Richt de barbecue in voor de directe methode en verwarm voor op 200-230C°.
Maak de marinade. Pers de granaatappels en bewaar een paar pitjes voor de garnering. Meng het granaatappelsap met de rode wijnazijn, olie, fijngehakte knoflook en peterselie. Breng op smaak met zout en peper.
Leg de lamskoteletten ongeveer een half uur in 2/3 van de marinade. We gebruiken het andere deel van de marinade voor de dressing van de salade.
Snijd de aubergine in plakken en bestrijk met de koolzaadolie, wat peper en zout.
Gril de lamskoteletten en aubergineplakken op de barbecue, tot een kerntemperatuur van 63-65 °C is bereikt.
Meng de achterhouden marinade met 1 – 2 eetlepels honing en gebruik als dressing.
Leg de aubergine op een bord. Bedek met wat sla en verbrokkel hierover wat feta en daarover de dressing. Garneren met wat granaatappelpitjes en gehakte peterselie. Leg de lamskoteletten erbij en serveer direct.
Teriyaki Pina Colada Burger keukenmachine met gehaktmolenkwastjekernthermometeraluminiumfolie 780 g runderlappen20 g speklapjes80 ml teriyakisaus1 ananas1 zakje geraspte kaas8 plakjes ontbijtspek4 hamburgerbroodjeszout en peperPina Coladasaus300 ml kokosroom150...
Dutch style bbq-mussels gietijzeren pan 2 kg verse mosselen300 g spek50 g gezouten roomboter800 g Hollandse roerbakgroenten2 el Roquefort250 ml kookroomstokbroodbieslook Bereid een bbq voor op directe bereiding met een temperatuur van 180°C.Spoel intussen de...
BBQ-bearclaw / BBQ-berenklauw pankernthermometerhouten satéprikkers 500 g rundergehakt1 el bbq-rub2 uienbbq-sauszout en pepersatésaus150 g pindakaas2 el mirin2½ el sojasaus2 tl honing½ tl knoflookpoeder80 ml kokend water Richt de barbecue in met een indirect en...
BBQ-carnitas in bao buns kernthermometerDutch Oven procureur van ca. 1100 grambbq-rublittle gembao bunslente-uikruidenmengsel2 el basterdsuiker1 el oregano2 tl komijnpoeder1 tl paprikapoeder1 ui5 teentjes knoflook1 rode peper2 laurierblaadjes1 sinaasappel4 el...