Magic Dust rub

Recept afdrukken
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Voorbereidingstijd 15 minuten
Porties 1 naar smaak

Ingrediënten

  • 2 el suiker
  • 2 el fijn zeezout
  • 4 el paprikapoeder
  • 1 el gemalen zwarte peper
  • 2 el knoflookpoeder
  • 1 el mosterdpoeder
  • 2 el gemalen komijn
  • ½ el chilipoeder
  • 1 el cayennepeper

Instructies

  • Doe alle ingrediënten in een kom en meng het geheel gelijkmatig.
  • Bij het doseren van de komijn moet je voorzichtig zijn, aangezien dit een zeer dominant specerij is en niet iedereen houdt van die smaak.
  • Verder is het verstandig om chilipeper en cayennepeper in kleine hoeveelheden toe te voegen.
  • Tussendoor even proeven zodat je zo zelf je perfecte eigen mix kunt bepalen. Je kunt beter voorzichtig doseren en naderhand nog wat extra scherpte toe voegen.

Notities

Magic Dust is één van de bekendste en populairste barbecuerubs ter wereld. Deze rub is uitgevonden door de Amerikaanse bbq-legende Mike Mills en is te gebruiken voor alle vleessoorten.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Thaise varkensspiesjes
Thaise varkensspiesjes

  Thaise varkensspiesjes houten satéprikkers 400 procureurlapjes50 ml kokosroom½ bosje koriander1 limoenmarinade50 ml kokosmelk5 teentjes knoflook2 el palmsuiker2 el vissaus1 el maïzena1 el neutrale olie1 el gehakte peterselie1 tl korianderzaad1 tl sojasaus1 tl...

Vegan pulled pork bagel
Vegan pulled pork bagel

  Vegan pulled pork bagel barbecue met dekselRVS GrillmandCold smoke generator (CSG)Rookmot Applealuminiumfoliegietijzeren koekenpan (skillet) of bakplaat 750 g oesterzwammen3 el bbq-rubscheutje arachideolie6 bio vegan bagels o.i.d. (wij gebruiken Pur Pain van de...

Kipsaté satay gai
Kipsaté satay gai

  Kipsaté satay gai houten satéprikkers of ijzeren spiesjeskernthermometer1 gietijzeren pan1 gietijzeren koekenpan 500 g kippendijenmarinade1 pakje kokosmelk (a 200 ml)1 tl kurkuma1 el palmsuiker1½ el sojasauschiliflakes (naar smaak)1 teentje knoflook...

Gerookte harissa-kipgehaktballetjes
Gerookte harissa-kipgehaktballetjes

  Gerookte harissa-kipgehaktballetjes gehaktmolenkernthermometerhandvol rookhoutsmokerbox 750 g kippendijen1 sjalotje2 teentjes knoflook15 g peterselie60 g gedroogde abrikozen2 tl harissa50 g paneermeel10 g dille300 g parelcouscouszout en peperharissa-saus250 ml...

Picanha met gegrilde lente-ui-olie
Picanha met gegrilde lente-ui-olie

  Picanha met gegrilde lente-ui-olie aluminiumbakjekernthermometer 1 picanhagekleurde snackpaprika’sneutrale oliezout en pepermarinade4 teentjes knoflook (fijngeperst)2 el sojasaus3 el olijfolie2 el limoensap1 tl gerookt paprikapoeder1 tl gemalen komijn1 tl...