol rookhoutgietijzeren schaalgietijzeren steelpancocktailprikkers 200-300 ml bourbon whisky800 g buikspek1-2 el barbecuerub4 el tomatenketchup4- 6 el barbecuesaus2 el sojasaus2 el honing Richt de barbecue in voor de indirecte...

Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook
Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook

  Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook 1 handvol rookhout 1 côte de Boeuf4-6 teentjes knoflook4-6 takjes rozemarijn1 bosje groene asperges500 g Roseval aardappelen (ca. 2 grote aardappelen p.p.)zout en peper Maak ca. 6 insnedes van ca. 2 cm de côte de Boeuf...

Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella
Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella

  vijzel 4 Sint-Jakobsschelpen2 kleine buffelmozzarella ’szeezout en peperpesto10-15 basilicumblaadjeseen handvol peterselie2 el pijnboompitten1 el geraspte Parmezaanse kaas60 ml olijfoliesap van een halve limoen Doe alle ingrediënten voor de pesto in een vijzel...

BBQ honey chicken wings
BBQ honey chicken wings

  BBQ honey chicken wings gietijzeren pankernthermometer 1 kg kippenvleugelsmarinade6 el sojasausflinke scheut olijfolie1 el zoetzure chilisaus1 el kiprub1 el pilipili kruiden of chilipoeder1 tl zout1 tl knoflookpoederglaze3 teentjes knoflook1 ui4 el ketchup2 el...

Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout
Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout

  Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout kernthermometeraluminiumfolievijzel 1 varkensrack (ca. 1,3 kg)oliezoethoutrub1 el zwarte peper1 el zoethoutpoeder1 el zout10 pimentbolletjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot...