Mac & Cheese

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord barbecueworst, Dutch Oven, pasta
Bereidingstijd 50 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • Gietijzeren pan (Dutch Oven)

Ingrediënten

  • 500 g penne pasta
  • 4 bbq-worstjes of hamblokjes
  • 60 g boter voor de saus
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el bloem
  • 240 ml slagroom
  • 240 ml melk en ev. nog 120 ml voor een extra romige saus
  • ½ tl mosterdpoeder
  • ½ tl nootmuskaat
  • 400 g roomkaas
  • 90 g geraspte gruyère
  • 180 g geraspte cheddar
  • 180 g geraspte jong belegen kaas
  • 90 g geraspte Parmezaanse kaas
  • paneermeel
  • zout en peper

Instructies

  • Verwarm de barbecue voor op 180°C. Gril de worstjes gaar en snijd in plakjes. Snipper de ui en knoflook. Kook de penne in ruim kokend water al dente. Laat uitlekken en zet apart.
  • Smelt de boter in de pan op middelhoog vuur. Fruit hierin de ui en de knoflook. Wanneer de ui glazig is voeg je de bloem toe. Blijf goed roeren en verwarm dit ca. 5 minuten.
  • Voeg nu de melk en de slagroom toe. Breng dit rustig aan de kook en roer er het mosterdpoeder en nootmuskaat door. Laat dit 10 minuten sudderen, wel af en toe roeren. Voeg nu de kazen toe, behalve de Parmezaanse kaas. Blijf goed roeren. Breng op smaak met zout en peper.
  • Voeg nu de plakjes gesneden worst toe en roer er de gekookte penne door. Mocht het mengsel te droog worden, voeg dan nog wat extra melk toe.
  • Strooi de Parmezaanse kaas en het paneermeel er overheen. Doe de deksel erop en laat het 30 minuten verder garen en mooi bruin worden. Heb je warme briketten? Leg 5 briketten op de deksel voor een optimale bovenwarmte.
  • Laat het gerecht 5-10 minuten even staan voordat je het opdient.

Video

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Dutch style bbq-mussels
Dutch style bbq-mussels

Dutch style bbq-mussels gietijzeren pan 2 kg verse mosselen300 g spek50 g gezouten roomboter800 g Hollandse roerbakgroenten2 el Roquefort250 ml kookroomstokbroodbieslook Bereid een bbq voor op directe bereiding met een temperatuur van 180°C.Spoel intussen de mosselen...

Gekruide lamsrack met citrussalade
Gekruide lamsrack met citrussalade

  Gekruide lamsrack met citrussalade kernthermometer 2 lamsracksolijfolierub2 tl zout2 tl gemalen komijn1 tl gemalen koriander1 tl gemalen kardemom½ tl chiliflakes½ tl zwarte pepercitrussalade1 bloedsinaasappelen1 sinaasappel1 grapefruit2 lente-uitjes8...

BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw
BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw

  BBQ-bearclaw / BBQ-berenklauw pankernthermometerhouten satéprikkers 500 g rundergehakt1 el bbq-rub2 uienbbq-sauszout en pepersatésaus150 g pindakaas2 el mirin2½ el sojasaus2 tl honing½ tl knoflookpoeder80 ml kokend water Richt de barbecue in met een indirect en...

Dutch style bbq-mussels
BBQ-carnitas in bao buns

  BBQ-carnitas in bao buns kernthermometerDutch Oven procureur van ca. 1100 grambbq-rublittle gembao bunslente-uikruidenmengsel2 el basterdsuiker1 el oregano2 tl komijnpoeder1 tl paprikapoeder1 ui5 teentjes knoflook1 rode peper2 laurierblaadjes1 sinaasappel4 el...

BBQ Smoked Spatchcock Chicken
BBQ Smoked Spatchcock Chicken

  BBQ Smoked Spatchcock Chicken Beer Barrel chunksgevogelteschaargietijzeren koekenpan (skillet)fijne raspspray-bottle (plantenspuit)kernthermometeraluminiumfolie 1 hele kip500 g voorgegaarde krieltjes in de schil1 el bbq-rubolijfolie1 flesje bier (bv...