
Lamskoteletten in granaatappelmarinade
Ingrediënten
- 8 lamskoteletten
- 1 aubergine
- Brassica koolzaadolie Bak en Braad
- 1 pakje feta
- 1 zakje gemengde groene sla
- peterselie ter garnering
marinade
- 4 granaatappels ca. 125 ml
- 60 ml rode wijnazijn
- 60 ml olie
- 2-3 teentjes knoflook
- 2 tl verse peterselie
- 2 el honing
- zout en peper
Instructies
- Richt de barbecue in voor de directe methode en verwarm voor op 200-230C°.
- Maak de marinade. Pers de granaatappels en bewaar een paar pitjes voor de garnering. Meng het granaatappelsap met de rode wijnazijn, olie, fijngehakte knoflook en peterselie. Breng op smaak met zout en peper.
- Leg de lamskoteletten ongeveer een half uur in 2/3 van de marinade. We gebruiken het andere deel van de marinade voor de dressing van de salade.
- Snijd de aubergine in plakken en bestrijk met de koolzaadolie, wat peper en zout.
- Gril de lamskoteletten en aubergineplakken op de barbecue, tot een kerntemperatuur van 63-65 °C is bereikt.
- Meng de achterhouden marinade met 1 – 2 eetlepels honing en gebruik als dressing.
- Leg de aubergine op een bord. Bedek met wat sla en verbrokkel hierover wat feta en daarover de dressing. Garneren met wat granaatappelpitjes en gehakte peterselie. Leg de lamskoteletten erbij en serveer direct.
Video
Notities
- the Juicer (pers)
- kernthermometer