
Louisiana cajun ribfingers
Equipment
- aluminium bak
- gietijzeren pan
- kernthermometer
- marinadekwast
Ingrediënten
- 1 kg ribfingers
rub
- 1 tl paprikapoeder
- ½ el zout
- ½ el knoflookpoeder
- 1 tl zwarte peper
- ¾ tl uienpoeder
- ¾ tl gedroogde oregano
- ¾ tl gedroogde basilicum
- ¾ tl gedroogde tijm
- ½ tl cayennepeper
- 1/4 tl chili flakes
- 50 g basterdsuiker
mopsaus
- 120 ml barbecuesaus
- ½ tl ahornsiroop
- 1/4 tl van bovenstaande rub
- 1/4 tl knoflook
- zout en peper
Instructies
- Meng alle ingrediënten voor de rub. Leg de ribfingers in de bak en bestrooi met de rub en laat minimaal een nacht marineren.
- Bereid de barbecue voor op indirecte hitte (150°C).
- Verwarm in de pan de ingrediënten voor de mopsaus.
- Leg de ribfingers op het indirecte gedeelte van de barbecue. Bestrijk regelmatig met de mopsaus. Gril het vlees tot een kerntemperatuur van 70°C is bereikt.