Mac & Cheese

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord barbecueworst, Dutch Oven, pasta
Bereidingstijd 50 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • Gietijzeren pan (Dutch Oven)

Ingrediënten

  • 500 g penne pasta
  • 4 bbq-worstjes of hamblokjes
  • 60 g boter voor de saus
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el bloem
  • 240 ml slagroom
  • 240 ml melk en ev. nog 120 ml voor een extra romige saus
  • ½ tl mosterdpoeder
  • ½ tl nootmuskaat
  • 400 g roomkaas
  • 90 g geraspte gruyère
  • 180 g geraspte cheddar
  • 180 g geraspte jong belegen kaas
  • 90 g geraspte Parmezaanse kaas
  • paneermeel
  • zout en peper

Instructies

  • Verwarm de barbecue voor op 180°C. Gril de worstjes gaar en snijd in plakjes. Snipper de ui en knoflook. Kook de penne in ruim kokend water al dente. Laat uitlekken en zet apart.
  • Smelt de boter in de pan op middelhoog vuur. Fruit hierin de ui en de knoflook. Wanneer de ui glazig is voeg je de bloem toe. Blijf goed roeren en verwarm dit ca. 5 minuten.
  • Voeg nu de melk en de slagroom toe. Breng dit rustig aan de kook en roer er het mosterdpoeder en nootmuskaat door. Laat dit 10 minuten sudderen, wel af en toe roeren. Voeg nu de kazen toe, behalve de Parmezaanse kaas. Blijf goed roeren. Breng op smaak met zout en peper.
  • Voeg nu de plakjes gesneden worst toe en roer er de gekookte penne door. Mocht het mengsel te droog worden, voeg dan nog wat extra melk toe.
  • Strooi de Parmezaanse kaas en het paneermeel er overheen. Doe de deksel erop en laat het 30 minuten verder garen en mooi bruin worden. Heb je warme briketten? Leg 5 briketten op de deksel voor een optimale bovenwarmte.
  • Laat het gerecht 5-10 minuten even staan voordat je het opdient.

Video

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Gerookte runderwangen
Gerookte runderwangen

  Gerookte runderwangen 1 handvol rookhoutkernthermometer 1-1,2 kg runderwangenbbq-rub (naar keuze)1 fles bier (Fire&Food BBQ IPA)50 g roomboter2-3 el bruine suiker Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verwarm hem voor op 135°C.Verwijder...

Pizza-breekbrood
Pizza-breekbrood

  Pizza-breekbrood pizzasteen 1 breekbrood1 potje tomatensaus1 bol mozzarella½ zakje jong belegen kaas10-12 plakjes pepperoni of salamikruidenboter75 g gezouten boter3 teentjes knoflook1 el verse salie2 tl gedroogde basilicum1 tl gedroogde oregano1 tl gedroogde...

Bieslook-knoflook boter
Bieslook-knoflook boter

  Bieslook-knoflook boter huishoudfolie 400 g roomboter (ongezouten)olijfolie2 bollen knoflook200 g barbecurub (naar keuze)3 el bieslook (fijngesneden) Snijd de bovenkant van de knoflookbol er af en doe er wat olijfolie op.Leg deze bol een uur op een barbecue van...

Brine/pekel voor (kerst)kalkoen
Brine/pekel voor (kerst)kalkoen

  Brine/pekel voor (kerst)kalkoen emmer 1 kalkoen3,5 l karnemelk3,5 l water400 g zeezout48 g barbecuerub naar keuze (tip gebruik een All Purpose Rub) Voeg 200 gram zout aan de karnemelk, roer totdat het zout is opgelost. Voeg dan de barbecuerub toe. Daarna kan...

Kicken Kerstkalkoen
Kicken Kerstkalkoen

  Kicken Kerstkalkoen handjevol rookhoutkernthermometer 4,5 kg kalkoen (uit de brine)barbecurub naar keuze (bv een All Purpuse Rub)bieslook-kruidenboter (zie recept) Snijd de boterstaaf in schijfjes van ca. 0,5 cm dikte.Maak de huid bij de borst wat los zodat je...