Mangochutney

Recept afdrukken
Gang Bijgerecht
Trefwoord kaneelstokje, mango
Bereidingstijd 45 min
Passieve Tijd 5 uur
Porties 4

Equipment

  • gietijzeren pan
  • vijzel
  • schone katoenen doek
  • stukje slagerstouw
  • glazen pot met deksel

Ingrediënten

  • 2 mango's
  • 250 g suiker
  • 10 g verse gember
  • 1 tl zout
  • 40 ml azijn
  • 8 kardemom
  • 8 kruidnagels
  • 2 kaneelstokjes
  • 1 mespunt cayennepeper

Instructies

  • Schil de niet te rijpe mango’s en snijd in kleine stukjes. Doe ze in een pan en voeg de suiker toe. Even mengen en laat 4 uur zo staan.
  • Vijzel de kardemom, kruidnagels, kaneelstokjes en gember fijn. Doe dit in een katoenen doek, bind het vast zodat het een kruidenbuiltje wordt.
  • Als de mangostukjes met het suiker 4 uur hebben gestaan, moet er een waterige substantie ontstaan zijn. Voeg nu het kruidenbuitje, cayennepeper en zout toe. Zet de pan met het mengsel op een laag vuurtje en laat het geheel zo'n 20-30 minuten koken totdat het mengsel dikker wordt.
  • Zet het vuur uit en laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur. Haal het kruidentheezakje eruit. Naarmate het mengsel afkoelt zal chutney nog verder indikken.
  • Schenk de mangochutney over in een gesteriliseerde pot en bewaar na gebruik op een donkere en koele plek.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Bourbon Pork Belly chunks
Bourbon Pork Belly chunks

  Bourbon Pork Belly chunks 1 handjevol rookhoutgietijzeren schaalgietijzeren steelpancocktailprikkers 200-300 ml bourbon whisky800 g buikspek1-2 el barbecuerub4 el tomatenketchup4- 6 el barbecuesaus2 el sojasaus2 el honing Richt de barbecue in voor de indirecte...

Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook
Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook

  Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook 1 handvol rookhout 1 côte de Boeuf4-6 teentjes knoflook4-6 takjes rozemarijn1 bosje groene asperges500 g Roseval aardappelen (ca. 2 grote aardappelen p.p.)zout en peper Maak ca. 6 insnedes van ca. 2 cm de côte de Boeuf...

Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella
Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella

  vijzel 4 Sint-Jakobsschelpen2 kleine buffelmozzarella ’szeezout en peperpesto10-15 basilicumblaadjeseen handvol peterselie2 el pijnboompitten1 el geraspte Parmezaanse kaas60 ml olijfoliesap van een halve limoen Doe alle ingrediënten voor de pesto in een vijzel...

BBQ honey chicken wings
BBQ honey chicken wings

  BBQ honey chicken wings gietijzeren pankernthermometer 1 kg kippenvleugelsmarinade6 el sojasausflinke scheut olijfolie1 el zoetzure chilisaus1 el kiprub1 el pilipili kruiden of chilipoeder1 tl zout1 tl knoflookpoederglaze3 teentjes knoflook1 ui4 el ketchup2 el...

Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout
Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout

  Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout kernthermometeraluminiumfolievijzel 1 varkensrack (ca. 1,3 kg)oliezoethoutrub1 el zwarte peper1 el zoethoutpoeder1 el zout10 pimentbolletjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot...