Louisiana cajun ribfingers

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans
Trefwoord low&slow, mopsaus, ribfingers
Voorbereidingstijd 1 d
Bereidingstijd 1 uur 10 min
Porties 4 personen

Equipment

  • aluminium bak
  • gietijzeren pan
  • kernthermometer
  • marinadekwast

Ingrediënten

  • 1 kg ribfingers

rub

  • 1 tl paprikapoeder
  • ½ el zout
  • ½ el knoflookpoeder
  • 1 tl zwarte peper
  • ¾ tl uienpoeder
  • ¾ tl gedroogde oregano
  • ¾ tl gedroogde basilicum
  • ¾ tl gedroogde tijm
  • ½ tl cayennepeper
  • 1/4 tl chili flakes
  • 50 g basterdsuiker

mopsaus

  • 120 ml barbecuesaus
  • ½ tl ahornsiroop
  • 1/4 tl van bovenstaande rub
  • 1/4 tl knoflook
  • zout en peper

Instructies

  • Meng alle ingrediënten voor de rub. Leg de ribfingers in de bak en bestrooi met de rub en laat minimaal een nacht marineren.
  • Bereid de barbecue voor op indirecte hitte (150°C).
  • Verwarm in de pan de ingrediënten voor de mopsaus.
  • Leg de ribfingers op het indirecte gedeelte van de barbecue. Bestrijk regelmatig met de mopsaus. Gril het vlees tot een kerntemperatuur van 70°C is bereikt.

Video

Notities

Dit recept is i.s.m. Napoleon Grills.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Bourbon Pork Belly chunks
Bourbon Pork Belly chunks

  Bourbon Pork Belly chunks 1 handjevol rookhoutgietijzeren schaalgietijzeren steelpancocktailprikkers 200-300 ml bourbon whisky800 g buikspek1-2 el barbecuerub4 el tomatenketchup4- 6 el barbecuesaus2 el sojasaus2 el honing Richt de barbecue in voor de indirecte...

Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook
Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook

  Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook 1 handvol rookhout 1 côte de Boeuf4-6 teentjes knoflook4-6 takjes rozemarijn1 bosje groene asperges500 g Roseval aardappelen (ca. 2 grote aardappelen p.p.)zout en peper Maak ca. 6 insnedes van ca. 2 cm de côte de Boeuf...

Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella
Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella

  vijzel 4 Sint-Jakobsschelpen2 kleine buffelmozzarella ’szeezout en peperpesto10-15 basilicumblaadjeseen handvol peterselie2 el pijnboompitten1 el geraspte Parmezaanse kaas60 ml olijfoliesap van een halve limoen Doe alle ingrediënten voor de pesto in een vijzel...

BBQ honey chicken wings
BBQ honey chicken wings

  BBQ honey chicken wings gietijzeren pankernthermometer 1 kg kippenvleugelsmarinade6 el sojasausflinke scheut olijfolie1 el zoetzure chilisaus1 el kiprub1 el pilipili kruiden of chilipoeder1 tl zout1 tl knoflookpoederglaze3 teentjes knoflook1 ui4 el ketchup2 el...

Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout
Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout

  Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout kernthermometeraluminiumfolievijzel 1 varkensrack (ca. 1,3 kg)oliezoethoutrub1 el zwarte peper1 el zoethoutpoeder1 el zout10 pimentbolletjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot...