Mac & Cheese

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord barbecueworst, Dutch Oven, pasta
Bereidingstijd 50 min
Porties 4 personen

Equipment

  • Gietijzeren pan (Dutch Oven)

Ingrediënten

  • 500 g penne pasta
  • 4 bbq-worstjes of hamblokjes
  • 60 g boter voor de saus
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el bloem
  • 240 ml slagroom
  • 240 ml melk en ev. nog 120 ml voor een extra romige saus
  • ½ tl mosterdpoeder
  • ½ tl nootmuskaat
  • 400 g roomkaas
  • 90 g geraspte gruyère
  • 180 g geraspte cheddar
  • 180 g geraspte jong belegen kaas
  • 90 g geraspte Parmezaanse kaas
  • paneermeel
  • zout en peper

Instructies

  • Verwarm de barbecue voor op 180°C. Gril de worstjes gaar en snijd in plakjes. Snipper de ui en knoflook. Kook de penne in ruim kokend water al dente. Laat uitlekken en zet apart.
  • Smelt de boter in de pan op middelhoog vuur. Fruit hierin de ui en de knoflook. Wanneer de ui glazig is voeg je de bloem toe. Blijf goed roeren en verwarm dit ca. 5 minuten.
  • Voeg nu de melk en de slagroom toe. Breng dit rustig aan de kook en roer er het mosterdpoeder en nootmuskaat door. Laat dit 10 minuten sudderen, wel af en toe roeren. Voeg nu de kazen toe, behalve de Parmezaanse kaas. Blijf goed roeren. Breng op smaak met zout en peper.
  • Voeg nu de plakjes gesneden worst toe en roer er de gekookte penne door. Mocht het mengsel te droog worden, voeg dan nog wat extra melk toe.
  • Strooi de Parmezaanse kaas en het paneermeel er overheen. Doe de deksel erop en laat het 30 minuten verder garen en mooi bruin worden. Heb je warme briketten? Leg 5 briketten op de deksel voor een optimale bovenwarmte.
  • Laat het gerecht 5-10 minuten even staan voordat je het opdient.

Video

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Bourbon Pork Belly chunks
Bourbon Pork Belly chunks

  Bourbon Pork Belly chunks 1 handjevol rookhoutgietijzeren schaalgietijzeren steelpancocktailprikkers 200-300 ml bourbon whisky800 g buikspek1-2 el barbecuerub4 el tomatenketchup4- 6 el barbecuesaus2 el sojasaus2 el honing Richt de barbecue in voor de indirecte...

Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook
Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook

  Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook 1 handvol rookhout 1 côte de Boeuf4-6 teentjes knoflook4-6 takjes rozemarijn1 bosje groene asperges500 g Roseval aardappelen (ca. 2 grote aardappelen p.p.)zout en peper Maak ca. 6 insnedes van ca. 2 cm de côte de Boeuf...

Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella
Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella

  vijzel 4 Sint-Jakobsschelpen2 kleine buffelmozzarella ’szeezout en peperpesto10-15 basilicumblaadjeseen handvol peterselie2 el pijnboompitten1 el geraspte Parmezaanse kaas60 ml olijfoliesap van een halve limoen Doe alle ingrediënten voor de pesto in een vijzel...

BBQ honey chicken wings
BBQ honey chicken wings

  BBQ honey chicken wings gietijzeren pankernthermometer 1 kg kippenvleugelsmarinade6 el sojasausflinke scheut olijfolie1 el zoetzure chilisaus1 el kiprub1 el pilipili kruiden of chilipoeder1 tl zout1 tl knoflookpoederglaze3 teentjes knoflook1 ui4 el ketchup2 el...

Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout
Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout

  Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout kernthermometeraluminiumfolievijzel 1 varkensrack (ca. 1,3 kg)oliezoethoutrub1 el zwarte peper1 el zoethoutpoeder1 el zout10 pimentbolletjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot...