Lamskoteletten in granaatappelmarinade

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Trefwoord aubergine, granaatappel, granaatappelpitjes, lamskoteletten, lamsvlees
Bereidingstijd 30 min
Passieve Tijd 30 min
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 8 lamskoteletten
  • 1 aubergine
  • Brassica koolzaadolie Bak en Braad
  • 1 pakje feta
  • 1 zakje gemengde groene sla
  • peterselie ter garnering

marinade

  • 4 granaatappels ca. 125 ml
  • 60 ml rode wijnazijn
  • 60 ml olie
  • 2-3 teentjes knoflook
  • 2 tl verse peterselie
  • 2 el honing
  • zout en peper

Instructies

  • Richt de barbecue in voor de directe methode en verwarm voor op 200-230C°.
  • Maak de marinade. Pers de granaatappels en bewaar een paar pitjes voor de garnering. Meng het granaatappelsap met de rode wijnazijn, olie, fijngehakte knoflook en peterselie. Breng op smaak met zout en peper.
  • Leg de lamskoteletten ongeveer een half uur in 2/3 van de marinade. We gebruiken het andere deel van de marinade voor de dressing van de salade.
  • Snijd de aubergine in plakken en bestrijk met de koolzaadolie, wat peper en zout.
  • Gril de lamskoteletten en aubergineplakken op de barbecue, tot een kerntemperatuur van 63-65 °C is bereikt.
  • Meng de achterhouden marinade met 1 – 2 eetlepels honing en gebruik als dressing.
  • Leg de aubergine op een bord. Bedek met wat sla en verbrokkel hierover wat feta en daarover de dressing. Garneren met wat granaatappelpitjes en gehakte peterselie. Leg de lamskoteletten erbij en serveer direct.

Video

Notities

Extra nodig

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

BBQ honey chicken wings
BBQ honey chicken wings

  BBQ honey chicken wings gietijzeren pankernthermometer 1 kg kippenvleugelsmarinade6 el sojasausflinke scheut olijfolie1 el zoetzure chilisaus1 el kiprub1 el pilipili kruiden of chilipoeder1 tl zout1 tl knoflookpoederglaze3 teentjes knoflook1 ui4 el ketchup2 el...

Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout
Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout

  Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout kernthermometeraluminiumfolievijzel 1 varkensrack (ca. 1,3 kg)oliezoethoutrub1 el zwarte peper1 el zoethoutpoeder1 el zout10 pimentbolletjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot...

Cinnamon Beef Roll – hartige kaneelbroodjes
Cinnamon Beef Roll – hartige kaneelbroodjes

  Cinnamonbeef roll met peren-bbqsaus gietijzeren panpizzasteenbakpapierrasp 250 g rundergehakt1 sjalotje1 el sambalolie1 pak kant-en-klaar kaneelbroodjesperen-bbqglaze90 ml tomatenketchup2 tl worcestersaus1 tl azijn1 el bruinebasterdsuiker1 tl paprikapoeder½ tl...

Pittig broodje BBQ-rund
Pittig broodje BBQ-rund

  Pittig broodje BBQ-rund gietijzeren panhandjevol 2 el plantaardige olie1 ui2 teentjes knoflook1 rode peper700 g rundergehakt1 el tomatenpuree2 tl kerriepoeder1 tl tabasco1 el bloem400 g gehakte tomaten in blik2 el chutney150 ml water4 eierenkoriander (ter...

Geplankte kabeljauw met kokosrijst
Geplankte kabeljauw met kokosrijst

Geplankte kabeljauw met kokosrijst gietijzeren panrookplankkernthermometer 4 stevige witte visfilets (wij gebruiken kabeljauw)2 tl olieverse koriander (ter garnering)kokosrijst190 g jasmijnrijst270 ml blikje kokosmelk120 ml koud waterThaise dressing2 el zoete...